Wat kost een verhuizing ongeveer ?

Vraag offertes op maat aan voor uw verhuizing

Zelf verhuizen

Pas als u daadwerkelijk gaat verhuizen, beseft u eigenlijk hoeveel spullen u in al die jaren hebt verzameld! Waarschijnlijk dozen vol! Natuurlijk kunt u besluiten om alles zelf naar uw nieuwe huis te verplaatsen. Als u een paar sterke mensen op kunt trommelen die bereid zijn te helpen, dan is het een kwestie van een aanhanger of bus huren, de spullen inladen en verhuizen naar het nieuwe adres. U zult dan wel een aantal malen heen en weer moeten rijden, maar dit is de goedkoopste optie en zeker in Nederland vaak de eerste waar men aan denkt. In andere Europese landen wordt echter veel meer gebruik gemaakt van professionele verhuisbedrijven en in de laatste jaren is ook een duidelijke stijging in Nederland te zien. Mede door het professionaliseren en daardoor effici nter worden van de branche zijn verhuiskosten sterk gedaald.

Grotere afstand

Zeker indien de te overbruggen afstand groter wordt, wordt het al snel handiger én rendabeler om een verhuisbedrijf in te schakelen zodat alles (of in ieder geval het grootste gedeelte) in één keer verhuisd kan worden. Een andere reden om een verhuizer in te schakelen is dat u geen zin heeft in al die zorgen en rompslomp en de werkzaakheden liever uit handen geeft aan ervaren verhuizers.

Als u een erkend verhuisbedrijf inschakelt, dan heeft u naast bepaalde garanties ook een volledig verzekerde inboedel.

Verschillende opties

Er zijn verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. U kunt bijvoorbeeld zelf spullen in- en uitpakken, maar u kunt dit ook laten doen. Dit geldt tevens voor monteren en demonteren van uw spullen. Het is zelfs mogelijk om uw huis schoon te laten maken of uw schilderijen op te laten hangen in uw nieuwe woning.

Woont u in een flat en er is bijvoorbeeld geen lift aanwezig (of als de te verhuizen spullen niet in een lift passen), dan kan een verhuislift uitkomst bieden. Deze kunt u zelf huren, maar ook het verhuisbedrijf kan deze voor u regelen.

Prijs verhuizing

De prijs van een verhuizing wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de hoeveelheid te verhuizen spullen (gerekend in m3) en de afstand tussen het oude en het nieuwe adres. Maar ook andere factoren spelen een rol, bijvoorbeeld heeft u een verhuislift nodig of niet en kan de verhuiswagen voor de deur parkeren of niet etcetera.

Logischerwijs wordt de prijs hoger naarmate u meer zaken uit handen geeft aan het verhuisbedrijf. Het loont de moeite om een aantal verschillende offertes aan te vragen aangezien er altijd prijs- en serviceverschillen zullen zijn én de concurrentie in de afgelopen jaren fors is toegenomen.

Indicatieprijzen verhuiskosten

Gedeeltelijk zelf en gedeeltelijk laten verhuizen

Afstand oude en nieuwe adres 10 km

Afstand oude en nieuwe adres 100 km

20 m3 spullen

ca. € 550,-

ca. € 850,-

50 m3 spullen

ca. € 1.275,-

ca. € 1.575,-

Alles laten verhuizen

Afstand oude en nieuwe adres 10 km

Afstand oude en nieuwe adres 100 km

20 m3 spullen

ca. € 800,-

ca. € 1.100,-

50 m3 spullen

ca. € 1.950,-

ca. € 2.150,-


Zelf doen of laten doen ?

Nederlanders zijn mensen die graag de hand op de knip houden en als het gaat om verhuizen dan is de eerste gedachte altijd om het zelf te doen. Zelfs al heb je een woning van een miljoen euro en wordt er een fortuin uitgegeven aan de inrichting van de nieuwe woning, dan nog willen mensen bezuinigen op het eigenlijke 'verhuizen.'

Wat mensen niet weten echter is dat de kosten voor een professionele verhuizer vaak 100% meevallen, zo is gebleken uit onderzoek onder opdrachtgevers. Het laten verhuizen heeft de volgende voordelen:

Laten verhuizen: wel zo leuk en gemakkelijk !

Laten verhuizen: wel zo leuk en gemakkelijk !

Voordelen laten verhuizen

 • bespaart fors op tijd

 • vrienden en kennissen hoeven niet ingeschakeld te worden met mogelijke schades en wederprestaties tot gevolg

 • er hoeven geen aparte aanhangers en verhuiswagens te worden ingehuurd

 • verhuizers zijn veel sneller en professioneler in het vervoer, zeker van moeilijke en grote objecten als wasmachines, ledikanten en banken

 • verhuizers demonteren en monteren uw spullen effici nt

 • verhuizrs hebben de juiste gereedschappen zoals meubelliften, ladderliften etc.

 • uw spullen komen heel aan of - bij breuk of beschadiging - worden vergoed

 • verhuizers hebben veel ervaring: het is hun dagelijkse werk en kunnen u derhalve ook van goed advies voorzien

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een verhuizing u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende verhuisbedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kosten zonnepanelen ?

Wat kost asbest verwijderen ?

Wat kost een stratenmaker ?

Wat kost een notaris ?

Wat kost een verhuizing ?

Wat kost een dakdekker ?

Wat kost vochtbestrijding ?

Wat kost een tuin aanleggen ?

Wat kost vloerisolatie ?

Wat kost spouwmuurisolatie ?

Wat kost een advocaat ?

Wat kost ongediertebestrijding ?

Wat kost een website ?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies