Wat kost een open haard ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen (waaronder delen van haardplaatsing/aanleg/afwerking). Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat kosten haarden?

Haarden bestaan er in verschillende soorten en maten en daar horen uiteraard verschillende prijzen bij. Bent u op zoek naar een complete open haard met een rookkanaal, of wilt u aan de andere kant liever een gel haard plaatsen waarmee u eenvoudig wat meer sfeer in uw woning aan kunt brengen? Ga uit van het doel dat u voor ogen heeft en bekijk op basis daarvan de kosten voor de haarden. Uiteraard hoeft een gel haard niet meer dan een paar honderd euro te kosten, terwijl u daar gemakkelijk een nul achter kunt zetten op het moment dat u een volledige open haard wenst te plaatsen. Met name de installatiekosten lopen dan flink op, op het moment dat u daar nog geen rookkanaal voor in huis heeft zitten.

Zowel design als traditionele modellen

Zowel design als traditionele modellen

Aanschaf van het toestel

De aanschaf van het toestel zorgt voor een belangrijke kostenpost op het gebied van haarden. Wilt u bijvoorbeeld een vrijstaande houtkachel aanschaffen, dan dient u er rekening mee te houden dat deze ongeveer € 1.000,- tot € 2.500,- zal kosten. Een ingebouwd of ingezet exemplaar kost ongeveer hetzelfde, al dient u er dan rekening mee te houden dat de installatiekosten wat hoger op zullen lopen. Op het moment dat u een speksteen of tegelkachel aan wenst te schaffen lopen de kosten veel harder op. Dit kost u minimaal € 4.000,- en afhankelijk van het model dat u selecteert kan dit zelfs oplopen tot de prijs van een auto, ongeveer € 15.000,-. De gasgestookte kachel is in de meeste gevallen de voordeligste optie. U kunt er voor een paar honderd euro een uitzoeken en voor € 2.000,- heeft u een mooi exemplaar staan waar u veel plezier van zal hebben.

Genieten bij een haardvuur

Genieten bij een haardvuur

Haarden vergroten het gevoel van comfort

Installatiekosten gas- of houtgestookte open haard

De gas- of houtgestookte open haard is in de meeste gevallen een stuk voordeliger dan de eerder genoemde opties, wanneer we puur kijken naar de aanschaf van het toestel. U betaalt daar bijvoorbeeld € 800,- à € 1.000,- voor, al kunt u er op dat moment natuurlijk nog geen gebruik van maken. U dient er rekening mee te houden dat er sprake is van installatiekosten, die aardig op kunnen lopen. De rook van uw open haard dient ergens te blijven, ook op het moment dat daarvoor op dit moment nog geen voorzieningen in uw woning aanwezig zijn.

Inspectie bij bouw open haard

Inspectie bij bouw open haard

Complete open haard

Houd er in dat geval rekening mee dat er een rookkanaal aangelegd zal moeten worden. Dit betekent dat er hak- en breekwerk verricht zal worden, maar dat er daarnaast een metselaar aan te pas moet komen. Dit zorgt er in veel van de gevallen voor dat u een bedrag tussen de € 5.000,- en € 13.000,- kwijt bent, om de installatie uit te kunnen laten voeren. U dient dit op te tellen bij de kosten voor de schouw zelf, waardoor het geheel ongeveer even veel zal kosten als de aankoop van een nieuwe auto. Wilt u een relatief voordelig exemplaar aanschaffen? Dan kunt u het best kiezen voor materialen als kalksteen, of de exemplaren die u bij de bouwmarkten kunt vinden. Zij werken over het algemeen met gips en zorgen er op die manier voor dat u al voor € 500,- een schouw aan kunt schaffen.

Ads

Kosten van de brandstof

Zodra u eenmaal gebruik maakt van de open haard of een ander toestel houden de kosten natuurlijk niet zomaar op te bestaan. U heeft de aanschaf en de installatie dan achter de rug, maar u dient vervolgens rekening te houden met de brandstof die u nodig heeft om de haard ook daadwerkelijk te laten branden. Indien u gebruik maakt van een gasgestookte haard of kachel dient u er rekening mee te houden dat dit ongeveer € 0,35 per uur kost, om er gebruik van te maken. Een kachel op hout kost met zo"n € 0,20 per uur duidelijk minder, al bent u hierbij afhankelijk van de kostprijs van het hout. Een gel haard is een stuk duurder, aangezien een liter gel ongeveer 2 à 3 uur brandt, waardoor u zo"n € 2,25 per uur betaalt.

Belangrijke kostenposten

Het is bij het beoordelen van de kosten van een haard in ieder geval verstandig om zowel de aanschaf van de haard of kachel als de aanschaf van de schouw in de gaten te houden. Kijk ook goed naar de aanleg van het rookkanaal, het sloopwerk, eventuele betonboringen en de installatie. Verder komen er metselwerk en stucwerk bij kijken, net als de verschillende accessoires die u nodig heeft bij de aanschaf van haarden, een onderdeel dat veel mensen over het hoofd zien.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een open haard kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende open haarden leveranciers direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Ads

Documentatie & offertes op maat aanvragen

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies