Wat kost een houten huis

De Nederlandse timmerindustrie telt, volgens het CBS, bijna 1.100 bedrijven die onder meer deuren, trappen, houtskelet- en dakelementen, kozijnen en overig geveltimmerwerk vervaardigen. De bedrijven zijn relatief kleinschalig. Slechts 5% van de bedrijven heeft meer dan 50 medewerkers in dienst. De branche is voor haar afzet sterk afhankelijk van de bouwsector (nieuwbouw, renovatie, onderhoud). (bron: Rabobank Cijfers & Trends, maart 2011)

Door deze afhankelijkheid van de bouwsector heeft de timmerindustrie het dus ook zwaar. Zowel in 2009 als in 2010 zijn de omzetten met zo'n 12% gedaald. Het is van groot belang dat timmerfabrikanten een hogere toegevoegde waarde kunnen bieden door flexibel in te spelen op de behoeften van klanten, goede service te bieden en goed de voordelen van hout ten opzichte van andere producten te kunnen uitleggen.

Tarieven timmermensen

Als we de verschillende tarieven vergelijken voor werkzaamheden die volgens uurtarief worden uitgevoerd, dan loopt deze tarieven uiteen van € 20,- tot € 35,- per uur. Veelal worden klussen op aanneembasis uitgevoerd.

Gaan we kijken naar de kosten van een houten huis, dan zijn de prijzen van een heleboel factoren afhankelijk. Denk maar eens aan het soort hout dat je wilt gaan gebruiken, hoe dik wil de je binnen- en buitenwanden hebben, voor welk bouwsysteem ga je kiezen, maar ook het model en grootte van de woning, het afwerkingsniveau, isolatie etcetera zijn van invloed op de prijs en natuurlijk ook of je alles wilt uitbesteden of zelf (gedeeltelijk) de handen uit de mouwen gaat steken.

Het is daarom heel moeilijk een kant en klaar antwoord te geven op de vraag "wat kost een houten huis?"
Wel zijn er indicaties van prijzen te geven. Het betreft dan richtprijzen voor de bouwpakketten. Een luxe houten recreatiewoning exclusief montage en fundatie/onderbouw kost bijv. ca. € 55.000,-. In dit bedrag zijn geen kosten voor water, gas, elektra, gootwerk en verwarming opgenomen (bron: www.atp-houtbouw.nl). Een bouwpakket voor een wat kleiner houten huis kost vanaf ca. € 90.000. De wat grotere huizen zijn er vanaf ca. € 130.000,- (bron: www.scanabouw.nl)

 • Een indicatie voor het bepalen van de bouwpakketprijs is: ca. € 230,00 per m3 voor een woning van +/- 400 m3

 • Een indicatie voor het bepalen van de bouwpakketprijs is: ca. € 200,00 per m3 voor een woning van +/- 600 m3

 • Een vuistregel voor sleutelklare oplevering van een woning (wanneer u alle werkzaamheden door derden laat uitvoeren) is een vermenigvuldiging van de bouwpakketprijs met een factor vari rend van 2,1 tot 2,2.

(bron: www.scanabouw.nl)

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies