Wat kost een binnenhuisarchitect ?

Interieur en comfortabel wonen is een hot item! Kijk alleen al maar eens naar de hoeveelheid televisieprogramma's die hier handig op inspelen.

In deze tijden van recessie zullen mensen niet zo heel snel besluiten om te gaan verhuizen, maar zijn wellicht eerder geneigd zijn om hun eigen huis te verbouwen of te re-stylen.

Natuurlijk kun je genoeg idee n opdoen via magazines, internet en tv, maar soms is het heel moeilijk om de potentie van een ruimte te zien en te visualiseren hoe de ruimte eruit zou kunnen gaan zien.

Een binnenhuisarchitect, ook wel interieurarchitect genoemd, kan hierbij helpen. Allereerst moet een binnenhuisarchitect goed kunnen luisteren naar wat de klant wenst om vervolgens deze wensen om te kunnen zetten in een helder, duidelijk plan. Daarbij maakt de binnenhuisarchitect gebruik van bijvoorbeeld tekeningen, schetsen, maquettes en 3d visualisaties.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Daarnaast let een binnenhuisarchitect op allerlei aspecten zoals lichtval, vorm, materiaalsoorten en natuurlijk niet te vergeten de kleur. Het komt niet zelden voor dat een binnenhuisarchitect met idee n komt, waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Voordeel inschakelen binnenhuisarchitect

Niet iedereen kan zich zomaar interieurarchitect of binnenhuisarchitect noemen, want daarvoor moet je ingeschreven staan in het Architectenregister.

Een voordeel van het inschakelen van een binnenhuisarchitect is dat de binnenhuisarchitect weet wat er op de markt allemaal aan materialen verkrijgbaar is, wat ze mogen kosten en waar er goede service wordt geboden. Daardoor is een binnenhuisarchitect goed in staat om een realistisch beeld qua kosten te geven.

Wat kunt u verwachten van een binnenhuisarchitect

 • interieurontwerp

 • materiaalgebruik

 • afwerking

 • bouwkundige en technische wijzigingen

 • rapportage en advies

Interieurontwerp

Afhankelijk van de formulering van de opdracht zal een binnenhuisarchitect aan de gang gaan met het ontwerpen van een interieur voor elke ruimte in de woning of bedrijfspand, zoals woonkamer,keuken, badkamer, maar ook toilet en bijvoorbeeld het trappenhuis of de zolder

Materiaalgebruik

De binnenhuis architect adviseert omtrent de te gebruiken materiaalsoorten zoals steen, maar ook hout, kunststof, beton etc. Hierbij zijn kwaliteit, uitstraling, gevoelsbeleving, mogelijke toepassingen en natuurlijk het prijskaartje van toepassing.

Afwerking

Afwerking van wanden en vloeren is essentieel in de presentatie en beleving van een woning of gebouw. Het gaat hierbij om kleurstelling, maar ook soort materiaal (bijvoorbeeld verf).

Bouwkundige en technische wijzigingen

Bij inpandige verbouwingen worden vaak binnenhuisarchitecten ingeschakeld, zowel vanwege hun ervaring als grote technische kennis.Een binnenhuis architekt ontwerpt en adviseert inzake verbouwingen en communiceert ook met aannemers, electriciens, installateurs etc. om tot het gewenste resultaat te komen. Voorbeelden zijn ensuite badkames, inloopkasten, uitbouwen, verbouwingen van zolders, ontwerp en inrichting van bedrijfspanden.

Rapportage en advies

Een binnenhuisarchitect zal uw wensen aanhoren, samen met u het totale budget bepalen en aan de hand daarvan een vooronderzoek uitvoeren en uiteindelijk tot een advies in een beknopte rapportage komen. Op basis van dat advies en rapportage kunt u belissen wel of niet verder te gaan met de opdracht.

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidi ring van 15 % !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

 • het verwijderen van asbest

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

 • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten

 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

Tarieven binnenhuisarchitect

Binnenhuisarchitecten kunnen verschillende tarieven hanteren, de één werkt op basis van uurloon, de ander op basis van een vaste aanneemsom, maar op commissie basis of een tarief per m2 komt ook voor.

Prijzen zijn natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van het project, de moeilijkheidsgraad en de bekendheid van de binnenhuisarchitect.

Het gemiddelde uurtarief voor een binnenhuisarchitect bedraagt ca. € 55,- per uur. Een vuistregel is dat u ongeveer 5% tot 7% aan kosten kwijt zal zijn aan een binnenhuisarchitect van de totale verbouwingen en interieurinvesteringen. In geval van een investering van € 50.000 (bijvoorbeeld € 30.000 aan uitbouw + € 20.000 volledige restyling van de woonkamer + uitbouw) kunt u circa € 2.500 tot € 3.500 aan kosten verwachten.

Een binnenhuisarchitect zal dan ook altijd om uw budget vragen, zodat hij creatief aan de slag kan gaan om binnen uw budget een zo mooi mogelijk ontwerp met een maximaal gevoel aan ruimte te cre ren.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een binnenhuisarchitect u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende binnenhuisarchitecten direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig ! (ook kunt u om een second opinion vragen van offertes die u al reeds heeft).

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Interieurtips !

 • lees boeken en kijk naar de woningprogramma's

 • verzamel of kopieer voorbeelden, stofsoorten, folders etc. van idee n die je aanspreken

 • neem de tijd om in winkels te kijken, op internet te kijken en neem geen overhaaste beslissingen

 • maak een plattegrond van de woning en de kamers met de exacte maten

 • een grote, ongezellige kamer maak je kleiner met donkere kleuren

 • een kleine kamer maak je ruimtelijker met lichte kleuren

 • lichte meubelen lijken kleiner dan donkere meubelen

 • heb je idee n, teken ze op schaal, knip ze uit en leg ze op de eerder gemaakte plattegrond: zo heb je een goede indruk of e.e.a haalbaar is

 • zorg voor symmetrie in een ruimte: bijvoorbeeld fotolijsten die hetzelfde frame hebben en op dezelfde hoogte hangen: dat zorgt voor rust

 • maak een verlichtingsplan waarin 3 soorten beschreven staan: basisverlichting, sfeerverlichting en accentverlichting

 • indien de plint dezelfde kleur als de vloer heeft, lijkt de ruimte groter

 • ronde vormen kunnen het beste in zacht materiaal worden uitgevoerd, rechte vormen in hard materiaal

 • beperk het aantal zitplekken in de woonkamer: indien een huishouden uit 2 personen bestaat, zijn 4 zitplekken genoeg

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies