Wat kost een architect

LAAG BTW TARIEF (6 %) OP ARCHITECTKOSTEN

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidi ring van 15 % ! Deze subsidie geldt ook voor ontwerp- en begeleidingskosten van architecten.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat is een architect eigenlijk ?

De architect maakt beroepsmatig in opdracht van derden ontwerpen, tekeningen en bestekken. Opdrachten vari ren van kleine verbouwingen tot de ontwikkeling van nieuwbouwwijken. Op verzoek verzorgt de architekt een programma van eisen, een haalbaarheidsonderzoek, een begroting, een planning, de aanbesteding, de directievoering en de eindoplevering. Alleen ingeschrevenen in het architectenregister mogen de beschermede titel van architect voeren.

(bron: Rabobank Cijfers & Trends maart 2011)

Wanneer is een architect noodzakelijk ?

Wanneer is een architect noodzakelijk ?

Bij elke wijiziging in constructie,ontwerp,renovatie en restauratie

Wanneer heb je wel of geen architect nodig ?

Indien u van plan bent een nieuw huis of bedrijfspand te laten bouwen of een verdieping op uw woning te plaatsen of een aanbouw te realiseren, dan heeft u een architect nodig. De architect ontwerpt en berekent constructies en werkt dat uit tot gedetailleerde bouwtekeningen. Op basis van die bouwtekeningen kan een aannemer het werk realiseren en een veilig en verantwoord bouwwerk maken.

Voor het maken van bouwwerken waarvoor een (lichte) omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) vereist is, is meestal ook de input van een architect noodzakelijk.

Door kennis en ervaring weet de architect welke materialen er gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld optimale isolatie of vochtwerendheid, maar ook voor een aantrekkelijke uitstraling is kennis van materialen onontbeerlijk.

Er zijn allerlei soorten architectenbureaus die gespecialiseerd zijn in verschillende constructies: van een dakopbouw tot en met enorme hoogbouw. Afhankelijk van het soort bouwwerk en de complexiteit daarvan zullen ook de kosten van de architect vari ren. Voor een eenvoudige aanbouw van 5,5 x 3 meter bent u vanzelfsprekend minder geld kwijt dan een complete woning laten ontwerpen.

Ook voor het restaureren of renoveren van gebouwen kan een architect ingeschakeld worden.

Een zeer belangrijke taak van de architect is het calculeren van het ontwerp, de zogenaamde kostenraming.

Een architect is een bouwmeester

Het woord architect stamt af van het Griekse woord architekton wat zoveel betekent als bouwmeester. In Nederland mogen alleen personen die zijn ingeschreven in het Architectenregister zich architect voeren. Er zijn strenge opleidingseisen aan de titel verbonden. Dit is te controleren bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

Architecten hebben het zwaar

De omzet van architecten bureaus is in de afgelopen jaren flink gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek daalde de brancheomzet in 2010 met bijna 14 % terwijl het voorgaande jaar 2009 ook al een omzetdaling toonde met 13,5 %. De productie van nieuwe woningen daalde, consumenten houden de hand op de knip, de voortgaande onzekerheid over de hypotheekrente-aftrek zorgen voor een matige markt. Voor de consument betekent het echter dat er fors bespaard kan worden op de kosten voor ontwerp en begeleiding. Gezien de hoge mate van concurrentie adviseren wij dan ook om meerdere offertes voor een project aan te vragen.

Globale kosten van een architect

Indicatie kosten architect (ontwerp + begeleiding)

Uitbouw, aanbouw of opbouw

Ca. € 900,- / € 1.500,-

Rijtjeshuis

Ca. € 4.000,-

Vrijstaande woning

Ca. € 5.950,-

Uurtarief architecten

Architecten

Tarieven tussen de € 50,- en € 95,- per uur met een gemiddelde van € 70,- excl. btw

Voorbeeld opbouw dakterras o.b.v.ontwerp architect

Kansen op scherpe tarieven !

Bent u van plan een architect in te schakelen ? Het loont in deze tijden zeker de moeite om scherpe tarieven te eisen. Men heeft slechte tijden achter de rug en elke opdracht is er één.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een architect u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende architecten(bureaus) direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig ! (ook kunt u om een second opinion vragen van offertes die u al reeds heeft).

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Een binnenhuisarchitect

Bent u eigenlijk op zoek naar iemand die op een creatieve een ontwerp voor de binnenkant van uw woning kan maken ? Zoals een nieuwe kamerindeling, kastenwanden, etc. Dan is het wellicht handig om dit artikel over binnenhuisarchitecten te lezen.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies