Wat kost een uitvaartverzekering

Het afsluiten van een verzekering voor je uitvaart is geen leuk iets om te doen, maar je wilt ook niet dat je nabestaanden later voor de kosten moeten opdraaien omdat er niks is geregeld. Tegenwoordig hebben 7 van de 10 mensen een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering keert een vooraf vastgelegd geldbedrag uit wanneer de verzekerde is komen te overlijden. Hoeveel een uitvaart precies kost is helemaal afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden (zie ook Begrafenis en kosten). Elke extra wens brengt extra kosten met zich mee. En u moet toch denken dat een gemiddelde uitvaart al gauw zo'n € 6.500,- à € 7.000,- kost.

Er bestaan 3 verschillende soorten uitvaartverzekeringen; je hebt een naturapakket uitvaartverzekering, een naturabedrag uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering.

Versie 1 Image Banner 300 x 250

Naturapakket uitvaartverzekering

Bij een natura pakket uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden geen bedrag uitgekeerd, maar kan er uitsluitend een pakket uitvaartdiensten worden gekocht. In de polis is al vastgelegd welke diensten er verleend moeten worden; meestal biedt de verzekeringsmaatschappij een standaard basispakket welke naar gelang uw eigen specifieke wensen kan worden uitgebreid. Bij overlijden van de verzekerde moet de verzekeringsmaatschappij worden gebeld en die regelt dan dat de uitvaartondernemer wordt ingeschakeld. Vaak is de verzekeraar tevens uitvaartondernemer.

De premie voor een natura uitvaartverzekering is afhankelijk van hoe uitgebreid het pakket is. Daarnaast zijn er ook verschillen qua premies per verzekeringsmaatschappij. Hoe groter de verzekeringsmaatschappij hoe goedkoper zij de diensten kunnen aanbieden...

Het meest voordelige is als de verzekeringsmaatschappij tevens de verzorger van de uitvaart is. Het staat u natuurlijk vrij om een andere uitvaartverzorger te kiezen, maar dan keert de verzekeringsmaatschappij een relatief laag bedrag uit.

Natura bedrag uitvaartverzekering

De uitvaartkosten worden bij een natura bedrag uitvaartverzekering door de verzekeraar tot maximaal de verzekerde som betaald.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden na overlijden van de verzekerde. Met dit "kapitaal" kunnen de nabestaanden zelf of met behulp van een begrafenisondernemer de uitvaart bekostigen. Maar dit is niet verplicht.

Het is ook mogelijk een combinatie uitvaartverzekering te nemen; bijvoorbeeld een naturapakketverzekering plus een kapitaalverzekering waarvan de eventuele extra kosten kunnen worden betaald.

Bij het afsluiten van welke kapitaal uitvaartverzekering dan ook, let goed op de waardevastheid ervan. Dit houdt in dat het verzekerde bedrag wordt aangepast/ge ndexeerd als de kosten van een uitvaart stijgen.

Indien u genoeg spaargeld heeft, is het niet noodzakelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Heeft u niet al te grote wensen voor uw uitvaart, dan is wellicht een natura pakket verzekering geschikt voor u. Wilt u geen sobere uitvaart, maar alles tot in de puntjes geregeld hebben zonder aanvullende kosten, ga dan voor een uitvaartverzekering op maat. Indien de prijs wel belangrijk voor u is en u niet de middelen heeft om aanvullende kosten te betalen, dan is een combinatie van een natura pakket verzekering met een aanvullende verzekering voor een geldbedrag wellicht een optie voor u.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies