Wat kost een koerier ?

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat kost een koerier ?

Heeft u goederen te versturen, of wilt u iets op laten halen en heeft u daar zelf de mogelijkheid niet voor? Of het nu gaat om een klein pakketje of wellicht een grote doos die niet achterin de auto past, de koerier staat graag voor u klaar en kan de vracht ophalen. Houd er rekening mee dat de kosten van een koerier sterk afhangen van een aantal verschillende factoren. Wilt u bijvoorbeeld iets op laten halen of iets laten bezorgen, wat is dan het gewicht van de vracht en hoe snel dient de koerier voor u aan de slag te gaan? Is er alleen een transportwagen nodig, of komt er ook een aanhangwagen bij aan te pas ?

Ophalen en bezorgen

Een koerier kan pakketjes ophalen en bezorgen waar u maar wenst, waardoor u wat dat betreft een groot aantal verschillende mogelijkheden heeft. Uiteraard is het ophalen of bezorgen in Nederland goedkoper dan wanneer u dit internationaal wilt laten doen. Wilt u bijvoorbeeld een pakket over laten komen uit Duitsland, of zelfs vanuit een land dat nog verder bij ons vandaan ligt? Houd er dan rekening mee dat u niet zomaar kunt rekenen met de Nederlandse tarieven, omdat er sprake is van een opslag. Ook hangt het tarief over het algemeen af van het feit hoeveel u wilt bezorgen, waardoor het verstandig is om de omvang van de vracht in een zo vroeg mogelijk stadium helder voor u te hebben.

Wat kost de vracht ?

De meeste koeriers werken met een tarief op basis van de omvang van de vracht, of het gewicht hiervan. Wilt u bijvoorbeeld een pakket met een gewicht minder dan 50 kg laten bezorgen in Nederland? Dan is het goed mogelijk om minder dan € 10,- te betalen. Ook wanneer u wat op wilt laten halen geldt deze prijs. Zodra het gewicht tussen de 50 kg en 100 kg ligt is de kans groot dat u ongeveer € 10,- betaalt, of het bedrag zal net wat hoger uitvallen. Voor grotere gewichten geven de koeriers de prijzen over het algemeen niet zomaar prijs, aangezien het dan vaak gaat om specifieke ladingen, waarbij het verstandiger is om maatwerk aan te bieden. De genoemde prijzen zijn nog exclusief het transport, dat de koeriers vaak per kilometer in rekening brengen.

Het is daarnaast gebruikelijk dat de koeriers rekenen met een maat in kubieke meters. Wilt u bijvoorbeeld 1 kubieke meter vervoeren? Dan betaalt u over een afstand van 100 kilometer ongeveer € 75,-. Naargelang de afstand langer wordt lopen ook de tarieven op, waardoor het verstandig is om goed te kijken naar het gewicht of de omvang, wanneer u de goederen over een langere afstand wenst te verplaatsen.

Ads

Wat kost het transport ?

Veel van de koeriers werken met een prijs per kilometer voor het transport, op basis van de wagen waar u gebruik van wenst te maken. Dient de koerier gebruik te maken van een transportwagen, dan is de kans groot dat u iets minder dan € 0,50 per kilometer betaalt. Probeer deze kosten vooraf te berekenen of in te schatten en tel dit op bij de kosten voor het vervoer van de vracht zelf. Vergelijk dit vervolgens met de andere koeriers, die een vaste prijs rekenen op basis van bijvoorbeeld de omvang van de lading die u wilt laten verplaatsen.

Op het moment dat de transportwagen niet groot genoeg is om de lading te vervoeren is het mogelijk om daarnaast gebruik te maken van een aanhangwagen. Uiteraard komen er dan kosten bij, al liggen de bijkomende kosten over het algemeen een stuk lager dan die voor de transportwagen zelf. Het is wat dat betreft verstandig om meerdere ladingen met elkaar te combineren. U kunt dan profiteren van de schaalvoordelen bij een koerier, waardoor u op een relatief voordelige manier veel materialen kunt laten vervoeren.

Koerier met spoed of in de nacht

Heeft u de koerier met spoed nodig, bijvoorbeeld omdat uw goederen vandaag nog opgehaald of bezorgd dienen te worden? Houd er dan rekening mee dat dit in de meeste gevallen extra kosten met zich mee zal brengen. Het is niet ongebruikelijk dat u zomaar € 25,- extra betaalt, op het moment dat u de koerier vraagt om nog vandaag aan de slag te gaan met uw lading en deze af te leveren. Dit heeft te maken met het feit dat de koerier normaal gesproken een planning maakt, waarbij de diverse ritten op elkaar worden afgestemd. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een bepaalde lading naar het zuiden van Nederland te brengen, op het moment dat de koerier daar ook weer een lading op kan halen om die terug naar het midden of het noorden van het land te brengen. Op het moment dat u een aanvraag met spoed doet behoort dit vaak niet tot de mogelijkheden, waardoor de kosten voor de koerier hoger liggen.

Ook op het moment dat u de koerier in de nacht wenst te laten rijden is de kans groot dat er sprake is van een toeslag. Deze ligt met zo"n € 50,- nog wat hoger dan die voor een spoedbestelling. Dit heeft vooral te maken met het feit dat veel koeriers niet graag tijdens de nachtelijke uren werken.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een koerier u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende koerierbedrijven. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Ads

Documentatie & offertes op maat aanvragen

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies