Wat kost vochtbestrijding ?

BTW-VERLAGING VAN 21% NAAR 6%

Van 1 maart 2013 tot en met 31 december 2014 geldt een verlaagd btw tarief van 6 procent in plaats van 21 procent op uitgevoerde vochtbestrijdingwerkzaamheden, een hele aantrekkelijke korting van maar liefst 15% op reguliere prijzen!

Voorbeelden van vochtschade

Voorbeelden van vochtschade

Vocht, de vijand van elke woning

Vocht is de grootste vijand van elke woning en elk gebouw, of het nu een nieuwbouwpand betreft of een historisch grachtenpand van 500 jaar oud: vocht tast gebouwen aan en zorgt voor een verslechtering van het leefklimaat in de woning. Daarnaast stijgen de energiekosten behoorlijk om alle vochtinvloeden te bestrijden. Het is essentieel om periodiek de woning te laten impregneren en te zorgen voor goede isolatie en ventilatie om zo vocht geen kans te geven. Op deze pagina behandelen we de belangrijkste oorzaken en gevolgen van vocht en wat er aan gedaan kan worden.

Belangrijkste oorzaken van vocht in de woning

 • vocht in de bouwmaterialen (bijvoorbeeld in de mortel van de muren)

 • optrekkend vocht (opzuigende werking van gesteente zorgt voor vocht in de muren en bovengelegen delen)

 • opstijgend vocht (een vochtige kruipruimte zorgt voor meer waterdamp in de woning)

 • doorslaand vocht (oude muren, kapotte voegen en niet regelmatig impregneren zorgen voor doorslaand vocht)

 • leefvocht (waterdamp door uitademing, maar ook door koken en baden/douchten)

 • lekkages (kapotte waterleiding, lekkage rioleringssysteem etc. zorgen voor vocht in de woning)

 • eigenschappen bouwmaterialen (hout trekt vocht aan bijvoorbeeld, bepaalde verkeerde isolatiematerialen trekken ook vocht aan)

Injecteren muur tegen optrekkend vocht

Injecteren muur tegen optrekkend vocht

Belangrijkste gevolgen van vocht in de woning

 • aantasting bouwmaterialen en gebouw

 • waardevermindering gebouw

 • wooncomfort vermindert

 • energiekosten stijgen

 • schimmel en zwamvorming

 • ongedierte ontstaat

 • ademhalingsmoeilijkheden en ziekteverschijnselen bewoners en gebruikers gebouw

Vochtwering & vochtbestrijding

Onder de koppen vochtwering en vochtbestrijding worden meerdere soorten werkzaamheden bedoeld, afhankelijk van de aard van de vochtproblemen. Vaak is een combinatie nodig van werkzaamheden om tot een goede en definitieve oplossing te komen.

De eerste stappen die genomen moeten worden is het analyseren van de oorzaak van de vochtproblemen. Dit gebeurt middels organoleptische waarneming (zintuigelijke waarneming) in combinatie met onder andere vochtmeting.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat kunt u zelf doen ?

Een perfect ge soleerde woning dat beschermd is tegen alle vochtinvloeden kan toch nog vochtproblemen krijgen, namelijk door een gebrek aan afvoermogelijkheden van waterdamp. Waterdamp wordt door mens en dier uitgeademd en ontstaat ook bij het koken en bij het douchen en baden. Deze waterdamp zorgt voor een vochtige lucht en indien het een koud oppervlak zal tegenkomen dan zal het condenseren. Condenseren is het wederom vloeibaar worden van water nadat het verdampt is.

Condens op muren en ramen zorgt voor aantasting van houtwerk, behang etc. en kan schimmelvorming veroorzaken.

Wat u zelf kunt doen om dat te voorkomen is zorgen voor goede ventilatie zodat de vochtige lucht afgevoerd wordt naar het koudere buitenklimaat zodat de waterdamp niet in de woning zal condenseren, maar daarbuiten en dat bovendien de vochtige lucht vervangen c.q. ververst wordt door droge lucht van buiten.

Combinatie van werkzaamheden vaak noodzakelijk

Veelal is een gecombineerde aanpak noodzakelijk om een woning vochtwerend te maken, bijvoorbeeld door het vervangen van oude voegen door nieuwe voegen, het impregneren van de gevoegde muur en het reperen van scheuren in de muren. Het injecteren van een vochtwerend schermen in oude poreuze muren is vaak de beste oplossing om optrekkend vocht tegen te gaan. Alleen een vakman kan middels vochtmeting, grondig onderzoek en ervaring de juiste aanpak bepalen.


Wat is kelderafdichting ?

Bij kelders worden vaak problemen geconstateerd omdat deze ondergronds aangelegd zijn en continu onder de hydrostatische druk lijden van het grondwater. Indien de waterwerende buitenkant van de kelder beschadigt of zijn werking verliest dan zal er door de continue inwerking van het grondwater uiteindelijk water in de kelder sijpelen. Vocht volgt de weg van de minste weerstand en dat zijn vaak de aansluitingen (kim) tussen vloer en wand. Daarnaast is scheurvorming van een keldermuur ook vaak een reden tot vochttoelating. Kelderafdichting kan op verschillende manieren aangepakt worden zoals het repareren van scheuren, maar ook door het injecteren van de muren. Elke kelder zal op een gegeven moment lekkages gaan vertonen en elke 15 tot 20 jaar is het nodig om vochtbestrijdende werkzaamheden te verrichten.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat is impregneren ?

Impregneren is het vochtafstotend maken van gesteente. Een gemiddelde buitengevel van een woning moet elke 10 tot 15 jaar ge mpregneerd worden om te voorkomen dat het vocht in stenen en mortel trekt. Dat gebeurt door het besproeien van de gevel onder lage druk van een speciaal hydrofoberend middel.

Wat is injecteren ?

Injecteren is het aanbrengen van een vochtwerend scherm in een muur of vloer. Dat gaat door middel van het boren van een gaten in muren waarna een speciale vloeistof onder druk wordt ingespoten. Na enkele uren verhardt de vloeistof en vormt zo een vochtwerend 'scherm' om optrekkend en doorslaand vocht tegen te gaan. De boorgaten moeten op een nader te bepalen afstand van elkaar worden aangebracht om geen opening te laten waardoor vocht kan optrekken.

Wat is grondstabilisatie ?

In de loop der jaren kunnen delen van funderingen (zeker als ze niet onderheid zijn) verzakken doordat de bodem bijvoorbeeld drassiger wordt en door het verminderde draagvermogen een deel van een muur weg gaat zakken. Grondstabilisatie is een uitstekende oplossing daarvoor. Hiervoor wordt met een lange langs een combinatie van snel hardend cement en grind geinjecteerd onder de plakken die verzakt zijn of aan het verzakken zijn. Binnen 24 uur zal de gehele mix uitharden en buitengewoon steevig en draagkrachtig worden

De kosten van vochtbestrijding

De kosten van vochtbestrijding vari ren sterk aangezien situaties heel erg verschillen. Hieronder staan de variabelen die de kosten bepalen van de vochtbestrijdingwerkzaamheden:

 • afmetingen van objecten

 • eventueel hak/breek en sloopwerk

 • moeilijkheidsgraad bepalen vochtoorzaak

 • hoogte en bereikbaarheid van het vochtprobleem

Omschrijving

Indicatie kosten excl.btw

Toelichting

1. Kelderafdichting

€ 750,-

Standaardkelder van eensgezinswoning bestaande uit beton, lekkend op 1 plek aansluiting vloer op grond, combinatie van afkitten en injecteren

2. Impregneren muren

€ 375,-

(per gevel)

3. Injecteren

€ 850,-

4. Repareren scheuren muren of vloeren

€ 375,-

Standaard scheur in betonnen vloer van circa 2 meter lang en 2 cm breed

5. Constructief verlijmen

€ 345,-

6. Damwandafdichting

€ 675,-

Heef niet betrekking op een eensgezinswoning

7. Grondstabilisatie

€ 625,-

Grondversterking onder verzakte fundering

Uitgangspunten

 • in bovenstaande tabel staan indicatieve prijzen van verschillende soorten werkzaamheden exclusief de btw

 • bij alle werkzaamheden wordt uitgegaan van een standaard eensgezinwoning uit 1970, bestaande uit betonnen fundering en vloeren en kelder

 • bij elke situatie is een standaard vooronderzoek met vochtmeting meegenomen in de berekening waarbij de oorzaak eenvoudig te achterhalen was

 • voorrijkosten zijn ingenomen bij de prijzen

 • prijzen zijn exclusief btw omdat er voor 2014 een laag btw tarief geldt van 6% in plaats van 21%

 • indien meerdere sessies nodig zijn, zullen de kosten hoger zijn

 • alle prijzen zijn bij benadering en conform prijspeil 2013 en zullen per situatie af kunnen wijken

 • prijzen kunnen per bedrijf vari ren: meerdere offertes aanvragen is daarom verstandig

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat vochtwering en vochtbestrijding ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende vochtbestrijdingsbedrijven. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

TIP: aanvragen informatie vochtbestrijding

(TIP) Er zijn veel verschillende vochtproblemen en net zoveel mogelijke (combinaties van) oplossingen. Beschrijf s.v.p. zo uitgebreid mogelijk de problemen, des te beter kunnen onze partners u de juiste oplossingen aanbieden. (uw aanvraag is volledig vrijblijvend, u bent tot niets verplicht).

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies