Wat kost vloerverwarming aanleggen ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Lekker thuis met je blote voeten op een verwarmde vloer lopen...het geeft een heerlijk comfortabel en behaaglijk gevoel.

Vloerverwarming is steeds meer in trek! Je kunt vloerverwarming als bijverwarming hebben, maar kan ook als hoofdverwarming dienst doen. Er bestaan verschillende systemen vloerverwarming die of elektrisch of met warm water werken.

Elektrische vloerverwarming

Het meest gebruikte systeem voor vloerverwarming is de elektrische vloerverwarming, waarbij de vloer gelijkmatig door middel van warmtestraling wordt verwarmd.

Omdat de gehele vloer wordt verwarmd èn omdat de vloer met een lage temperatuur wordt verwarmd is er bijna geen sprake van convectie en ontstaat er een zeer aangename temperatuur.

Bij radiator verwarming stijgt de warme lucht eerst op en daalt pas later weer, waardoor de vloer koud blijft en er tocht ontstaat door het circuleren van de lucht. Doordat bij vloerverwarming de warmte gelijkmatig opstijgt en er geen tocht ontstaat geeft dat een heel aangenaam en comfortabel gevoel.

Zowel de vloer als de ondervloer worden door het elektrische systeem verwarmt. In verband met de veiligheid wordt de elektrische vloerverwarming via een eigen circuit met een eigen zekering op het elektriciteitssysteem van uw huis aangesloten.

Je kunt niet zomaar zeggen wat de warmte afgifte van een vloer is, want dat hangt namelijk van een aantal dingen af zoals het soort vloer dat u heeft, de dikte van die vloer, de vloertemperatuur en de temperatuur in het vertrek. Maar je kunt wel zeggen dat de warmte afgifte ergens tussen de 50 en 100 Watt per m2 zal liggen.

Naast de behaaglijke warmte is een ander voordeel dat het energieverbruik laag is omdat de ruimte met een lagere temperatuur verwarmd kan worden. Uit esthetisch oogpunt is er ook een voordeel te noemen, want vloerverwarming is geheel weggewerkt en dus uit het zicht.

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan vloerverwarming? Natuurlijk wel, denk bijvoorbeeld maar aan eventuele lekkages die verholpen moeten worden, want dan moet de vloer worden opengebroken om erbij te kunnen komen. Een ander te noemen nadeel is wanneer u vloerbedekking of een goed ge soleerde vloer heeft, want dan wordt een deel van de warmte tegengehouden en vermindert dus de warmte afgifte van uw vloer.

Warm water vloerverwarmingssysteem

In het geval van een warm water vloerverwarmingssysteem worden onder de vloer kunststof buizen/leidingen geplaatst waar warm water doorheen wordt gepomt. De watertoevoer wordt in de meeste gevallen aangesloten op de CV-installatie. Een speciale verdeler zorgt ervoor dat de temperatuur maximaal 45 C is en deze verdeler is een heel belangrijk overdeel van de warm water vloerverwarming. Er bestaan open verdelers met een pomp en gesloten verdelers zonder pomp.

Een andere mogelijkheid is om de watertoevoer op de retour van de radiator aan te sluiten. Meestal gebeurt dit in de badkamer omdat beide daar aanwezig zijn. Dit systeem is wel moeilijk te regelen.

Wat heel belangrijk is bij een warm water vloerverwarmingssysteem is de ligging van de kunststof buizen. De werking is het meest effici nt als de buizen in een spiraal of slakkenvorm liggen, omdat de aanvoerslang en de retourslang dan telkens naast elkaar liggen waardoor de warmte gelijkmatig kan worden verdeeld. Nadeel is dat deze manier niet makkelijk is om aan te leggen.

Je kunt warm water vloerverwarming op twee manieren plaatsen: je hebt natbouw vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming.

Bij natbouw wordt er met een mengsel van zand/cement een afdekvloer gestort op en om de verwarmingsbuizen. Voordeel? Het is goedkoper dan droogbouw. Nadelen? Hardingstijd van de vloer (ca. 7 weken) en in deze tijd kunt u de vloerverwarming niet gebruiken. Een ander nadeel is dat de vloer er langer over doet om op te warmen.

Bij droogbouw kan gelijk met de vloerafwerking worden begonnen. Er zijn een aantal varianten mogelijk, bijvoorbeeld polystyrenen platen met daarop aluminium lamellen en waarbij de buizen in de voorgevormde uitsparingen kunnen worden geklikt. Voordelen zijn de snelle opwarmtijd en dat dit systeem zuiniger in gebruik is dan natbouw. Nadeel is dat het duurder is dan natbouw.

De verwarmingsbuizen kunnen ook ingefreesd worden of er kunnen gegalvaniseerde staalmatten (ook wel krimpnetten genoemd) worden gebruikt. Een andere mogelijkheid is het monteren van noppenplaten, waar de buizen worden ingedrukt.

Ads

Geschikt voor alle soorten vloerbedekking?

Tegenwoordig kan vloerverwarming bijna bij elke soort vloerbedekking worden toegepast. Alleen is het wel zo dat elke soort vloerbedekking zijn eigen warmtegeleiding en warmte-overdracht heeft.

Als u een natuurstenen vloer of plavuizen heeft, dan komt vloerverwarming het beste tot zijn recht qua warmte-overdracht. Heeft u laminaat, dan moet u eerst bij de fabrikant nagaan of dat type laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Ook bij tapijt moet eerst worden nagegaan of de rugzijde van het tapijt wel geschikt is voor vloerverwarming. Voorwaarde is ook dat het tapijt over de hele onderzijde is gelijmd.

Linoleum en marmoleum vloeren zijn goed geschikt voor vloerverwarming. Als u een houten vloer heeft, houdt er dan rekening mee dat niet alle houtsoorten en typen houten vloeren in aanmerking komen voor vloerverwarming; de droge harde houtsoorten komen het best in aanmerking zoals bijvoorbeeld eiken.

Prijzen vloerverwarming

Prijzen van vloerverwarming zijn afhankelijk van of u de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming wilt gaan gebruiken. Daarnaast hebben de oppervlakte (m2) en het soort ruimte een belangrijk effect op de hoogte van de prijs.

Tevens moet u voor u zelf nagaan of u de vloerverwarming zelf gaat aanleggen of dat u dat laat doen. Er bestaan namelijk doe-het-zelf installatiepakketten met bijgeleverde instructies.

Ads

Doe-het-zelf pakketten

Indicatieprijzen

bijv. 20 m2 vloerverwarming noppenplaat

ca. € 590,-

bijv. 20 m2 vloerverwarming staalnetten

ca. € 450,-

Vloerverwarming laten aanleggen

Indicatieprijzen

Frezen 20 m2 als hoofdverwarming

ca. € 875,-

Frezen 40 m2 als hoofverwarming

ca. € 1.150,-

Frezen 80 m2 als hoofverwarming

ca. € 1.875,-

Frezen 20 m2 als bijverwarming

ca. € 750,-

Frezen 40 m2 als bijverwarming

ca. € 895,-

Frezen 80 m2 als bijverwarming

ca. € 1.150,-

Gegalvaniseerde staalmatten 20 m2 als hoofdverwarming

ca. € 975,-

Gegalvaniseerde staalmatten 40 m2 als hoofdverwarming

ca. € 1.200,-

Gegalvaniseerde staalmatten 80 m2 als hoofdverwarming

ca. € 2.200,-

Gegalvaniseerde staalmatten 20 m2 als bijverwarming

ca. € 750-

Gegalvaniseerde staalmatten 40 m2 als bijverwarming

ca. € 895,-

Gegalvaniseerde staalmatten 80 m2 als bijverwarming

ca. € 1.475,-

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat vloerverwarming u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende vloerverwarmingbedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen (waaronder DE LEVERING EN PLAATSING VAN DUBBEL GLAS). Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 1 maart 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidi ring van 15 % !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

 • het verwijderen van asbest

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

 • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten en vloerverwarming

 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Documentatie & offertes op maat aanvragen

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies