Wat kosten kunststof kozijnen ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen (waaronder DE LEVERING EN PLAATSING VAN DUBBEL GLAS). Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Kozijnen

Je staat doorgaans niet echt stil bij je ramen in huis. Ramen brengen licht naar binnen en je kijkt er door heen naar de natuur en naar de buitenwereld en als dat niet meer lukt, weet je dat je ze moet zemen.

Maar aandacht voor de technische aspecten van ramen heb je niet zo gauw, eigenlijk alleen als je gaat verbouwen. En dan blijkt dat er toch je meer eisen stelt aan ramen, dan alleen maar er doorheen kunnen kijken. In de zomer moet het binnen koel blijven en in de winter juist behaaglijk en warm. Ramen moeten dus een goede warmte-isolatie hebben. Daarnaast is het ook wel fijn als ramen een enigszins geluidswerend effect hebben. En ook moeten we de veiligheid niet vergeten....ramen moeten ook inbraakwerend zijn.

Een kozijn is een omranding van een raam (of deur). Een standaard kozijn bestaat uit een linker- en een rechter stijl en twee dorpels (boven en onder).

Plaatsing aluminium kozijnen c.q. pui

Plaatsing aluminium kozijnen c.q. pui

(standaard RAL-kleur kost meestal niets extra)

Soorten kozijnen

Er zijn houten kozijnen, maar ook aluminium of kunststof kozijnen. Zowel bij houten en kunststof kozijnen is de isolerende werking voldoende.

Wilt u aluminium kozijnen kopen, let dan wel op dat er een goede thermische onderbreking is. Dit is van belang omdat als er geen thermische onderbreking is, er veel warmteverlies optreedt. Aluminium heeft een grote warmtegeleidbaarheid en daarom wordt er een thermische onderbreking in de aluminiumprofielen aangebracht in de vorm van kunststof strippen. Tussen de strippen zit lucht en die stilstaande lucht zorgt voor een isolerende werking.

Houten kozijnen zijn kwetsbaarder dan aluminium en kunststof en vergt ook meer onderhoud. Goede constructiemaatregelen verlengen de levensduur van het kozijn. Hout heeft wel een warmere uitstraling dan aluminium of kunststof.

Eindresultaat na plaatsing HR+ beglazing

Eindresultaat na plaatsing HR+ beglazing

Bouwvergunning nodig?

Voor het (laten) vervangen van kozijnen heeft u in principe geen bouwvergunning nodig, maar voor bijvoorbeeld een monumentaal pand weer wel. Houd u zich wel te allen tijde aan de wettelijke eisen en voorwaarden van het Bouwbesluit.
Het is trouwens niet altijd nodig om het hele kozijn te (laten) vervangen, maar zijn kleine reparaties of het vervangen van bepaalde delen al voldoende.

Geluidwerend glas

De sterkte van buitengeluiden is afhankelijk van o.a. het soort verkeer, hoe dichtbij het verkeer is, de aard van de omliggende bebouwing en de isolerende werking van het raam zelf. En dan gaat het niet alleen om het soort glas, maar ook of er kieren zijn. Tevens bepaalt de grootte van het raam de mate van geluidsisolatie.

Dubbelglas hoeft niet altijd een verbetering te betekenen wat betreft de geluidisolatie. Want als het twee dunne ruiten betreft, heeft het nauwelijks effect. Een groot effect (wat geluidsisolatie betreft) wordt bereikt als de dubbele beglazing uit twee dikke glasruiten bestaat, waarbij de ruit aan de buitenzijde dikker is dan de ruit aan de binnenzijde èn de spouw minimaal 6 centimeter bedraagt. Met spouw bedoelen we de luchtlaag tussen de twee ruiten van de dubbele beglazing.

Houten kozijnen moeten onderhouden worden

Houten kozijnen moeten onderhouden worden

Isolerend glas

Wilt u energie besparen en is dus de isolerende werking van glas voor u belangrijk, dan raden wij u aan om extra isolerend dubbel glas te kopen als u uw kozijnen gaat vervangen. Het wordt niet alleen behaaglijker in uw huis, maar u bespaart ook nog eens op uw energiekosten. Als we kijken naar wat de beste isolatie oplevert, dan is dat HR++glas en een spouw van 15 mm. De extra kosten die de aanschaf met zich meebrengt kunnen door de energiebesparing in korte tijd worden terugverdiend.

6 factoren bepalend voor prijzen kozijnen

 • soort & kwaliteit van het materiaal waaruit het kozijn bestaat (kunststof,aluminium,hout, overig etc.)

 • de vorm & afmetingen van het kozijn (standaard afmetingen of afwijkende afmetingen)

 • het soort glas dat er in geplaatst gaat worden (enkel glas, dubbel glas, HR,HR+ of HR++ beglazing)

 • de installatiekosten (verwijderen & afvoeren oude kozijen ?, aparte inzet hoogwerker ?)

 • eventuele subsidiemogelijkheden (bv. BTW-verlaging op plaatsing glas)

 • concurrentie tussen kozijnenleveranciers en -installateurs (prijzen kunnen tot wel 35 % afwijken)

Prijs kunstof kozijnen

Het is heel moeilijk een standaard prijs voor kozijnen te geven want het betreft veelal maatwerk. Daarnaast zijn er zo veel verschillende mogelijkheden per kozijn. Denk alleen al aan het hang- en sluitwerk, de indeling van het kozijn, kleur, afwerking en het soort glas dat u erin wilt hebben.

Aan te raden is om een aantal specialisten bij u thuis langs te laten komen om één en ander door te nemen en dan de prijzen met elkaar te vergelijken.

Soort kozijn

Afmeting

Indicatie prijs incl. btw en excl. montage

Vast kozijn met HR++ isolatieglas

63,5 x 88,5

€ 112,50

Vast kozijn met HR++ isolatieglas

63,5 x 113,5

€ 130,-

Draai/Kiep kozijn met HR++ isolatie glas

63,5 x 88,5

€ 215,-

Draai/Kiep kozijn met HR++ isolatie glas

63,5 x 113,5

€ 229,-

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat nieuwe kozijnen u zouden kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende kozijnenleveranciers en -installateurs direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen (waaronder DE LEVERING EN PLAATSING VAN DUBBEL GLAS). Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 1 maart 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Glas en kozijn hebben veel te verduren

Glas en kozijn hebben veel te verduren

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

 • het verwijderen van asbest

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

 • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten

 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies