Wat kost gevelreiniging ?

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Uw gevel heeft onderhoud nodig

De buitenste schil van de woning, de gevel, heeft flink wat te verduren het gehele jaar door: harde windvlagen en regenstormen geselen de stenen, voegen, kozijnen en houtdelen en in de winter zijn hagelstenen en vorst geduchte schadeveroorzakers. Maar ook de zomerzon zorgt voor aantasting van de gevel, terwijl uitlaatgassen en overige luchtvervuiling ook hun sporen nalaten.

De gevel raakt hierdoor beschadigd in de loop der jaren en verliest 1 of meerdere van zijn functies:

Functies van de gevel

 • de gevel beschermt de bewoners tegen vocht, koude en warmte

 • de gevel beschermt het binnenste deel van het gebouw of de woning zelf tegen aantasting door vocht, koude en warmte

 • de gevel heeft een representatieve functie: het bepaalt de uitstraling van het gebouw en deels dat van de inwoners

Het behandelen en beschermen van de gevel

In de volksmond wordt vaak over gevelreiniging gesproken, maar vaak wordt bedoeld: gevelbehandeling, dat is een combinatie van werkzaamheden die niet alleen bestaat uit het reinigen van de gevel, maar ook het herstellen van de gevel (gevelrenovatie) en het wederom waterafstotend maken van de gevel (impregneren). Op deze pagina zullen we ons beperken tot het bespreken van de belangrijkste elementen van gevelbehandeling en voor enkele werkzaamheden indicatieve prijzen geven.

Alleen het reinigen is niet meer voldoende

Alleen het reinigen is niet meer voldoende

(Deze muur moet ook gerenoveerd en geïmpregneerd worden)

Soorten gevelreiniging

Indien we alleen kijken naar het reinigen van gevels , dan zien we dat er verschillende gevelreinigingsmethodes zijn. Op basis van de kenmerken van de vervuiling, de ondergrond en de leeftijd van het gebouw bepaalt de vakman welke methode of methodes de meest geschikte zijn. Veelal wordt er een proefvlak van circa 1 m2 gereinigd om zeker te weten dat het resultaat naar wens is van de klant.

De volgende methodes heeft de gevelreiniger tot zijn beschikking:

Methoden van gevelreiniging:

 • Gevelreiniging met lagedruk water

 • Chemische gevelreiniging (zuren)

 • Gevelreiniging d.m.v. (zand)stralen of een ander abbrassief (schurend middel)

 • Mechanische reiniging (bijvoorbeeld door borstel c.q. schuurwerkzaamheden)

 • Laserreiniging

Lagedruk gevelreiniging

Reiniging met lagedruk is een relatief eenvoudige oplossing voor een lichte gevelvervuiling, bijvoorbeeld vervuiling door mossen en algen of als u van plan bent de gevel te gaan schilderen.

Allereerst wordt er water verhit dat vervolgens met lagedruk (ca. 100 bar, maximaal 200 bar afhankelijk van de soort gevel) tegen uw gevel wordt gespoten waardoor de vervuiling losweekt en wordt weggespoeld. Heeft u een stenen gevel en u wilt een hogedruk gevelreiniging, dan is reiniging met een vlakke straal het beste (met name voor uw voegen!)

Chemische gevelreiniging

Wanneer uw gevel iets sterker vervuild is met bijvoorbeeld roet of als u verfresten of alle gevelverf wilt verwijderen, dan werkt hogedruk gevelreiniging niet afdoende en moet de gevel chemisch worden gereinigd.

Chemische gevelreiniging houdt in dat er een reinigingsmiddel wordt gebruikt om de gevel schoon te krijgen. Dit kunnen reinigingsmiddelen zijn met een lage PH-waarde (zure reinigingsmiddelen) of met een hoge PH-waarde (alkalische reinigingsmiddelen).

Het reinigingsmiddel zorgt ervoor dat de vervuiling oplost zodat de gevel daarna schoongespoten kan worden. Informeer bij uw gemeente of er voor chemische gevelreiniging een vergunning vereist is of niet.

Voordelen gevelreiniging

 • voorkomt aantasting van de woning

 • ziet er beter uit

 • verhoogt de verkoopwaarde van de woning

(Zand)stralen

Wilt u zware vervuiling van uw gevel af krijgen (bijvoorbeeld zware roetaanslag of graffiti) dan moet uw gevel ge(zand)straald worden.

Met een straalmachine wordt er water plus een straalmiddel (zand of grit) met behulp van hogedruk tegen uw gevel gespoten. Het zogeheten "droog" stralen, waar dus geen water bij komt kijken, mag niet meer in Nederland omdat er dan teveel stof wordt gevormd.

Gevelreiniging door middel van (zand)stralen is zeer specialistisch werk en het is aan te raden een bedrijf in te schakelen dat hierin is gespecialiseerd, want bij onvakkundig werk kan uw gevel ernstig beschadigd raken.

Informeer bij uw gemeente of er voor (zand)stralen een vergunning vereist is of niet.

Voor- en na gevelreining

Voor- en na gevelreining

(mooiere uitstraling, betere vochtwerendheid)

Prijzen gevelreiniging

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen zijn er dus verschillende manieren om uw gevel te reinigen, waarbij de keuze mede afhangt van de mate van vervuiling en de steensoort van uw gevel.

Om u een indicatie te geven waaraan u moet denken als u uw gevel wilt laten reinigen, dan moet u rekening houden met onderstaande richtprijzen per m2 (standaard eensgezinswoning, geen rekening houdende met steigerwerk en eventuele aanvullende maatregelen):

Methode gevelreiniging

Richtprijs incl. btw

Lagedruk heetwater gevelreiniging

€ 8,- à € 10,- per m2

Chemische gevelreiniging

€ 13,- per m2

(Zand) stralen

€16,- à € 20,- per m2

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat gevelreiniging u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende gevelreinigers. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Vochtwerendheid

De vochtwerende functie van een gevel is erg belangrijk aangezien vocht enorme schade aan kan brengen aan een gebouw. Bij nieuwbouw wordt een gebouw waterdicht opgeleverd: bakstenen, voegwerk, detaillering etc. is allemaal nieuw en zorgt ervoor dat vocht niet kan binnendringen in de constructie. Na enkele tientallen jaren echter worden voegen poreus, gaat hout rotten en raken de bakstenen beschadigd. Hierdoor krijgt vocht kans het gebouw binnen te dringen en daar verdere schade aan te richten.

Doorslaand vocht

Indien - met name - regen kans ziet om door de buitengevel door te dringen, dan zal dit vocht of de waterdam (=verdampt water) gaan migreren door het gesteente en uiteindelijk kunnen doorslaan naar de binnenmuur waardoor de woning binnenshuis vochtiger wordt, het leefklimaat slecht wordt, muren en vloeren vochtige en koud zullen aanvoelen, schimmel en zwammen zullen ontstaan, ongedierte komt weer af op de vochtige omstandigheden en de bewoners moeten flink meer stoken om de woning weer droog en warm te krijgen. Geen prettig vooruitzicht en daarom is regulier onderhoud van de gevel dan ook aanbevolen.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies