Wat kost geluidsisolatie

Als je last hebt van geluidshinder in je woning, dan kan dat een heel vervelende situatie zijn, want in je woning wil je vrij en ongestoord kunnen leven.

Geluidshinder is er in vele vormen. Het kan door het verkeer van buiten komen, van de buren die je hoort lopen, krakende trappen, dichtslaande deuren, buren die je hoort douchen of ruzie maken, hinder van muziek of van nabijgelegen horeca etc. Weer anderen vinden de gedachte niet fijn als ze denken dat de buren hen kunnen horen en zich daardoor niet vrij voelen in hun eigen huis. Uit onderzoek is gebleken dat mensen de meeste geluidshinder ondervinden van het verkeer.

U zou kunnen besluiten de geluidsisolatie in uw woning te verbeteren. Geluidsisolatie is de afscherming van een ruimte of vertrek voor geluid van buitenaf. Er zijn verschillende punten in uw woning die aangepakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld vloeren, plafonds, muren en/of ramen. Vaak kan dit in combinatie met thermische isolatie.

Geluidsisolatie ramen en deuren

De ramen en deuren komen vaak als eerste in aanmerking als het om geluidsisolatie gaat.

Kieren en spleten kunnen worden afgedicht met strippen en dubbele beglazing (of voorzetramen) houdt ook een hoop lawaai en geluid tegen. Hoe groter de spouw tussen de twee ruiten hoe beter de geluidsisolerende werking is. De spouw moet dan wel minimaal 70 mm. zijn en de ruiten van een ongelijke dikte.

Akoestiek verbeteren

Ligt het probleem van de geluidshinder in het feit dat het hol klinkt in huis en dat geluiden dus weerkaatsen, dan is het een idee om de akoestiek van uw woning te verbeteren.

Dit doet u bijvoorbeeld door vloerbedekking te leggen, gordijnen op te hangen of een tapijt neer te leggen. Als het maar om geluidsabsorberende materialen gaat.

Plafond isoleren

Het plafond kunt u isoleren met speciale isolatieplaten die tegen het bestaande plafond worden gelijmd. De structuur van deze platen blijft dus te zien. Wanneer u dat niet mooi vindt, kunt u ook besluiten om de platen weg te werken door middel van houten schroten, gipskartonplaten of stucwerk. Hiermee kunt u gelijk een geluidsisolerende werking bewerkstelligen doordat u tussen het bestaande plafond en het verlaagde plafond geluid-isolerend materiaal kunt aanbrengen.

Wanneer een (verlaagd) plafond geheel vrij ligt van de bovenliggende vloer geeft dat een behoorlijke verbetering van lucht- en contactgeluid. Luchtgeluid is geluid dat zich door lucht verplaatst zoals praten, televisie geluiden of zingen. Contactgeluid is geluid dat zich door materialen verplaatst, voorbeelden zijn lopen, stampvoeten of het doortrekken van de WC. Zorg ervoor dat de plafonddragers vrij van de bestaande vloer tussen en aan de muren worden vastgemaakt. Als warmte- en geluidsisolatie kunt u kiezen om over de plafonddragers minerale woldekens (glaswol of steenwol) of een zandverzwaring te leggen. Er zijn ook andere isolatie materialen. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook speciale vlokken in de holle ruimten tussen vloer en plafond worden geblazen.

Ter illustratie geven wij een prijsindicatie voor "soundstone plafondplaten". Dit zijn platen die geluid absorberen op basis van steenwol. Aan één zijde zit een decoratief glasvlies. De witte platen zijn standaard 59,5 bij 119,5 cm en met een dikte van 25 mm. kost een doos (inhoud 10 stuks) ca. € 125,- incl. btw. De platen zijn ook tegen een meerprijs leverbaar in kleur (ca. 162,- per doos).

Vloer isoleren

Door uw vloer te isoleren met glaswol of steenwol wordt niet alleen de warmte-isolatie maar zeker ook de geluidsisolatie verbeterd.

Heeft u een houten vloer, zorg er dan voor dat de draagvloer zoveel mogelijk wordt verzwaard en kies vervolgens een goede ondervloer. Daarnaast moeten de naden en kieren zo goed mogelijk worden afgedicht. Houd wel rekening met hoeveel (extra) gewicht de bestaande vloer kan dragen.

Een betonvloer is van zichzelf al zwaar, dus verzwaren om geluidsisolatie te bewerkstelligen is niet heel effectief.

Een andere manier om contactgeluid tegen te gaan is door voor een zwevende vloer te kiezen.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies