Wat kost een verwarmingsketel

Zoals de naam al zegt zorgt een verwarmingsketel, ook wel CV-ketel geheten, dat de verschillende vertrekken in uw huis lekker warm en behaaglijk verwarmd worden tot de door u ingestelde temperatuur op de thermostaat. Dit doet de verwarmingsketel door te zorgen voor warm water in de centrale verwarming. De cv-ketel is dus onderdeel van de centrale verwarmingsinstallatie.

Er bestaan verschillende soorten verwarmingsketels; zo zijn er de conventionele ketels, combiketels, VR-ketels, HR-ketels etc.

Conventionele ketel

Een conventionele ketel wordt ook wel een solo-ketel genoemd. Deze ketel zorgt er alleen maar voor dat het water voor de centrale verwarming wordt verwarmd. Wil je ook warm water uit de kraan hebben dan is een solo-ketel dus niet voldoende en moet je of een aparte boiler aanschaffen of kiezen voor een combiketel.

Combi-ketel

Een combiketel zorgt voor een combinatie van verwarming èn warm water. Je hebt dus geen aparte boiler nodig, want dez zit al in de combiketel verwerkt. Je hebt combi-ketels met een hoog rendement (HR-ketels) en combiketels met een verbeterd rendement (VR-ketels).

Als u een combi-ketel gaat aanschaffen, let dan goed op de CW-waarde van de ketel. CW staat voor Comfort Warm Water en geeft de hoeveelheid warm water aan die de ketel kan leveren per minuut. Hoe hoger de CW-waarde, hoe meer warm water de ketel per minuut levert. Je hebt CW-waarde lopende van CW1 tot en met CW6.

Wilt u uit meerdere kranen tegelijk warm water kunnen krijgen of heeft u bijvoorbeeld 2 badkamers of een stortdouche dan is het niet onverstandig om bij de aanschaf de CW-waarde van de verwarmingsketel in de gaten te houden, want het zou toch zonde zijn als u bijv. maar een klein straaltje uit uw stortdouche zou krijgen...

VR-ketels en HR-ketels

Zoals reeds gezegd staat de "VR" van een VR-ketel voor verbeterd rendement. Dit houdt een rendement van 80 à 85% in. Het rendementspercentage geeft aan hoeveel gas een cv ketel omzet in bruikbare warmte. Hoe hoger het rendementspercentage is, hoe zuiniger de ketel is.

De VR-ketel heeft een beter rendement dan een conventionele ketel en u zult dus op uw energiekosten besparen, wat natuurlijk in deze tijden van recessie altijd goed uitkomt. Maar wilt u echt besparen op uw energiekosten? Dan kunt u het beste voor de HR-ketel kiezen. Een HR-ketel geeft het meeste rendement en is veel zuiniger. Daar staat tegenover dat de aanschafprijs van een HR-ketel duurder is dan een VR-ketel, maar u verdient dit uiteindelijk wel terug door zuiniger energieverbruik en dus lagere energierekeningen. Over het algemeen gesproken wordt een HR-ketel goedkoper dan een VR-ketel wanneer je jaarlijks 1500 kuub (m3) of meer gas verbruikt.

U kunt met een HR-ketel al gauw zo'n € 244,- per jaar op uw gasrekening besparen. Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld gasverbruik van een Nederlands huishouden. Een HR-ketel met een gaskeur HR-100 heeft een rendement van 100%, maar er bestaan ook HR-ketels met gaskeur HR-104 en HR-107 met respectievelijk een rendement van 104% en 107%. Nu vraagt u zich natuurlijk af hoe een ketel een hoger rendement dan 100% kan behalen, want 100% is toch het maximum? Dat klopt, maar een HR-ketel gebruikt niet alleen gas, maar ook restwarmte. Dit is dan ook de reden dan het rendement hoger dan 100% kan zijn.

Laat u wel te allen tijde vooraf goed informeren, want het is technisch gezien niet altijd mogelijk een HR-ketel te installeren.

Soort ketel

Aanschafprijs

Conventionele ketel

VR variant kost tussen € 700,- en € 1.100,- en de HR variant is er vanaf ca. € 750,- oplopend tot ca. € 2.800,-

Combiketel

VR variant kost tussen € 750,- en € 1.700,- en de HR variant is er vanaf ca. 800,- oplopen tot ca. € 3.000,-

Prijzen zijn o.a. afhankelijk van het vermogen van de ketel (kW) en de CW-klasse waarin de ketel valt. Daarnaast verschillen de prijzen tussen de aanbieders nogal, dus het is aan te bevelen om prijzen te vergelijken.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies