Wat kost een traprenovatie

VERLAAGD BTW TARIEF (6%) op traprenovatie

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat kost een traprenovatie ?

Een traprenovatie zorgt voor een prachtige nieuwe trap, op basis van uw bestaande constructie. Het voordeel hiervan is dat de kosten een stuk lager liggen, terwijl u aan de andere kant toch kunt rekenen op een trap die weer jaren meegaat. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om op zoek te gaan naar een geschikte aanbieder voor uw traprenovatie, zodat uw trap weer degelijk is afgewerkt en er mooi uit komt te zien. Kies bijvoorbeeld voor een bepaald type hout, op basis van het model en de eventuele draaiing van uw trap. Het is uiteraard van belang om aan te geven hoeveel traptreden uw trap heeft, aangezien de aanbieder op basis daarvan aan kan geven wat de kosten voor de renovatie zullen zijn.

Type trap

Het is allereerst van belang om aan te geven welk type trap u heeft. U kunt zich voorstellen dat de vorm van de trap ervoor kan zorgen dat de traprenovatie gemakkelijker uit te voeren is, of dat dit aan de andere kant juist wat meer moeilijkheden met zich meebrengt. Een rechte trap is het meest gemakkelijk en daarmee ook het meest voordelig. Veel van de trappen hebben echter een kwart draaiing, waardoor ze bijvoorbeeld eenmalig links- of rechtsaf slaan. Daarnaast kunt u een trap hebben met een dubbel kwart draaiing. Dit betekent dat u twee keer een draaiing van een kwart maakt, oftewel een hoek van 90 graden. Is er sprake van een andere draaiing? Geef ook dit de aanbieder van de traprenovatie aan, aangezien deze hier dan rekening mee kan houden bij het berekenen van de prijs die u betaalt voor de renovatie van uw trap.

Manier van monteren

De kosten van een traprenovatie hangen verder sterk af van de manier van monteren, of eigenlijk de persoon die dit zal doen. Het klinkt wellicht gebruikelijk om een monteur te laten komen die de traprenovatie voor u uitvoert, maar het is daarnaast ook goed mogelijk om dit zelf te doen. In dat geval krijgt u bijvoorbeeld houten planken aangeleverd, die u op de bestaande treden wilt plaatsen. Als uw de traprenovatie meer grondig uit wilt laten voeren is dit minder goed mogelijk, maar houd er rekening mee dat de kosten in dat laatste geval ook verder op zullen lopen. De monteur brengt extra kosten met zich mee, die u zich anders eenvoudig kunt besparen.

Ads

Draaiing van de trap

Geef bij het aanvragen van de traprenovatie altijd aan in welke richting uw trap draait, als dat het geval is. Het is niet zo dat een draai naar links per definitie duurder of goedkoper is dan een draai naar rechts, maar dit zorgt er wel voor dat de aanbieder hier rekening mee kan houden bij het bestellen van het materiaal. U kunt zich voorstellen dat de hoekstukken de juiste richting dienen te hebben, om de traprenovatie goed voor u uit te kunnen voeren.

Aantal treden

Daarnaast is uiteraard het aantal treden van uw trap van groot belang, op het moment dat u benieuwd bent naar de kosten van een traprenovatie. Heeft u een korte trap? Dan zal de traprenovatie een stuk voordeliger uitvallen, aangezien er hout of een ander materiaal besteld dient te worden om de trap opnieuw te bekleden. De kans is groot dat u een gemiddelde trap heeft, aangezien deze u naar de volgende verdieping in de woning brengt. Dat neemt echter niet weg dat er verschillen in de totale hoogte en de hoogte van de treden ontstaan, waardoor we verschillen waar kunnen nemen. Heeft u daarnaast wel eens gedacht aan de kleine trappen in een split-level woning ?

Type traprenovatie

Denk tenslotte na over het type traprenovatie dat u uit wilt laten voeren, op basis van het materiaal. Wilt u bijvoorbeeld samengesteld hout aan laten brengen, bent u op zoek naar laminaat, of gaat het u wellicht om massief hout? Het zijn drie verschillende soorten hout, die uiteraard verschillende kosten met zich meebrengen. De kosten van een traprenovatie zullen doorgaans lager uitvallen wanneer u kiest voor een stalen trap, of een materiaal als PVC.

Indicatieve prijzen

Omschrijving

Kosten inclusief materiaal, montage en 21 % btw (let op tm 31 maart 2014 laag btw tarief van 6 % op montagekosten)

Eenvoudige traprenovatie (recht model), 12 treden massief eiken, 13 stootborden, antislipstrippen

€ 950 - € 1.150

Hoogwaardige traprenovatie inclusief montage

€ 1.500 - € 2.500

Complexe traprenovaties (kwartond, dubbekwart open, dicht, afwijkend materiaal, inclusief leuningwerk, meerdere behandelingen, antiek etc.)

€ 4.500 € 6.500

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat het renoveren van uw trap u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende traprenovatiebedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

VERLAAGD BTW TARIEF (6%) op traprenovatie

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

 • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten

 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

Ads

Documentatie & offertes op maat aanvragen

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies