Wat kost spouwmuurisolatie ?

Lagere energiekosten én behaaglijk huis !

Lagere energiekosten én behaaglijk huis !

Spouwmuurisolatie is heel rendabel

Prijsstijging energie over de laatste 15 jaar

Door de continu stijging van olieprijzen worden ook de kosten voor gas en electriciteit elk jaar hoger:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde in maart 2012 dat een Nederlands huishouden in februari 2012 gemiddeld € 156,- kwijt was aan gas en electriciteit, ruim € 13,- meer dan in februari 2011. Dat is een stijging van ruim 6,1%. In vergelijking met 15 jaar geleden zijn de energieprijzen maar liefst 120% gestegen, terwijl de inflatie maar met 35% is gestegen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning.

Isoleren loont

Het isoleren van een woning of gebouw heeft meerdere voordelen: bovenal zorgt het voor een verbetering van het leefklimaat of wooncomfort, als tweede zorgt het voor een bescherming van de woning en in de inhoud van de woning tegen koude en vocht en als derde voordeel zorgt het voor een aanzienlijke daling van de maandelijkse energiekosten. Overigens kunt u een hogere verkoopopbrengst verwachten indien u uw goed ge soleerde woning verkoopt.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende 'zwakke' plekken in een woning waarbij het rendabel is om te isoleren. Zoals bijvoorbeeld niet ge soleerde vensters ofwel enkel glas, of de koude of vochtige kruipruimte. Eén van de meest rendabele investeringen die u kunt doen is het isoleren van de spouwmuren van uw woning. Op deze pagina informeren wij u over de werking van de spouwmuur, de isolatiemogelijkheden en bovenal natuurlijk geven wij antwoorden over de kosten van spouwmuur isolatie.

Wat is een spouwmuur ?

Om u een idee te geven van wat een spouwmuur is, zullen we eerst uitleggen hoe er al eeuwen in Nederland gebouwd wordt. Al vanaf de 12e eeuw na Christus bouwt men in Nederland met bakstenen. De term zegt het al: gebakken steen, bestaande uit voornamelijk rivierklei. Deze bakstenen worden al honderden jaren gestapeld gemetseld waardoor massieve en sterke muren ontstaan.

Deze massieve muren zijn echter wel gevoelig voor zogenaamde vochtdoorslag: een combinatie van grondwater, regen en wind zorgen ervoor dat de baksteen compleet verzadigd geraakt waardoor water door de baksteen en het mortel 'migreert.' Hierdoor wordt te zijner tijd ook de binnenkant van de muur ofwel de leefruimte vochtig. Dit ging ten koste van de kwaliteit.

Om de effecten van vochtdoorslag te minimaliseren werden er vaak hele dikke muren gemetseld waarbij het veel langer duurde voordat het vocht gemigreerd was. Maar - ook dat gebeurde.

De oplossing diende zich in het begin van de 20e eeuw. Nieuwe bouwtechnieken werden ontwikkeld door nieuwe inzichten. In plaats van 1 massieve muur bouwde men twee dunner muren naast elkaar, gescheiden door circa 5 tot 10 cm open ruimte die via ventilatie-openingen in contact met de buitenlucht stonden. De voordelen waren dat weliswaar de buitenmuur met vocht verzadigd raakt, maar dat de binnenmuur droog bleef. Ook werd de ruimte gedroogd door verse lucht die aangevoerd werd en vochtige lucht die afgevoerd werd.

Geïsoleerde spouwmuren vanaf de jaren '80

Vanaf circa 1970 werd er besloten om voortaan de ruimte in de spouwmuur ook deels te isoleren om zo de afkoeling van de binnenmuur tegen te gaan. Sowieso werd er pas sinds de oliecrisis van de jaren '70 serieus gekeken naar het isoleren van gebouwen. In die tijd zijn ook items als dubbel glas ontwikkeld. De isolatie van de spouwmuur gebeurt standaard bij nieuwbouwwoningen sinds 1980.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Woning van voor 1980

De vuistregel is dat indien u een woning hebt van een bouwjaar voor 1980 de kans groot is dat de spouwmuur niet ge soleerd is. Heeft u een woning van na die periode, dan is de kans groot dat de woning wel ge soleerd is.

Hoe werkt spouwmuur isolatie ?

Voor het isoleren van de ruimte tussen de muren wordt gebruikt gemaakt van een eenvoudige techniek: na h et boren van gaten in de buitenmuur (via een bepaald patroon) wordt isolatie in de ruimte gespoten. Er wordt niet gewerkt met purschuim omdat dan de werking van de spouw teniet wordt gedaan. Het is belangrijk dat de spouw kan drogen en dat er verse luchttoevoer is en vochtige lucht weer afgevoerd kan worden. Veelal spreken we over een soort korrels of parels waarmee de muur ge soleerd wordt.

Besparen op uw energiekosten

Doordat het om grote vlakken gaat (voorgevel, achtergevel en bij hoekwoningen en vrijstaande woningen ook de zijgevel(s)) is de besparing op energiekosten groot en ook het effect op het wooncomfort is groot. U zult fors besparen op uw energiekosten.

Voordelen spouwmuurisolatie

  • grote besparing op energiekosten

  • verbetering leefcomfort

  • bescherming van binnenmuur en inhoud pand tegen vocht en koude

  • waardestijging woning

  • geluidsisolerend (woning wordt minder gehorig)

Wat kost spouwmuurisolatie ?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van de locatie van de woning (reistijden), de hoogte van werken (wel of geen hoogwerker/steiger), soort muren, dikte van muren (i.v.m. boren gaten), hoeveelheid gebruikte isolatie en als allerbelangrijkste: het aantal vierkante meters (m2) dat ge soleerd moet worden.

Al deze variabelen hebben natuurlijk veel effect op de uiteindelijke prijs die u moet betalen.

Gemiddeld kunt u van de volgende prijzen uitgaan:

  • flat

  • tussenwoning

  • hoekwoning

  • 2 onder 1 kap

  • vrijstaand

  • 25 m2

  • 60 m2

  • 90 m2

  • 100 m2

  • 140 m2

  • € 400,-

  • € 950,-

  • € 1.375,-

  • € 1.650,-

  • € 2.175,-

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Gemiddeld verdient u de kosten voor spouwmuurisolatie terug (op basis van besparing van energiekosten) binnen 3 tot 5 jaar. De gemiddelde besparing is 9 m3 gas per 1 m2 ge soleerde spouwmuur. Hoe hoger de gasprijs wordt in de toekomst, des te sneller heeft u uw investering terugverdiend.

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6 %) i.p.v. 21 % !

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 1 maart 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidiëring van 15 % !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

  • het verwijderen van asbest

  • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

  • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

  • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

  • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

  • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

  • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

  • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten

  • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat spouwmuurisolatie u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende spouwmuurisolatie bedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

TIP: aanvragen informatie spouwmuurisolatie

Beschrijf zo uitvoerig mogelijk de situatie van uw woning (bouwjaar,afmetingen etc.). De informatie en vrijblijvende prijsopgaves die u zult ontvangen zullen nauwkeuriger zijn naarmate uw informatie beter is.

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Snel en gemakkelijk kosten bekijken en vergelijken

Snel en gemakkelijk kosten bekijken en vergelijken


Advertentie

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kosten zonnepanelen ?

Wat kost asbest verwijderen ?

Wat kost een stratenmaker ?

Wat kost een notaris ?

Wat kost een verhuizing ?

Advertenties

Wat kost een dakdekker ?

Wat kost vochtbestrijding ?

Wat kost een tuin aanleggen ?

Wat kost vloerisolatie ?

Wat kost spouwmuurisolatie ?

Wat kost een begrafenis ?

Wat kost ongediertebestrijding ?

Advertentie

Wat kost gevelreiniging ?

Wat kost een advocaat ?

Wat kost een website ?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies