Wat kost een schuifpui ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen (waaronder DE LEVERING EN PLAATSING VAN SCHUIFPUIEN). Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat kost een schuifpui ?

Wilt u wat meer licht in uw woonkamer laten vallen, of een grotere opening naar uw tuin cre ren? Een schuifpui is een uitstekende oplossing, maar houd rekening met de relatief hoge kosten waar u op dient te rekenen. Met name wanneer u een schuifpui in wilt laten bouwen in een bestaande woning kunnen de kosten voor de plaatsing flink oplopen, naast de kosten voor het materiaal zelf. Een schuifpui is gemaakt van glas, waardoor het verstandig is om niet teveel op het materiaal te besparen en daarbij voor een goede kwaliteit te gaan. U zorgt er op die manier voor dat u jarenlang plezier heeft van de schuifpui. U kunt deze immers gebruiken om uw woning en de tuin te verenigen, of de tuin gemakkelijk in te lopen zodra de zon begint te schijnen.

Voordelen van een schuifpui

Een schuifpui is een grote deur, die u kunt openen door deze over een rails te bewegen. Een schuifpui is normaal gesproken gemaakt van glas en zorgt er daarmee voor dat u een behoorlijke hoeveelheid licht in uw woonkamer, of een andere kamer, kunt laten vallen. Het grote voordeel van een schuifpui die op de juiste manier gemonteerd is, is dat u deze op een eenvoudige manier kunt openen en kunt sluiten.

U zorgt ervoor dat u de tuin bij de woning kunt betrekken, terwijl uw woonkamer er ook nog eens groter uit gaat zien. Daarnaast is het een raam dat u volledig kunt openen, waardoor u de mogelijkheid heeft om de woning lekker door te laten luchten, of wat meer ruimte te winnen. De schuifpui biedt u meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld openslaande deuren, aangezien het gaat om een groter oppervlakte. Op het moment dat het buiten niet voldoende warm is om de schuifpui te openen kunt u toch profiteren van het licht dat er naar binnen valt. Het is dat ook niet vreemd dat u de kosten van de schuifpui eenvoudig terug kunt verdienen op het moment dat u uw woning probeert te verkopen. De woning wordt door een schuifpui direct meer waard.

Ads

Nadelen van een schuifpui

Aan de andere kant zitten er ook nadelen aan een schuifpui, waardoor het verstandig is om daar voorafgaand aan de aanschaf goed rekening mee te houden. De kosten van de schuifpui kunnen behoorlijk oplopen en op het moment dat de zon erop staat kan de temperatuur binnen flink oplopen. Maak bij voorkeur gebruik van zonwering en houd er rekening mee dat u de schuifpui goed dient te onderhouden, bijvoorbeeld door de rails regelmatig schoon te maken. Tel deze nadelen op bij de hoge kosten en bepaal of het inderdaad een goed idee is om een schuifpui aan te brengen.

Kosten van de schuifpui

Wat betreft de kosten van de schuifpui denken veel mensen vooral aan die van het materiaal, zonder dat ze stilstaan bij de plaatsing. Ook wij zullen ons eerst richten op de materialen, maar komen daarna terug op de kosten van de werkzaamheden om het geheel te plaatsen. Op het moment dat u een schuifpui aan wenst te schaffen dient u er rekening mee te houden dat de kosten zo"n €1.000 - €3.000 bedragen, onder andere afhankelijk van het type glas dat u kiest. Ook de manier van openen (hefschuifpui, schuif- en kiepmechanisme) is sterk van invloed op de uiteindelijke kosten waar u op kunt rekenen.

Het is verstandig om niet teveel te besparen op het glas en de montage. Net als bij bijvoorbeeld een douchewand zorgen de montagematerialen voor een behoorlijke kostenpost. Indien u hier teveel op bespaart kunt u te maken krijgen met een schuifpui die niet meer soepel open of dicht gaat, of een exemplaar dat na verloop van tijd andere vormen van slijtage zal gaan vertonen. Het is verstandig om bijvoorbeeld €1.000 meer uit te geven aan een schuifpui en er op die manier voor te zorgen dat u deze waarde bij die van uw woning op kunt tellen.

Kosten van de plaatsing

De grootste kosten van de schuifpui hebben echter betrekking op de plaatsing hiervan, vooral in een bestaande woning. Om een schuifpui te plaatsen dient er een wand open te worden gebroken en is de kans groot dat er een nieuwe locatie gezocht dient te worden voor een radiator of een ander onderdeel van het huis. Houd er rekening mee dat alle werkzaamheden rondom de plaatsing gemakkelijk €2.000 - €5.000 aan kosten met zich mee kunnen brengen. Het plaatsen van een schuifpui is daarmee een flinke investering, al heeft u daar vervolgens dan ook veel plezier van.

Indicatieve prijzen

Omschrijving

Kosten aanschaf schuifpui

Kosten plaatsing schuifpui (sterk afhankelijk van situatie, hak- en breekwerk). Let op ! tm 31 maart 2014 6 % btw ipv 21 % op plaatsing schuifpui.

Eenvoudig model kunststof schuifpui inclusief bediening

€ 785 - € 850

€ 1. 000 - € 4.500

Eenvoudig model aluminium schuifpui inclusief bediening

€ 950 - € 1.150

€ 1. 000 - € 4.500

Kiep-schuifpui kunststof

€ 950 - 1.500

€ 1. 000 - € 4.500

Kiep-schuifpui aluminium

€ 1.050 - € 1.600

€ 1. 000 - € 4.500

Hef/schuifpui kunststof

€ 1.650 - 2.150

€ 1. 000 - € 4.500

Hef/schuifpui aluminium

€ 1.950 - 2.350

€ 1. 000 - € 4.500

Topkwaliteit hef/schuifpui inclusief HR++ beglazing aluminium

€ 2.850 - € 3.250

€ 1. 000 - € 4.500

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een schuifpui u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende schuipui-installateurs/leveranciers direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Ads

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kosten zonnepanelen ?

Wat kost asbest verwijderen ?

Wat kost een stratenmaker ?

Wat kost een notaris ?

Wat kost een verhuizing ?

Advertentie

Wat kost een dakdekker ?

Wat kost vochtbestrijding ?

Wat kost een tuin aanleggen ?

Wat kost vloerisolatie ?

Wat kost spouwmuurisolatie ?

Wat kost een begrafenis ?

Wat kost ongediertebestrijding ?

Wat kost gevelreiniging ?

Wat kost een advocaat ?

Wat kost een website ?

Advertenties

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies