Wat kost kruipruimte isolatie

Isoleren van de woning

In de afgelopen 10 jaar wordt zowel door het bedrijfsleven als de overheden veel aandacht geschonken aan het isoleren van de woning. Door het isoleren van de woning wordt er bespaard op de energiekosten en wordt het leefklimaat c.q. comfort in de woning verhoogd.

De kruipruimte

Een belangrijk onderdeel van de woning is de kruipruimte. Deze ruimte loopt onder de begane grond van de gehele woning door en biedt plaats aan het leidingwerk zoals waterleidingen, gasleidingen, rioleringen, electriciteitsleidingen en telefoonkabels. De kruipruimte is gemiddeld 50 tot 90 cm hoog, voldoende om er door te 'kruipen' om eventueel kapot leidingwerk te controleren en repareren.

Tevens vergroot de kruipruimte de afstand tussen de koude en natte grond en de onderkant van de begane grondvloer. Een soort 'luchtisolatie' dus. Voor de afvoer van vochtige lucht en de toevoer van droge lucht beschikt elke kruipruimte over luchtgaten in de buitenmuur. De kruipruimte is betreedbaar via een zogenaamd kruipluik: een gat in de houten of betonnen vloer van circa 60cm x 80cm dat afgedekt wordt door een houten of stalen luik. Vaak bevindt de opening zich vlak bij de voordeur of in de keuken.

In het grootste deel van Nederland worden kruipruimtes bij nieuwbouw toegepast, vooral daar waar op relatief drassige ondergronden wordt gebouwd. Bij zanderige ondergronden zoals in Noord-Brabant wordt veel minder vaak een kruipruimte gebouwd.

In het nieuwste bouwbesluit wordt zelfs gesteld dat er geen kruipruimte en kruipluik gebouwd moet worden. In de praktijk blijkt echter dat het leidingwerk dan onbereikbaar wordt en vloeren gesloopt moeten worden om er bij te kunnen.

Meerdere kruipruimtes

Onder een standaard nieuwbouwwoning is er vaak sprake van 1 grote kruipruimte die onder de gehele woning doorloopt. Bij oudere woningen is er soms sprake van opgemetselde funderingen onder elke muur waardoor vaak afgesloten kruipruimtes ontstaan. Deze kruipruimtes beschikken niet elk over een aparte toegangsmogelijkheid. Om bij die ruimtes te komen zal een deel van de funderingen afgebroken moeten worden.

Kruipruimtes: vochtig en koud

De bodem van een gemiddelde kruipruimte bestaat uit grond: dezelfde grond die u buiten uw woning aantreft. De bodemgesteldheid van de grond in uw kruipruimte varieert ook met het weer: in natte, winterse tijden zal de bodem van uw kruipruimte vochtig zijn en in zomerse periodes juist weer droog. Uitzondering hierop zijn woningen die gebouwd zijn op voormalige sloten of andere waterwegen: hier zal de kruipruimte standaard vochtig zijn.

Koude en vochtige begane grondvloer

U voelt hem al aankomen: de kruipruimte is koud en vochtig en bevindt zich onder de gehele begane grondvloer. Dit werkt net als een vloerverwarming, maar dan met koude en vocht. Een niet ge soleerde kruipruimte of een niet ge soleerde vloer zal koud en vochtig aanvoelen. De begane grondverdieping zal daarom niet comfortabel aanvoelen. Daarnaast zal het leidingwerk aangetast worden door het vocht en zullen zwermen muggen en andersoortig ongedierte een welkome broedplaats in de plassen op de kruipruimtevloer vinden.

Kruipruimte isolatie

U kunt uw kruipruimte isoleren, of beter gezegd: de vloer van uw kruipruimte isoleren. Door het afdekken van de vochtige en koude vloer zal de luchtkwaliteit in de kruipruimte verbeteren: minder vochtig en koud, waardoor ook de begane grondvloer en de daarboven gelegen ruimte minder vochtig en koud zullen voelen.

Meerdere soorten kruipruimte isolatie

Er zijn meerdere materialen waarmee de kruipruimte vloer ge soleerd kan worden. De bekendste zijn: schelpen, piepschuim chips en kalkkorrels. Elk soort heeft weer zijn eigen typische eigenschappen en voordelen en nadelen. Belangrijkste is echter dat ze stuk voor stuk isolerende eigenschappen hebben. Folie wordt niet meegenomen aangezien folie louter vochtwerend en niet isolerend is.

Effectief en relatief goedkoop

Het is lang over het hoofd gezien, maar het effect van kruipruimte isolatie is groot: het is één van de meest effectieve vormen van isolatie die beschikbaar zijn. U hoeft niet te breken of andersoortige werkzaamheden te doen: openen van de kruipruimte en zorgen dat de gehele kruipruimte wordt voorzien van isolatie.

Wat kost kruipruimte isolatie

Zoals bij alle klussen en werkzaamheden hebben bepaalde variabelen veel invloed op de uiteindelijke kosten waarmee u rekening moet houden, zoals: de locatie van uw woning waardoor reiskosten toe kunnen nemen. Ook de hoogte van de kruipruimte is van invloed: hoe lager deze is, hoe moeilijker de bereikbaarheid wordt waardoor de kosten ook op kunnen lopen.

Niettemin kunnen we wel prijsindicaties aangeven voor een gemiddelde woning

Kruipruimte van 54 m2 (9 meter lang, 6 meter breed)
Schelpenisolatie € 1.350,- (incl.btw)
Chipsisolatie € 950,-
Kalkkorrels € 1.050,-

Wees verstandig: vraag offertes aan

Elke situatie is weer anders en ook op dit gebied kunt u profiteren van de forse concurrentie die er heerst tussen bedrijven: vraag nu met 1 handeling meerdere offertes bij verschillende regionale bedrijven aan.

Vloerisolatie

Een andere vorm van het verbeteren van het leefcomfort en het tegenwerken van vocht en koude uit de kruipruimte is vloerisolatie, waar wij een aparte pagina aan wijden.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies