Wat kosten kozijnen ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen (waaronder DE LEVERING EN PLAATSING VAN DUBBEL GLAS). Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat kosten nieuwe kozijnen?

Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen, of bent u benieuwd wat nieuwe kozijnen kosten omdat u een woning op het oog heeft waarin ze aan vervanging toe zijn? We zetten het graag voor u op een rij en kunnen u bovendien adviseren over de verschillende soorten kozijnen waar u uit kunt kiezen, maar daarnaast ook uit de verschillende soorten glas.

Vergelijk de verschillende mogelijkheden met elkaar, maar pas nadat u weet wat het kost om nieuwe kozijnen te laten plaatsen.

Plaatsing aluminium kozijnen c.q. pui

Plaatsing aluminium kozijnen c.q. pui

(standaard RAL-kleur kost meestal niets extra)

Type kozijnen

Denk allereerst na over de verschillende type kozijnen, aangezien u de vraag wat kosten nieuwe kozijnen" maar lastig kunt beantwoorden. U heeft de keuze uit hout, kunststof en aluminium. Dat zijn drie verschillende materialen, met heel verschillende eigenschappen. Het hout zorgt bijvoorbeeld voor een natuurlijke uitstraling, maar het vraagt aan de andere kant om relatief veel onderhoud. Kunststof heeft een stuk minder onderhoud nodig en is wat dat betreft gebruiksvriendelijker, maar het heeft aan de andere kant niet de uitstraling zoals het hout dat heeft.

Ten derde kunt u kiezen voor nieuwe aluminium kozijnen. Dit is een materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft en zorgt voor een nette uitstraling van de kozijnen binnen uw woning. Indien u weinig omkijken naar de kozijnen wenst te hebben is dit een goede keuze, maar zijn ook de kunststof kozijnen een interessant alternatief. Houd er rekening mee dat de houten kozijnen aan de andere kant doorgaans de meest voordelige optie vormen. Het vraagt om wat meer onderhoud, maar bij de aanschaf van de nieuwe kozijnen kost het u minder.

Eindresultaat na plaatsing HR+ beglazing

Eindresultaat na plaatsing HR+ beglazing

Wat kosten kozijnen per m2?

Omdat er veel verschillende afmetingen kozijnen zijn, worden prijzen vaak opgegeven per m2. Zo heeft een raampje van 50cm * 50cm (incl.kozijn) een oppervlakte van 0,25 m2. Benieuwd wat nieuwe kozijnen per m2 kosten, zodat u een inschatting van de totale prijs kunt maken? Houd er rekening mee dat u voor houten kozijnen ongeveer € 50,- per m2 betaalt. De prijs bestaat hierbij uit kosten voor het materiaal, maar nog niet uit het arbeidsloon dat u de vakman betaalt om de kozijnen daadwerkelijk te vervangen. Houd er daarom rekening mee dat er kosten bij zullen komen. Indien u alleen raampje laat vervangen, dan zijn de installatiekosten relatief hoog per raampje, indien u uw gehele woning (stel een standaard rijtjeswoning uit 1964) dan moet u denken aan bedragen tussen de € 2.000,- en € 2.500,- inclusief btw)

Voorbeeld van hardhouten kozijnen

Voorbeeld van hardhouten kozijnen

Kiest u liever voor kunststof kozijnen? Dan betaalt u gemiddeld € 140,- per m2 voor het materiaal, waardoor de kosten een stuk hoger op zullen lopen. De aluminium kozijnen zijn minder duur, maar kosten nog altijd € 100,- per m2. Het is wat dat betreft verstandig om bij het bepalen van de kosten van nieuwe kozijnen meerdere offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken.

Type glas in de kozijnen

Denk vervolgens na over het glas dat u in de kozijnen wilt plaatsen, aangezien er verschillende varianten beschikbaar zijn. Vanuit het verleden werken we over het algemeen met standaard dubbel glas, wat qua isolatie al een behoorlijke verbetering betekent ten opzichte van enkel glas. De kosten van het glas bedragen gemiddeld € 67,- exclusief het plaatsen. Wilt u liever HR glas, bijvoorbeeld omdat u de stookkosten verder wilt beperken? Houd dan rekening met € 88,- en reken op ongeveer € 90,- op het moment dat u HR+ of zelfs HR++ glas wilt laten plaatsen. De kosten lopen hiermee steeds verder op, maar het zorgt er aan de andere kant voor dat u flink kunt besparen op de energierekening die u betaalt. De kosten van nieuwe kozijnen hangen wat dat betreft sterk af van de wensen die u op dit gebied heeft.

Produktie van een kunststof kozijn

Produktie van een kunststof kozijn

Kozijnen laten schilderen

Ten derde kunt u de kozijnen laten schilderen, waardoor het verstandig is om dit mee te nemen in de offerte, of daar een aparte offerte voor op te vragen. U zorgt er op die manier voor dat u de houten of kunststof kozijnen in de gewenste kleur kunt laten verven, bijvoorbeeld een kleur die zorgt voor een mooi contrast met de stenen van uw woning. Vraag een schilder naar de mogelijkheden en zorg er op die manier voor dat u volledig op de hoogte bent van wat nieuwe kozijnen kosten, op het moment dat u die wilt laten plaatsen.

6 factoren bepalend voor prijzen kozijnen

 • soort & kwaliteit van het materiaal waaruit het kozijn bestaat (kunststof,aluminium,hout, overig etc.)

 • de vorm & afmetingen van het kozijn (standaard afmetingen of afwijkende afmetingen)

 • het soort glas dat er in geplaatst gaat worden (enkel glas, dubbel glas, HR,HR+ of HR++ beglazing)

 • de installatiekosten (verwijderen & afvoeren oude kozijen ?, aparte inzet hoogwerker ?)

 • eventuele subsidiemogelijkheden (bv. BTW-verlaging op plaatsing glas)

 • concurrentie tussen kozijnenleveranciers en -installateurs (prijzen kunnen tot wel 35% afwijken)

Houten kozijnen moeten onderhouden worden

Houten kozijnen moeten onderhouden worden

Online offerte aanvragen

U kunt het best online een offerte aanvragen, om na te gaan wat het kost om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Geef aan om hoeveel vierkante meter kozijnen het gaat en hoe uw huidige woonsituatie is. Het is altijd verstandig om zoveel mogelijk informatie aan te bieden, aangezien de vakman u op basis daarvan precies aan kan geven wat de kosten zullen bedragen. Wilt u weten wat het kost om al uw kozijnen te laten vervangen door nieuwe exemplaren? Vraag dan direct een offerte aan en kom er binnen enkele dagen achter.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat nieuwe kozijnen u zouden kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende kozijnenleveranciers en -installateurs direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

VERLAAGD BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

 • het verwijderen van asbest

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

 • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten

 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies