Wat kost een dakraam ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Is uw zolder ook zo donker en muffig? En zou u graag wat extra lichtinval hebben? Het plaatsen van een dakraam op een zolder is een goede manier om van uw zolder een mooie, lichte slaapkamer of werkruimte te maken. Kiest u daarnaast voor dubbel of HR glas, dan bespaart u ook nog eens op uw energierekening. Als u handig bent, dan is het eventueel mogelijk om zelf een dakraam te plaatsen, maar het moet wel goed gebeuren vanwege uw veiligheid maar ook omdat het anders gevolgen kan hebben voor de bouwkundige constructie. Wilt u liever niet zelf aan de slag, schakel dan een erkende aannemer in. Er moet in ieder geval voor gezorgd worden dat de naadafdichting goed is. Dit kan met behulp van tape of folie rondom het raam aan de binnenzijde. Het vocht mag namelijk niet van binnenuit condenseren in de constructie.

Wat kost een dakraam ?

Een dakraam zorgt voor meer licht op een zolderkamer, waardoor u bijvoorbeeld de mogelijkheid heeft om daar uw hobby uit te voeren, of er zelfs een volwaardige slaapkamer van te maken. Houd er echter rekening mee dat de kosten voor een dakraam aardig op kunnen lopen, zeker wanneer u een groot exemplaar wenst, eventueel in combinatie met de mogelijkheid deze te tuimelen of traploos open te zetten. De kosten van een dakraam bestaan uit zowel het raam zelf als de plaatsing, waarbij dit laatste ook bestaat uit het maken van ruimte in het dak.

Type dakraam

Op het moment dat u een dakraam aan gaat schaffen is het verstandig om goed na te denken over het type dat u wilt laten plaatsen. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een relatief klein raam van 55 x 78cm te plaatsen, dat u kunt tuimelen. In dat geval betaalt u €600 voor het dakraam, nog zonder de montage hiervan. Op het moment dat u een meer luxe uitvoering wenst of u het raam bijvoorbeeld traploos wenst te kunnen verstellen loopt de prijs gemakkelijk op naar €800.

De meer grotere ramen, zoals die met een afmeting van 114 x 118cm kosten al snel ongeveer €900, voor de minst uitgebreide varianten. Op het moment dat u deze traploos wenst te kunnen verstellen of tuimelen loopt de prijs gemakkelijk op naar €1.200, waardoor het raam aanzienlijk duurder wordt. Dit heeft te maken met de afmetingen van het glas, maar daarnaast ook met de techniek die er nodig is om het raam op de gewenste manier open te kunnen laten klappen. De prijzen van de dakramen lopen op tot ongeveer €1.400, op het moment dat u de meest luxe variant wenst, waar een grote hoeveelheid licht doorheen naar binnen zal vallen.

Vergunning nodig?

In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakraam. In de brochure van het VROM kunt u lezen of er vergunningvrij gebouwd kan worden of dat er een vergunning nodig is. Maar informeer te allen tijde bij uw eigen gemeente wat de eisen en voorwaarden zijn voordat u met het plaatsen begint.

Ads

Kosten van het dakraam

U dient er rekening mee te houden dat de kosten voor een dakraam bestaan uit twee verschillende onderdelen. U dient allereerst voor het raam te betalen, aangezien de leverancier dit in dient te kopen en daar over het algemeen een marge op plaatst. Op het moment dat u samen met uw buren of wellicht andere kennissen besluit om een dakraam te laten plaatsen is de kans groot dat de kosten lager uit zullen vallen. U krijgt dan een korting, op basis van de grotere afname waar u voor kiest.

LET OP: LAAG BTW TARIEF renovatie/herstel woningen

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidi ring van 15 % !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

 • het verwijderen van asbest

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

 • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten

 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

Plaatsing van het dakraam

Er gaan daarnaast veel kosten zitten in de plaatsing van het dakraam, aangezien dit nog niet zo gemakkelijk is. Op het moment dat u een schuin dak heeft waar u een dakraam in wenst te plaatsen is het noodzakelijk het dak open te maken op de daarvoor geschikte locatie. Vervolgens dient de vakman het raam te plaatsen en ervoor te zorgen dat het geheel weer waterdicht afsluit. Ook dient het dak in de meeste gevallen verstevigd te worden. Dit voorkomt dat het dak door gaat zakken, bijvoorbeeld vanwege het flinke gewicht dat het dakraam en de bijbehorende constructie met zich meebrengen.

Het is wat dat betreft niet onverstandig om vooral goed te kijken naar de kosten van de plaatsing, op het moment dat u van plan bent om een specialist in te huren voor het plaatsen van een dakraam. Het dakraam kunt u eventueel zelf aanschaffen via de verschillende (online) kanalen. De plaatsing kunt u doorgaans niet zelf, waardoor daar vooral de kosten voor het dakraam in gaan zitten. Vraag online een offerte op en zorg er op die manier voor dat u goed weet wat het dakraam zal gaan kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Op het moment dat de aanbieder ook dakpannen op maat dient te slijpen is de kans groot dat er sprake zal zijn van bijkomende kosten. Dit is ook het geval op het moment dat het afval afgevoerd dient te worden, of de gordingkap of sporenkap een aanpassing vraagt. Dit zijn de beide kappen die ervoor zorgen dat het schuine dak niet door begint te zakken, als gevolg van het grote gewicht. U krijgt hier pas na enkele jaren mee te maken en het is dan erg lastig om dit te herstellen. U doet er wat dat betreft verstandig aan om dergelijke problemen voor te zijn, door aanpassingen uit te laten voeren.

Dakraam of dakkapel

Denk er tenslotte over na of u een dakraam of een dakkapel wilt laten plaatsen. Een dakkapel hoeft niet eens veel meer te kosten dan een dakraam, terwijl u er wel meer ruimte voor terugkrijgt. Kijk in ieder geval goed naar de kosten van het dakraam.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een of meerdere dakramen u zouden kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende dakraam-leveranciers direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Ads

Documentatie & offertes op maat aanvragen

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies