Wat kost een carport

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen (waaronder DE LEVERING EN PLAATSING VAN CARPORTS). Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% ! Documentatie & offertes op maat aanvragen

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat kost een carport?

Met een carport zorgt u voor de mogelijkheid om uw auto droog weg te zetten, waardoor de invloeden van het weer hun sporen minder snel achter zullen laten. Een carport brengt een behoorlijke kostenpost met zich mee, al is het goed mogelijk om zelf invloed uit te oefen op de hoogte van de uiteindelijke factuur. De kosten van een carport hangen onder andere af van het materiaal dat u kiest, de afmetingen van de carport, het eventueel behandelen van de materialen en het feit of u er zelf mee aan de slag gaat, of dat u dit liever aan de professional overlaat.

Materiaal van de carport

De kosten van een carport hangen onder andere sterk af van het materiaal dat u kiest. Wilt u de meest voordelige optie? Dan is het verstandig om eens goed te kijken naar de mogelijkheden van golfplaten. Voor ongeveer €1.000 - €1.500 kunt u een carport van dit materiaal laten plaatsen, al dient u er rekening mee te houden dat het met het oog op de kwaliteit niet de beste keuze is. Een carport van materialen als staal valt gemakkelijk twee keer duurder uit, maar u kiest daarmee wel voor een exemplaar dat een groot aantal jaren zal blijven staan. Bovendien heeft u de mogelijkheid om het materiaal te laten moffelen, waardoor het een goede behandeling krijgt die onder andere vuil af weet te stoten.

Afmetingen van de carport

Ook de afmetingen van de carport zijn van groot belang, om de kosten goed in te kunnen schatten. Standaard is een carport 5.000mm of 6.000mm lang, afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft en wat uw wensen zijn. Indien u een enkelvoudige carport laat plaatsen is deze standaard 2.400mm, 2.750mm, 3.100mm, 3.450mm of 3.800mm breed. Dit biedt u meer dan voldoende ruimte om uw auto te plaatsen en op een comfortabele manier in en uit te stappen. Indien u een dubbele carport wenst wordt de breedte een stuk groter, waardoor ook de kosten voor de carport op zullen lopen. De doorrijhoogte van een carport is standaard 2.220mm.

Houd er rekening mee dat er verschillende type carports bestaan. De kosten van een hangende carport liggen bijvoorbeeld een stuk lager dan die van de staande carport. Dit heeft te maken met het feit dat er daar meer materialen voor nodig zijn, die kosten met zich meebrengen.

Moffelen van de materialen

Het is verstandig om de materialen te laten moffelen, aangezien u er daarmee voor zorgt dat er een stevige deklaag ontstaat. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een stuk langer mee zal gaan, aangezien er een speciale lak wordt aangebracht, die de fabrikant in de oven droogt. Uiteraard kunt u het moffelen laten uitvoeren in de RAL-kleur die u wenst, waardoor de carport de juiste uitstraling krijgt.

Ads

Bouwvergunning

Het is in de meeste gevallen noodzakelijk om een bouwvergunning aan te vragen, aangezien een carport een behoorlijk bouwwerk is. Ook dit draagt bij aan de kosten van de carport, al is het over het algemeen een onderdeel dat de leverancier voor u uit handen zal nemen, wanneer u besluit om de carport niet zelf te plaatsen. Indien u dat wel wenst te doen kost de vergunning u niet meer dan een paar tientjes, waardoor dit in het niet valt bij de kosten van de carport zelf.

Zelf plaatsen of uitbesteden

Het is met het oog op de kosten van de carport verstandig om goed na te denken over het feit of u deze zelf wilt gaan plaatsen. U kunt een groot bedrag op de totale kosten besparen, maar u dient er wel voor te zorgen dat u voldoende technisch bent, zodat er een stevig geheel ontstaat. De montage kost in de meeste gevallen ongeveer hetzelfde als de materialen, waardoor u de mogelijkheid heeft om tot de helft op de totale kosten van de carport te besparen.

Verlichting aanbrengen

Houd in ieder geval rekening met eventuele extra"s, die de carport gemakkelijk een stuk duurder kunnen maken. Een goed voorbeeld hiervan is de verlichting, aangezien dit een element is dat veel mensen over het hoofd zien. Het is prettig wanneer u de verlichting in kunt schakelen, bijvoorbeeld wanneer u laat op de avond thuiskomt. Houd rekening met de lamp die u dient te kopen, maar daarnaast ook met de technische installatie die u aan dient te leggen. Doe dit op tijd, aangezien u er op die manier voor kunt zorgen dat u de kosten voor de carport goed in de hand kunt houden.

Indicatief

Basismodel, redelijke kwaliteit, geen bijzonderheden, standaard bouwpakket, zelf plaatsen

€ 400 inclusief btw

Degelijke kwaliteit carport met enkele opties, inclusief plaatsing

Tussen € 1.500 en € 2.000 inclusief btw

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat carports u zouden kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende carportbedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Ads

Documentatie & offertes op maat aanvragen

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies