Wat kost een badkamer ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF OP INSTALLATIE BADKAMER

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidi ring van 15 % ! Deze regeling geldt onder andere voor het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre. (zie onderaan deze bladzijde een uitgebreidere opsomming). Maak dus gebruik van deze regeling die u 15 % op de installatiekosten bespaart !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Het verbouwen van uw badkamer

Wellness is een term die vroeger onbekend was, maar nu gemeengoed is geworden. Een badkamer bestaat vaak uit meer dan alleen maar een douche, een ligbad en één of meerdere wastafels. De stoomdouche is populair, maar ook de whirlpool, de sauna, de inloopdouche. Qua materiaal is de keuze enorm geworden. Van hip en trendy tot klassiek. Simpele witte of gekleurde tegeltjes zijn niet zo populair meer, men verkiest natuurstenen producten als marmer of Toscaans natuursteen. Kranen en douchekoppen moeten design zijn. Alleen functioneel is niet meer voldoende.

Dit alles heeft natuurlijk forse consequenties voor de prijs.

Waar moet u op letten bij de verbouwing ?

De installatie van drinkwater- en afvoerleidingen in de badkamer vereist een grondige planning. Voordat de leidingen ge nstalleerd kunnen worden, dient u de exactie locaties te weten waar wastafels, toilet, eventueel bidet, ligbad, douche en andere objecten zullen komen. Ook moet u nog rekening houden met het soort objecten die geplaatst zullen worden: de ene zal een grotere watertoevoer nodig hebben dan de andere en weer een ander soort afvoer. Planning is dus van het allergrootste belang. Zo is er bijvoorbeeld het verschil tussen een hangend of staand toilet, maar ook tussen een gewone douche en een stortdouche.

Tegelwerk belangrijk bij badkamers

Goed tegelwerk is essentieel

Goed tegelwerk is essentieel


Waar moet u nog meer opletten?

Als u geen douchebak wilt, maar een open douche, zorg er dan wel voor dat er voldoende afschot is, anders loopt het water niet goed weg. Zet de waterleidingen goed vast om geluidshinder te voorkomen. Let ook op de beluchting en ontluchting van de riolering. Anders heeft u namelijk kans op borrelende geluiden in de afvoer en/of stinkend rioolwater dat uit het afvoerputje omhoog komt. De vloer in de badkamer moet waterdicht zijn en daarvoor zijn betegelen en kitten niet voldoende. Breng kimband aan in de hoeknaden tussen wand en vloer, bij de douchebak en bij de leidingdoorvoeren. Kimband is een pasta en weefselband om de aansluiting vloer/wand tot één waterdicht geheel te smeden. Bij de afwerking van de vloer worden de hoeknaden voorzien van sanitairkit.

Uitgangspunten kosten badkamer

Naast de kosten voor de aanschaf van nieuwe produkten moet de consument ook rekening houden met de kosten voor de installatie van de badkamer. We zijn er van uitgegaan dat de ruimte waarin de badkamer komt standaard en leeg wordt opgeleverd. Sloopkosten zijn dus niet inbegrepen. Een stelregel is dat het installeren van een nieuwe badkamer ongeveer net zoveel kost als de aanschaf van producten.

 • Standaard badkamer: betegeling, 2 wastafels, 1 ligbad, 1 douche, 1 toilet (alles in normaal keramiek, geen natuursteen, inclusief producten, installatie en betegeling)

 • Luxueuze badkamer: betegeling, 2 wastafels, spiegel, verlichting, ligbad whirlpool, inloopdouche, 1 toilet (alles in natuursteen, betere kwaliteit producten (incl.), installatie en betegeling)

Indicatie kosten (incl.btw)

Standaard badkamer

€ 10.000

Luxueuze badkamer

€ 15.000 - € 25.000

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een (deels) nieuwe badkamer kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende badkamerspecialisten direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig ! (ook kunt u om een second opinion vragen van offertes die u al reeds heeft).

Gratis en vrijblijvend documentatie, aanbiedingen en offertes voor badkamers aanvragen: vul het onderstaande formulier volledig in en verzend het (volkomen gratis en vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Eenvoudig vrijblijvende offertes op maat aanvragen

Wilt u niet alleen een indicatie weten, maar wilt u exact de kosten weten van een nieuwe badkamer bij u thuis ? Dan kunt u het best een vrijblijvende offerte aanvragen bij verschillende bedrijven bij u in de regio. Het loont vaak de moeite op de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, want de concurrentie is groot en de prijzen kunnen daarom sterk vari ren.

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidi ring van 15 % ! Deze regeling geldt onder andere voor het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre. (zie onderaan deze bladzijde een uitgebreidere opsomming). Maak dus gebruik van deze regeling die u 15 % op de installatiekosten bespaart !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre

 • isoleren van de woning waaronder vloerisolatie en kruipruimte-isolatie

 • het verwijderen van asbest

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

 • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten

 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

U kunt ook een offerte voor tegelzetters aanvragen

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies