Wat kost een airco

ATTENTIE: LAAG BTW TARIEF (6% ipv 21%) op airco's

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Met een airco kan het binnenklimaat worden geregeld. Dit houdt in dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid geregeld kan worden.

Nu zou je zeggen, waar hebben we in Nederland een airco voor nodig? Zulke mooie zomers hebben we toch niet? Maar tijdens een benauwde klamme nacht zou een airco toch wel lekker zijn voor een goede nachtrust of niet? En airco's kunnen ook verwarmen, wat in de winter geen overbodige luxe is.

Daarnaast wordt een airco niet alleen particulier gebruikt maar ook in het bedrijfsleven. Een aangename temperatuur op kantoor komt de werkprestatie ten goede. Vaak worden de ruimten waar de servers van computernetwerken staan ook gekoeld met een airconditioning.

Boven de 22 graden voelen mensen zich onbehaaglijk

Boven de 22 graden voelen mensen zich onbehaaglijk

(in de woning)


Airco's heb je in verschillende soorten en maten, maar grofweg kun je zeggen dat er mobiele airco's en split-of multisplit airco's zijn.

Zoals de naam al zegt zijn mobiele airco's mobiel en kunnen doordat er wieltjes onder zitten van de ene plek naar de andere plek worden verplaatst. Wel moet de warme lucht kunnen worden afgevoerd door middel van een slang door het raam. Mobiele airco's zijn goedkoper dan split- of multisplit airco's, maar het energieverbruik is vrij hoog en de meeste mobiele airco's maken aardig wat lawaai.

Een split- of multisplit airco bestaat uit een buitendeel en één (split) of meerdere (multisplit) binnendelen. Deze delen zijn met elkaar verbonden via dunne koelleidingen. Bij een split airco kan er maar één vertrek van de woning worden gekoeld en bij een multisplit airco kunnen meerdere vertrekken worden gekoeld. Splitsystemen hebben meer koelvermogen dan een mobiele airco.

Let op wanneer je een airco aanschaft of het koelvermogen van de airco groot genoeg is om het betreffende vertrek te kunnen koelen. Let daarnaast ook het aantal decibel (dB) wat de airco produceert, zeker van belang als u de airco in de slaapkamer wilt gaan gebruiken.

Plafondmodel airconditioning

Plafondmodel airconditioning

Capaciteitsberekening

De ene ruimte is de andere ruimte niet en de ene airco is de andere niet. Voor het bepalen van het soort airconditioning en het correcte koelvermogen is een capaciteitsberekening noodzakelijk. Hierbij zijn verschillende variabelen van toepassing zoals bijvoorbeeld de afmetingen van de ruimte, maar ook de ligging van de ruimte (richting noordzijde of zuidzijde bijvoorbeeld, de mate van muur- en raamisolatie, het aantal ramen en de afmetingen daarvan, de warmtebronnen in de ruimte zoals computers, servers e.d, de zitplaatsen van mensen (je wilt geen koude aircolucht direct in de nek krijgen).

Door de benutting van al deze variabelen wordt uiteindelijk hét voor u geschikte model airconditioning bepaald. Twee andere factoren die mede bepalend zijn, zijn de technische haalbaarheid qua installatie: in kantoren is een inbouwmodel in systeemplafonds vaak een elegante en effici nte oplossing, maar in slaapkamers is dat vaak geen haalbare kaart. Tweede, heel belangrijke factor is de prijs. Deze moet goed in verhouding zijn tot de behalen verbetering van wooncomfort of verbetering van efficiency.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Energiezuinige airco's

De technologische ontwikkeling staat gelukkig niet stil waardoor airco's steeds zuiniger worden met vaak ook nog een verbetering van capaciteit. Zeker in geval van kantoorgebruik is het belangrijk om het jaarlijkse electriciteitsverbruik van het airconditioningsysteem mee te nemen in de beslissing. Met een gemiddelde levensduur van 10 tot 12 jaar is het verbruik een belangrijke factor.

Airconditioning ook goed tegen vocht

U heeft het in uw auto wellicht al gemerkt: op het moment dat u condens op de binnenkant van de ramen hebt gaat het verwijderen daarvan beter met koude dan met warme lucht. Dat komt omdat vocht aangetrokken wordt door koude lucht. Hetzelfde werkt met een airconditioning in uw woning of kantoor/bedrijfsruimte: deze zal bij regelmatig gebruik de ruimte automatisch ontvochtigen: handig !

Regelbaar leefklimaat

Regelbaar leefklimaat

zowel koelen,verwarmen als ontvochtigen

Prijzen airco

Goede airco's beginnen rond een prijs van € 1.450,- exclusief btw en inclusief montage. Mobiele airco's heb je al vanaf € 179,-, maar de gemiddelde prijs voor een mobiele airco is € 325,- . Let op de vermelde prijzen zijn exclusief btw, echter geldt van 1 maart 2013 tot en met 31 december 2014 een btw verlaging van 21% naar 6% op de arbeids/montagekosten.

Wij adviseren indien u over wilt gaan tot de aanschaf van een airconditioningsysteem om meerdere offertes aan te vragen. De concurrentie is groot en zo kunt u gemakkelijk systemen en prijzen vergelijken, de beste keuze maken en zo vele honderden euro's besparen. Hieronder kunt u een formulier invullen waarbij in 1 keer meerdere regionale airconditioningsbedrijven geheel gratis en vrijblijvend documentatie en offertes aan u uitbrengen. Wel zo handig !

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat airconditioning u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende airconditioningbedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

VERLAAGD BTW TARIEF (6 %) op airco's

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidi ring van 15 % !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

 • het inventariseren en verwijderen van asbest

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van zonnepanelen, zonneboilers, CV-ketels, boilers, geisers, gaskachtels, houtkachels, zonwering,rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties, sauna's

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering

 • het aanbouwen, vernieuwen en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers etc.

 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel)glas

 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels

 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren, waaronder verlijmde tapijten

 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.

Gecertificeerde installatie van een splitunit

Gecertificeerde installatie van een splitunit

(6% btw i.p.v. 21% btw)

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies