Wat kost een rijbewijs

Soorten rijbewijzen

Op de basisschool kan het eerste diploma al worden behaald, namelijk het verkeersdiploma.

Daarnaast zijn er nog de volgende rijbewijzen te halen:
* Bromfietsrijbewijs (AM)
* Brommobiel (AM)
* Motorrijbewijs (A)
* Personenautorijbewijs (B)
* Vrachtwagenrijbewijs (C)
* Busrijbewijs (D)
* Aanhangwagen (E)

Om met een brommer (of snorfiets of brommobiel) te mogen rijden moet je minimaal 16 zijn en een rijbewijs AM hebben. Hiervoor moet je examen doen, zowel theorie als praktijk. Heb je al een rijbewijs B of A, dan hoef je niet een apart rijbewijs AM te hebben. Het rijbewijs AM blijft je hele leven geldig.

Om je motorrijbewijs te kunnen halen, moet je eerst met goed gevolg het theorie examen hebben afgelegd voordat je praktijk examen mag doen en je moet minimaal 18 jaar oud zijn. Deze regel geldt ook als je al een rijbewijs B hebt. Voor het praktijk examen moet je slagen voor twee onderdelen, namelijk voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD).

Ook voor het personenautorijbewijs geldt dat je minimaal 18 moet zijn en eerst je theorie moet hebben gehaald eer je praktijkexamen kunt doen.

Je hebt een rijbewijs C nodig als het te besturen motorrijtuig zwaarder is dan 3500 kg (de toegestane maximummassa).

Doordat er een dreigend tekort is aan buschauffeurs is per 1 januari 2011 de toegangsleeftijd voor de theorie examens (V2D en V3D) en de praktijktoetsen verlaagd naar 17 jaar en de toegangsleeftijd voor het praktijkexamen naar 18 jaar. Dat was eerst resp. 20 en 21 jaar. Rijbewijs D is nodig als je een motorrijtuig wilt besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen (exclusief de bestuurder).

Als de toegestane maximum massa van de aanhangwagen meer dan 750 kg bedraagt, heeft u een rijbewijs BE nodig waarvoor u apart examen moet doen. Hetzelfde geldt als de toegestane maximum massa van het trekkende voertuig plus de aanhangwagen meer dan 3500 kg bedraagt.
(bron: rijbewijs.nl)

Tarieven CBR 2013

Vanaf 2013 wordt er geen btw berekend over alle tarieven van het CBR. Onderstaande prijzen zijn exclusief de kosten van de rijschool.

Praktijkexamen:
Bromfiets/Brommobiel (AM) € 99,-
Motor voertuigbeheersing (A) € 52,-
Motor verkeersdeelneming (A) € 101,-
Personenauto (B) € 90,90
Praktijkexamen C, CE, D, DE € 194,65

(Bron: cbr.nl)

Kosten aanvragen of verleng rijbewijs

Gemeentes mogen zelf bepalen wat zij vragen voor het aanvragen of verlengen van een rijbewijs. U moet dus bij uw eigen gemeente navragen wat de exacte kosten zijn.

Het tarief is in ieder geval uit twee tarieven samengesteld, namelijk een vast bedrag voor de rijkskosten en de zelf te bepalen gemeentelijke kosten. Op 1 januari 2012 was het vaste bedrag voor de rijkskosten € 9,50

Het is wel de bedoeling dat er een maximumtarief voor rijbewijzen komt, maar wanneer dit in moet gaan is nog niet bekend.
(bron: rijksoverheid.nl)

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies