Wat kost een uitzendkracht per uur

Uitzendbureaus brengen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. Het gaat hierbij om tijdelijk werk op uitzend- of detacheringbasis. Bij detacheren is veelal sprake van langere uitzendperiodes en zijn de krachten in vaste dienst van het bureau. Naast uitzenden en detacheren verlenen uitzendbureaus vaak aanvullende diensten zoals werving en selectie, re ntegratie, opleidingen en advies op het gebied van Human Resource Management (HRM).
(bron: Rabobank Cijfers & Trends, maart 2011)

Huur je een uitzendkracht in, dan is er geen arbeidsovereenkomst tussen de uitzendkracht en uw bedrijf, maar uw bedrijf heeft wel een overeenkomst met het uitzendbureau.

Uitzendkrachten zijn ideaal als u tijdelijke werkzaamheden in de aanbieding heeft waarvoor u niet iemand in vast dienstverband wilt aannemen. U loopt ook geen arbeidsrisico's, want u heeft bijvoorbeeld geen kosten als de uitzendkracht ziek of arbeidsongeschikt wordt. Daarnaast zijn er ook geen (salaris) administratie kosten. Je betaalt echt wel iets meer dan voor een vaste werknemer, want bovenop de loonkosten van de uitzendkracht komt nog de vergoeding voor het uitzendbureau ("bemiddelingsvergoeding").

Ook als u aan het einde van de afgesproken periode de uitzendkracht alsnog in dienst wilt nemen, moet u hiervoor ook een vergoeding aan het uitzendbureau betalen.

De bemiddelingsvergoeding bedraagt een vast percentage van het bruto jaarsalaris inclusief vakantietoeslag. Gemiddeld bedraagt dit percentage tussen de 22% en 25%.

Vooruitzichten uitzendbranche

Als gevolg van de recessie zijn de omzetten in de uitzendbranche in 2009 met 1/5 gedaald. In 2010 is de uitzendbranche weer iets gegroeid met name in de technische en industri le sector. De achterblijvers zijn de administratieve en medische sectoren. Helemaal zwaar heeft de bouw het. Omdat er door de recessie minder woningen gebouwd worden, zal de vraag naar uitzendkrachten in de bouwsector nog geruime tijd laag zijn. Men verwacht dat de voorzichtige groei van 2010 zich in 2011 voortzet. Maar zoals gezegd zijn de verschillen per sector groot.

Organisaties

Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU)

www.abu.nl

Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU)

www.nbbu.nl

Brancheorganisatie voor Werving, Search en Selectie (OAWS)

www.oaws

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies