Wat kost een timmerman ?

Vraag documentatie en offertes op maat aan

Wat kost een timmerman ?

De kosten van een timmerman hangen sterk af van de kwaliteit die u wenst, maar ook het werk waar het om gaat. Het timmeren van enkele balken tegen het plafond is doorgaans goedkoper dan het maken van meubels en het is uiteraard duurder wanneer u een timmerman wit" uit wenst te betalen, dan wanneer u dat zwart" doet. Verder dient u rekening te houden met de kosten van de materialen en de voorrijkosten die de timmerman u waarschijnlijk in rekening zal brengen. Ga bij voorkeur op zoek naar een vakman bij u uit de buurt, aangezien u op die manier aanzienlijk op de kosten van de timmerman kunt besparen. Zorg er wel voor dat de kwaliteit voldoende is, aangezien u anders werk opgeleverd kunt krijgen waar u niet tevreden mee bent, waardoor u opnieuw kosten dient te maken.

Voorrijkosten

Voorrijkosten zijn heel gebruikelijk bij een timmerman, omdat hij of zij naar u toe dient te komen, over het algemeen met een bestelbus vol met materialen en gereedschappen. De bus is niet gratis en ook het vervoer van de materialen zou u op een andere manier geld hebben gekost. Houd er rekening mee dat een timmerman u tussen de € 25,- en € 50,- aan voorrijkosten in rekening zal brengen, afhankelijk van de afstand tot uw woning. Het is mogelijk om een totale prijs af te spreken met de timmerman, waardoor u geen last heeft van dergelijke bijkomende kosten. Houd er echter rekening mee dat de timmerman deze kosten waarschijnlijk in het totaal zal proberen te verwerken. Vraag altijd om een duidelijke specificatie, waaraan u precies kunt zien waar de verschillende kosten vandaan komen, zodat u er zeker van bent dat u niet teveel betaalt.

Materialen

Ook de materialen die de timmerman gebruikt brengen kosten met zich mee, die u dient te betalen. Koopt u de materialen zelf en gaat de timmerman hiermee aan de slag, of dient de vakman deze voor u mee te nemen en wilt u op die manier zeker zijn van de goede kwaliteit? In dat laatste geval is de kans groot dat de timmerman er een (kleine) marge op zal plaatsen, waardoor de kosten voor de materialen net wat hoger uit zullen vallen. Dat is op zich niet erg, aangezien u dan zeker bent van de goede kwaliteit en de materialen er in ieder geval zijn op het moment dat de timmerman bij u aan de slag wenst te gaan.

Ads

Ruw werk

Op het moment dat u een timmerman in wenst te huren voor ruw werk is de kans groot dat u niet meer dan enkele tientjes per uur betaalt. Een timmerman kost in dat geval ongeveer € 25,- per uur, exclusief Btw. Het ruwe werk is relatief gemakkelijk uit te voeren, waardoor de timmerman over het algemeen ook geen bijzonder hoge kwaliteit af hoeft te leveren. In principe is iedere timmerman geschikt om het werk voor u uit te voeren, waardoor de zoektocht naar een geschikte vakman niet zo moeilijk is. Houd er echter rekening mee dat een timmerman die normaal gesproken meubels maakt minder ver in het uurloon terug zal willen, dan iemand die alleen het ruwe werk doet en op die manier gewend is om veel uren te maken tegen een wat lager tarief per uur.

Meubels maken

Wilt u meubels laten maken door een timmerman, bijvoorbeeld omdat u een goed idee heeft voor een tafel of een stoel? In dat geval ligt het uurtarief een stuk hoger, aangezien het hier gaat om specialistisch werk, dat niet zomaar iedere timmerman voor u uit kan voeren. Er gaat meer tijd in zitten, maar de timmerman dient daarnaast voor specifieke verbindingen van hoge kwaliteit te zorgen. De kans is groot dat u in dit geval € 50,- à € 75,- per uur betaalt, ook weer exclusief de Btw. Deze bedragen lopen wat sneller op, al krijgt u daar aan de andere kant dan ook een mooi meubel voor terug.

Wit of zwart

Uiteraard kunt u de kosten van de timmerman drukken door niet alles wit" uit te betalen, maar houd er rekening mee dat dit niet is toegestaan. Op het moment dat u de timmerman zwart" uitbetaalt worden hierover geen premies en belastingen voldaan, waardoor u de maatschappij als geheel schade toebrengt. U kunt het best een offici le timmerman inhuren en vragen om een nette factuur. U rekent dan wit" af, waardoor u wel wat meer betaalt, maar u er zeker van bent dat u alles op de juiste manier af kunt handelen.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een timmerman kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende timmerbedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Ads

Vraag documentatie en offertes op maat aan

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies