Wat kost een tekstschrijver

Het belang van een goede tekst

Een ieder die wel eens een stukje tekst voor een artikel voor een krant of een website moet schrijven weet hoe lastig het is om de essentie van iets in enkele zinnen neer te zetten. Een produkt, dienst of bedrijf moet in enkele kernzinnen gepresenteerd worden. Elk soort media vereist weer andere soorten tekst. Op internet moet er bijvoorbeeld veel meer to-the-point worden geschreven en met uitdagende zinnen de aandacht worden getrokken (en vastgehouden).

Een tekstschrijver is iemand die dat vak beheerst.

Wat doet een tekstschrijver zoal:

 • het schrijven van informatieve of beschrijvende stukken

 • het nakijken (corrigeren en redigeren) van andermans teksten

 • het opstellen van wervende reclameteksten

 • het herschrijven van andermans stukken tekst

 • het opstellen van webteksten

 • etc.

Kwaliteit en ervaring essentieel

Het schrijven van goede tekst is afhankelijk van de ervaring die de tekstschrijver heeft met betreffende onderwerpen. Wanneer u reizen aanbiedt, kunt u het beste de reizen laten beschrijven door iemand die daar affiniteit mee heeft. Ook voor het schrijven van technische teksten zoals gebruikerservaringen van bijvoorbeeld servers is het van belang dat u een tekstschrijver uitkiest die daar ervaring mee heeft. Door referenties te vragen (voorbeeldteksten, zowel gepubliceerd als ongepubliceerd) kunt u de kwaliteit achterhalen.

Teksten moeten uniek zijn

Er is in de loop der eeuwen veel geschreven, heel veel. Desalniettemin mag u verwachten dat een tekstschrijver een uniek stukje tekst voor u opstelt. Overtikken van andermans werk is namelijk een inbreuk op auteursrecht, wat juridisch actie ten gevolge zal hebben. Zeker op het internet is het relatief eenvoudig om plagiaat te achterhalen. Het is ook heel onverstandig om geen unieke teksten met of zonder bronvermelding op uw website(s) te gebruiken aangezien dat een slecht effect zal hebben op de zoekresultaten van uw website(s) bij zoekmachines zoals Google.

Kosten teksten schrijven

Er zijn meerdere manieren waarop de kosten van het tekstschrijven in rekening worden gebracht. Voor het herschrijven van teksten en het redigeren van stukken is het gebruikelijk dat er een vaste aanneemsom wordt gehanteerd of dat er per uur wordt gecalculeerd. De moeilijkheidsgraad is medebepalend voor de kosten die in rekening worden gebracht.

Globaal moet u met de volgende tarieven rekening houden:

- redigeren : circa € 45,- à € 50,- per uur, met uitschieters naar € 65,- (alles exclusief de btw)

- nieuwe teksten opstellen : van circa € 40,- tot € 85,- per uur, afhankelijk van de ervaring, zowel voor schriftelijke media als voor websites

Tarieven per woord

Voor geheel nieuwe teksten wordt vaak een bedrag per woord afgesproken en soms ook wel per regel. Vanzelfsprekend dient het stukje tekst ook wel kwalitatief voldoende te zijn (moet aanspreken, correct zijn qua feiten) anders zal de tekstschrijver weinig vervolgopdrachten kunnen vervangen.

Voor teksten wordt meestal een bedrag van € 0,40 - € 0,75 gehanteerd, wederom exclusief de btw.

Alle tarieven zijn overigens exclusief eventuele toeslagen voor spoedteksten, koerierskosten, reiskosten e.d.

ZZP'ers zijn het goedkoopst

Het gros van tekstschrijvers werken voor zichzelf als ZZP'er (Zelfstandige Zonder Personeel), vaak vanuit een kantoor aan huis. Door de minimale overheadkosten die aan tekstschrijven verbonden zijn (computer + wat researchmateriaal is voldoende basis) zijn ZZP'ers meestal fors goedkoper dan tekstschrijvers die aan een reclamebureau verbonden zijn.

Overigens huren reclamebureaus vaak ook ZZP'ers in die voor het bureau allerlei werkzaamheden doen zoals artwork, webdesign en dus ook tekstschrijven. U betaalt daardoor een extra opslag op de kosten van de tekstschrijver.

U moet rekening houden met een verschil van circa 30% dat u extra kwijt bent aan een tekstschrijver via een reclamebureau.

Betaalt u bij een ZZP'er bijvoorbeeld € 50,- per uur (excl.btw), dan zult u voor dezelfde ZZP'er via het reclamebureau zo'n € 65,- per uur (excl.btw) kwijt zijn.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat het schrijven van een tekst kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende tekstschrijvers direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies