Wat kost een schoonmaakster ?

Documentatie & tarieven opvragen

Wat kosten goede schoonmaakbedrijven ?

Bent u zakelijk op zoek naar een schoonmaakbedrijf, of wilt u als particulier gebruik maken van een schoonmaakster? De kosten lopen flink uiteen en zijn onder andere afhankelijk van de frequentie van het schoonmaken. De schoonmaakbedrijven rekenen zowel een uurloon als het materiaal waar ze gebruik van maken, bijvoorbeeld op het moment dat ze de vloer bewerken met was, of er een ander materiaal op aanbrengen. Indien u een specifiek onderdeel van uw bedrijfspand of woning schoon wilt laten maken of wilt laten reinigen kunt u daar een aparte offerte voor aanvragen. Over het algemeen rekenen de schoonmaakbedrijven daar een vast bedrag voor, eventueel gebaseerd op het aantal uren dat ze voor u bezig zullen zijn.

Frequentie van schoonmaken

De kosten van een schoonmaakbedrijf hangen onder andere af van de frequentie waarmee u daar gebruik van wenst te maken. Wilt u uw bedrijf iedere week een keer laten schoonmaken, of wilt u dat bijvoorbeeld iedere dag laten doen? Dient er doorlopend personeel van de schoonmaak aanwezig te zijn, of is het voldoende om eens in de paar weken een flinke schoonmaak plaats te laten vinden? U kunt zich voorstellen dat de kosten voor een frequente schoonmaak snel op kunnen lopen. U betaalt voor de tijd dat de schoonmakers actief zijn binnen uw bedrijf. Het is uiteraard verstandig om vooraf na te gaan in hoeverre het verstandig is om uw kantoorpand of winkel regelmatig te laten schoonmaken, of de frequentie wellicht iets terug te brengen. Vaak kunt u op de kosten besparen door een deel van de werkzaamheden zelf over te nemen. Het is bijvoorbeeld in een kantooromgeving goed mogelijk om het meeste werk zelf te doen en eens per 2 of 4 weken een schoonmaakbedrijf langs te laten komen.

Ads

Uurloon en materiaal

Een professioneel schoonmaakbedrijf rekent een combinatie van een uurloon en materiaalkosten, op het moment dat u gebruik wenst te maken van hun diensten. Dat betekent dat u bijvoorbeeld betaalt voor de krachten die 3 uur lang aanwezig zijn, maar dat er op de factuur ook kosten staan voor de was die op de grond is aangebracht, of de boenmachine die er is gebruikt om de grond goed schoon te krijgen. Dit zijn belangrijke elementen om rekening mee te houden, waardoor het altijd verstandig is om de totale kosten te berekenen waar u vanuit kunt gaan. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan en zorgt u ervoor dat u een goed beeld krijgt van de kosten van de schoonmaak. Probeer meerdere offertes aan te vragen en speel daarnaast met de tijd die u de schoonmakers geeft om uw pand schoon te maken, om op die manier na te gaan hoe u dit zo voordelig mogelijk kunt organiseren.

Specifieke schoonmaak

Heeft u last van graffiti op de gevel, of is er sprake van andere aanslag die u graag wilt laten verwijderen? U kunt hier een schoonmaakbedrijf voor inhuren, al is het verstandig om er rekening mee te houden dat dit doorgaans niet tot de reguliere werkzaamheden behoort. In plaats daarvan zal het schoonmaakbedrijf speciale materialen meenemen, om de aanslag te kunnen verwijderen. Mos en andere groenaanslag valt met een hoge druk spuit te verwijderen, maar dit wordt wat anders op het moment dat er bijvoorbeeld sprake is van aanslag door uitlaatgassen. In dat geval vormen vocht- en zandstralen een betere oplossing. U betaalt de kosten voor het schoonmaakbedrijf, maar ook voor de professionele materialen die men mee dient te nemen om u op een goede manier van dienst te kunnen zijn bij het reinigen van de gevel.

Kosten van een schoonmaakster

Wilt u thuis gebruik maken van een schoonmaakster? Dan kunt u gebruik maken van een professioneel schoonmaakbedrijf, maar u kunt dit ook persoonlijk regelen. Een schoonmaakbedrijf rekent al snel €20 per uur, waardoor de kosten aardig op kunnen lopen. Wilt u eens per week een schoonmaakhulp gebruiken die bijvoorbeeld 2 uur komt schoonmaken? Dan is dit mogelijk voor €16 - €25. Het is aan u om een bedrag voor te stellen aan de schoonmaakhulp, doorgaans een bekende uit de straat of wellicht via vrienden of kennissen. Houd er rekening mee dat de kosten lager liggen dan bij een schoonmaakbedrijf, maar dat u aan de andere kant zelf een vervanger dient te regelen wanneer u schoonmaakster ziek of op vakantie is. Het is vanwege de kosten echter niet gebruikelijk om als particulier gebruik te maken van een schoonmaakbedrijf, waardoor het goed mogelijk is om in de persoonlijke kringen een hulp te vinden.

Prijsverschillen kunnen groot zijn

Prijsverschillen kunnen groot zijn

Standaard reiniging (vegen/dweilen/afnemen)

Aantal keren schoonmaken per week

Bedrag per uur excl. btw (voor partikulieren moet er 21 % btw opgeteld worden of 6 % indien het om een renovatieproject gaat)

Toelichting

Dagelijks

€ 17,50 - € 19,00

incl. materiaal (t.b.v. handmatig schoonmaken) & schoonmaakmiddelen & reiskosten

1 x per week

€ 19,50 - € 21,00

incl. materiaal (t.b.v. handmatig schoonmaken) & schoonmaakmiddelen & reiskosten

2 x per week

€ 18,75 - € 20,00

incl. materiaal (t.b.v. handmatig schoonmaken) & schoonmaakmiddelen & reiskosten

3 x per week

€ 18,50 - € 20,00

incl. materiaal (t.b.v. handmatig schoonmaken) & schoonmaakmiddelen & reiskosten

4 x per week

€ 18,00 - € 19,50

incl. materiaal (t.b.v. handmatig schoonmaken) & schoonmaakmiddelen & reiskosten

Indien vloeren geschrobd moeten worden, moeten er extra per uur worden betaald en eventueel extra indien het schoonmaakbedrijf zelf de machines moet leveren.

Glasbewassing / ramen wassen

Omschrijving

Bedrag per uur excl.btw

Toelichting

Binnenkant ramen wassen

€ 18,50 - € 24,50

incl. materiaal (t.b.v. handmatig schoonmaken) & schoonmaakmiddelen & reiskosten

Buitenkant ramen wassen

€ 25,50 - € 35,00

incl. materiaal (t.b.v. handmatig schoonmaken) & schoonmaakmiddelen & reiskosten

Documentatie & tarieven opvragen

Bijzondere schoonmaak: Tapijtreiniging

Omschrijving Tapijten

Per per m2 (excl. btw)

Losse tapijten (kleden)

€ 5 - € 7 per m2

Tapijten tot 150 m2 oppervlakte

€ 2,25 - € 3 per m2

Tapijten tussen 150 - 600 m2 oppervlakte

€ 1,75 - € 2 per m2

Tapijten tussen 600 en 1200 m2 oppervlakte

€ 1,25 - 1,50 per m2

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat het schoonmaken van uw woning of bedrijf kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende schoonmaakbedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Ads

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies