Wat kost ongediertebestrijding

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Wat is ongedierte ?

Allereerst willen we benadrukken dat de aanwezigheid van insecten in een woning of gebouw de normaalste zaak van de wereld is. Ook de aanwezigheid van vogels en kleine dieren als ratten en muizen in tuinen kunnen als normaal beschouwd worden. Pas op het moment dat u er veel last van krijgt en het een 'plaag' gaat worden, spreken we over ongedierte. Een insect of dier dat schade veroorzaakt wordt vaak gezien als ongedierte.

Ongedierte in de woning

Overlast van insecten en dieren in een woning ontstaat niet vanzelf: er is een duidelijke oorzaak die vaak te maken heeft met bijvoorbeeld vochtoverlast, achterstallig onderhoud of geen preventieve maatregelen. Vooral vochtige kruipruimtes kunnen een bron van ongedierte vormen.

Soorten ongedierte

In Nederland worden de volgende insecten en dieren vaak als ongedierte gezien: houtwormen, boktorren, motten, ratten, vlooien, muggen, zilvervisjes, pissebedden, spinnen, wespen, duiven, spreeuwen etc.

Zelf bestrijden van ongedierte

Het zelf bestrijden van ongedierte is in sommige gevallen mogelijk. De eerste stap die genomen moet worden is het analyseren van de oorzaken van de overlast. Het heeft namelijk niet veel zin om ongedierte te gaan bestrijden indien de oorzaak ook niet wordt weggenomen. Het is anders een kwestie van weken tot maanden voordat het probleem weer opnieuw de kop opsteekt. Een van de beste acties die u kunt ondernemen is het weghalen van de schuillocaties van ongedierte zoals bijvoorbeeld het verwijderen van plinten, het afsluiten van openingen van buitenaf naar de kruipruimte, het isoleren van ruimtes, het dichtpurren van allerlei openingen etc.

Afhankelijk van het soort overlast kunt u op zoek gaan naar de juiste milieuvriendelijke methodes om ongedierte te bestrijden.

Wespennest

Wespennest

Kosten professionele ongediertebestrijding

De grootste ongediertebestrijdingsbedrijven in Nederland bieden veelal abonnementen aan waarop zowel bedrijven als particulieren zich kunnen abonneren. Er worden dan vaste maandbedragen afgesproken waarbij er voor verschillende ongedierteplagen oplossingen worden aangeboden.

U kunt dan denken aan bedragen tussen de € 15,- en € 35,- per maand, inclusief de btw.

Voor separate werkzaamheden kunt u de volgende bedragen als richtlijn aanhouden:

- Zilvervisjes verwijderen : vanaf € 65,- euro per keer
- Wespen verwijderen: vanaf € 55,- euro per keer per (nest)locatie
- Muizen(nesten) verwijderen : vanaf € 95,- euro per keer


Houtworm en Boktor Bestrijding

Houtwormen en boktorren zijn gevaarlijke insecten voor de integriteit van de woning. Houten onderdelen zoals steunbalken, vloeren, daken en gevelonderdelen kunnen in de loop der jaren aangetast raken door houtwormen die miniscule gaatjes maken waarin larven worden gelegd en die - na uitkomen - zich een weg vreten door houtwerk. Indien er boorzaagsel uit de gaatjes komt, zijn er levende larven aanwezig.

De larve van de boktor kunnen ook veel schade veroorzaken en hoewel de boktor zelf maar circa 14 dagen oud zal worden, duurt het maar liefst 10 jaar voordat de larve een boktor wordt. Vrouwtjes leggen na paring tot 250 eitjes in het hout en na enkele jaren zijn de larves tot wel 3 cm groot en kunnen enorm veel schade berokkenen.

Aanpak van houtworm en boktor: chemische bestrijding via injectiepluggen, een warmtebehandeling of zuurstofverwijdering.

Vogelwering

Vogels zijn in sommige situaties ongedierte, vooral indien het om relatief grote populaties (zwermen) gaat. U kunt dan denken aan spreeuwen die een oogst bedreigen, maar ook aan duiven die schade aan een pand veroorzaken vanwege de uitwerpselen. De meestgenomen acties zijn preventief en niet-verdelgend. Er wordt middels een combinatie van geluiden, geuren en netbescherming getracht de vogels te ontmoedigen en te verjagen.

Veelal is een vogelwering daarvoor de juiste oplossing. U kunt dan denken aan een strip met spijkers waardoor vogels niet meer op een muur kunnen of willen neerstrijken. Het assortiment is dusdanig groot dat het niet te doen is om een gemiddelde prijs hiervoor af te geven. U kunt uitgaan van een kostprijs voor het materiaal alleen van circa € 15,- per strekkende meter inclusief de btw exclusief installatie.

Installatiekosten zijn sterk afhankelijk van de moeilijkheidsgraad/locatie van de aan te brengen strip.

Rattenplaag

Rattenplaag

Ratten en muizenbestrijding

In Nederland komen diverse soorten ratten en muizen voor. De schade die muizen aan kunnen richten heeft vaak te maken met het kapotknagen van bedrading en dergelijke. De schade van een rat kan groter zijn omdat een rat bij uitstek een verspreider van ziektekiemen is. De zwarte rat kan bijvoorbeeld virussen overbrengen die grote nierschade kunnen veroorzaken. De rat wordt daarnaast ook een stuk groter en plant zich ook snel voort, tot wel 60 jongen per jaar. In Nederland is de natuurlijke vijand van de rat de huiskat. Bruine ratten zijn drager van de ziekte van Weill.

Bestrijding van ratten en muizen wordt best overgelaten aan een professioneel bestrijdingsbedrijf.

Afhankelijk van de situatie en hoeveelheden ratten en muizen moet u denken aan tarieven vanaf € 95,- inclusief de btw.

Wespenbestrijding

Wespennesten komen vooral in landelijk gelegen dorpen voor en vaak in holle of rottende ruimtes in een woning. De wespen gedragen zich vaak agressief richting de bewoners en zullen met meerdere tegelijk aanvallen en pijnlijke tot gevaarlijke steken aanbrengen. Het wordt dan ook afgeraden om zelf een wespennest te bestrijden.

Voor rond de € 55,- à € 65,- per nest kunt u dit namelijk professioneel laten bestrijden.

Schimmelvorming

Schimmelvorming

Schimmels & zwammenbestrijding

Schimmels en zwammen worden veroorzaakt door een combinatie van vocht en gebrek aan ventilatie. Indien u last hebt van schimmelvorming in uw woning kunt u het beste zorgen dat op die plekken het vocht wordt bestreden in combinatie met een betere ventilatie. Vrijwel alle schimmels groeien het snels bij een relatieve vochtigheid tussen de 90 en 100 %.

Voor het verwijderen van de reeds aanwezige schimmels kunt u in sommige gevallen huis,tuin- en keukenmiddelen gebruiken die u in een bouwmarkt kunt aanschaffen. In geval van ernstiger schimmel (bijvoorbeeld schimmelvorming van vele vierkante meters op een vochtige muur of vloer, is het vaak verstandiger om een professional in te huren, met name in de wetenschap dat een schimmel sporten uitstoot die giftig zijn.

In geval van bestrijding van schimmels gaat het om het verwijderen van de schimmels door het weghalen van het aangetaste oppervlakte in combinatie met het gebruik van antischimmelchemicali n.

Kosten hiervan liggen meestal tussen de € 175,- en € 275,- per locatie (kamer) inclusief de btw.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat notaris werkzaamheden kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende ongediertebestrijders direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies