Wat kost opslagruimte

Tijdelijke opslagruimte

Weet u niet waar u al uw spullen die u niet aldoor gebruikt zoals bijvoorbeeld skispullen, kerstartikelen, stalling van een motor/oldtimer/boot of buitenspeelgoed op moet slaan? Of gaat u binnenkort verhuizen en wilt u tijdelijk uw meubels opslaan? Met andere woorden.....heeft u (tijdelijk) ruimtegebrek? Dan is het huren van een extra opslagruimte wellicht een goede oplossing voor u.

Door heel Nederland bevinden zich op strategische plaatsen aanbieders van tijdelijke opslagruimtes. Dit zijn afsluitbare ruimtes waar u alleen bij kunt komen en die vari ren in afmetingen. U kunt ruimtes van wel 200 m2 huren, maar u kunt ook ruimtes van 2 meter x 2 meter (4 m2) huren en dan ook weer met variabele hoogtes.

Er zijn verschillende afmetingen van opslagruimte mogelijk, dus het is raadzaam om van te voren goed te berekenen hoeveel vierkante meter (m2) of kuub (m3) u nodig heeft. Zorg er voor dat uw spullen zo veel mogelijk uit elkaar gehaald zijn en stapelbaar zijn zodat u ook de hoogte van de opslagruimte kunt benutten. Dat scheelt weer geld.

Denk ook van te voren na of u een opslagruimte op de begane grond nodig heeft of niet en of u binnen- of buitenruimte wilt. Vraag ook na welke tijden u bij uw opslagruimte terecht kunt en zorg er voor dat uw spullen verzekerd zijn.

Ook zakelijk gezien kan er behoefte zijn aan extra opslag; denk alleen al aan de administratie die u een aantal jaren verplicht moet bewaren of voor opslag van apparatuur en/of kantoorinrichting.

Er zijn meerdere aanbieders van opslagruimtes op de markt, die elk op hun eigen manier klanten proberen binnen te halen. Bij de één door gratis een aanhangwagen voor een dag aan te bieden om uw spullen te kunnen vervoeren, een ander geeft weer een 12 maanden prijsgarantie. Ook zijn er vaak aanbiedingen waarbij bijvoorbeeld de eerste maand (onder bepaalde voorwaarden) gratis is of dat er een korting op het eerste kwartaal wordt gegeven.

In de meeste gevallen is de opslagruimte per maand opzegbaar.

Een opslagruimte heb je vanaf € 15 à € 25,- per maand per m2.

(Semi) permanente opslagruimte

Stel u hebt voor een periode van een jaar of langer een ruimte nodig: dan kan het aantrekkelijker zijn om bedrijfsruimte te huren. De laatste jaren zijn er veel zogenaamde bedrijfsverzamelgebouwen ontwikkeld bestaande uit units met afmetingen van circa 5 meter breed en 10 meter diep, voorzien van een sterke betonvloer, overheaddeur en vaak aansluiting op water/gas/riool. Veel bedrijfsruimtes hebben daarnaast een verdiepingsvloer van zo'n 40 m2 waardoor de voor u beschikbare ruimte komt op zo'n 90 m2 en daarbij is de eventuele aanwezigheid van 1 à 2 parkeerplaatsen niet bij ingenomen.

Kosten (semi)permanente opslagruimte

Hoewel door de recessie vele verhuurders soepeler zijn geworden inzake de duur van huurcontracten moet u er toch vanuit gaan dat u een huurcontract van minstens 12 maanden zult moeten ondertekenen.

Afhankelijk van de locatie en de kwaliteit van de opslagruimte moet u uitgaan van een prijs tussen de € 600,- en € 850,- euro, exclusief 21% btw voor een nieuwe bedrijfsrunit van 50 m2. Zonder tussenvloer zit u gemiddeld op € 600,- à € 700,- en met tussenvloer tussen de € 750,- en € 850,- euro per maand. Dit alles exclusief eventuele kosten voor electra, verwarming, water en afvoer.

Aandachtspunten keuze opslagruimte

Stel u heeft een oldtimer die u veilig en droog wilt opbergen in de winter of op momenten dat u hem niet gebruikt. U kunt dan kiezen uit allerlei soorten opslagruimtes, waarbij u natuurlijk wel rekening moet houden met brandveiligheid, verzekeringen etc. Maar stel nu dat u ook wilt sleutelen aan uw oldtimer of u wilt uw oldtimer wassen en poetsen: dan is de keuze voor flexibele en tijdelijke opslagruimte minder gemakkelijk: het is namelijk zowel vergunningtechnisch als vanuit bedrijfsoogpunt niet toegestaan om te gaan sleutelen of reinigen in een huurbox.

U bent dan min of meer verplicht om een bedrijfsruimte te huren waar deze werkzaamheden wel mogelijk zijn. U moet dan wel rekening houden met het feit dat u een opslag op de huur kunt krijgen omdat u niet met btw belaste huur wilt betalen.

U ziet: de keuze is niet altijd eenvoudig en elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies