Wat kost een metselaar ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen (waaronder metselwerk). Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Vraag documentatie en offertes op maat aan

Wat kost een metselaar ?

Benieuwd naar de kosten van een metselaar, bijvoorbeeld omdat u in de tuin graag een nieuw muurtje neer wilt laten zetten? Of bent u wellicht van plan om een gevel opnieuw te laten metselen, omdat er sprake is van een lelijke scheur in het werk? Met de tijd ontstaat er hier en daar wel eens schade, waardoor het op een bepaald moment verstandig is om bijvoorbeeld een nieuw muurtje te laten metselen. Het is mogelijk om online video"s en beschrijvingen op te zoeken om hier zelf mee aan de slag te gaan, maar houd er rekening mee dat het metselen van een muur niet zo gemakkelijk is als het er soms uit ziet. Ook het uurtarief van een metselaar laat zien dat het niet gemakkelijk is, aangezien de metselaar met €30 - €50 per uur meer verdient dan bijvoorbeeld een timmerman.

Scheidingsmuur metselen

Wilt u toch graag zelf aan de slag met het metselen, bijvoorbeeld omdat u daar geen budget voor beschikbaar heeft? Zorg er dan voor dat u aan de slag gaat met een eenvoudige scheidingsmuur, bijvoorbeeld in uw tuin. Er kan dan niet direct veel mis gaan, behalve dat het resultaat uiteindelijk wellicht niet helemaal naar wens is. Indien u nog weinig tot geen ervaring heeft met het metselen zal u merken dat ook hier al veel tijd in gaat zitten. Een metselaar kan u voor een paar tientjes per uur van dienst zijn en gaat daarbij duidelijk een heel stuk sneller aan de slag. Wat dat betreft is het niet onverstandig om eerst een offerte aan te vragen.

Stevige muur laten metselen

Vooral op het moment dat u van plan bent om een stevige muur van een schuur te laten metselen of u een andere muur wilt laten vervangen is het verstandig om hier niet zelf mee aan de slag te gaan. Kijk in dat geval goed naar de kosten van een metselaar en zorg er op die manier voor dat het werk op de juiste manier voor u wordt uitgevoerd. De metselaar is geen bouwkundige, maar kan u wel meer vertellen over de eisen waar het muurtje aan dient te voldoen.

Professionele materialen

Uiteraard maakt de metselaar tijdens het werk gebruik van professionele materialen, die deels de kosten per uur verklaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een metsel troffel om de specie te spreiden, maar ook aan de voegspijker die het mogelijk maakt om de specie tussen de voegen op de juiste manier aan te brengen. Ook maakt de metselaar gebruik van een kaphamer, die het mogelijk maakt om stukken van het steen af te slaan. Dit zorgt voor de juiste vorm van de stenen, die goed passen bij het muurtje dat u wilt laten metselen.

Ads

Gereedschap van de metselaar

De metselaar maakt daarnaast gebruik van een aantal stukken gereedschap, die op een heel degelijke manier in elkaar zitten. Voorbeelden hiervan zijn de voegbeitel, de dagge en de metseldraad. Dit zijn voor een metselaar belangrijke gereedschappen, die hij aan dient te schaffen voordat hij bij u aan de slag kan. Uiteraard dient u hier uiteindelijk voor te betalen, waardoor deze gereedschappen onderdeel uitmaken van de kosten voor een metselaar. De paar tientjes per uur zorgen er op die manier voor dat er een strak geheel ontstaat, waar u vervolgens een groot aantal jaren plezier van heeft.

Oude muur slopen

Wilt u een muurtje opnieuw laten plaatsen? Houd er dan ook rekening mee dat u eerst het oude muurtje weg dient te laten halen, of u daar zelf mee aan de slag dient te gaan. Indien u dit door de metselaar laat doen hoeft dit overigens niet per definitie hetzelfde per uur te kosten. De kans is groot dat u een gereduceerd uurtarief betaalt, van bijvoorbeeld € 25,- per uur. Dit heeft te maken met de aard van het werk, aangezien dat natuurlijk gemakkelijker is dan het daadwerkelijk metselen van het muurtje.

Muurtje metselen

Op het moment dat de metselaar voor u aan de slag gaat met het muurtje is het allereerst van belang om deze op de juiste manier uit te zetten of uit te lijnen. Het dient duidelijk te zijn waar het muurtje moet komen en de metselaar zorgt ervoor dat het muurtje er uiteindelijk recht komt te staan. Vervolgens is het van belang om de bakstenen met specie op elkaar te plaatsen. Uiteindelijk zal de metselaar het geheel voegen en heeft u er een mooi nieuw muurtje bij. Dit maakt het metselen van het muurtje netjes af, zodat u daar de komende jaren geen omkijken meer naar heeft.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een metselaar u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende metselaars direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

Ads

Vraag documentatie en offertes op maat aan

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies