Wat kost een marktonderzoek

Er kunnen meerdere redenen zijn om een marktonderzoek te doen, maar essentieel is om uit te vinden hoe "de" markt over een bepaald product of dienst denkt. Wat is de behoefte van de consument? En hoe kan ik daar het beste op inspelen?

Je verzamelt informatie over (potenti le) markten, marktsegmenten en klanten. Deze informatie kan op verschillende manieren worden verzameld; telefonisch, schriftelijk, face-to-face of online onderzoek.

Het is van groot belang dat de onderzoeksvragen dusdanig worden opgesteld, dat je ook daadwerkelijk wat aan de informatie hebt en ook dat het aan de juiste mensen wordt gevraagd. Daarnaast moet je ook in staat zijn de verkregen informatie op de juiste manier te interpreteren, te analyseren en er de juiste conclusies aan te verbinden.

Vanwege deze redenen en ook door tijdgebrek wordt het doen van een marktonderzoek vaak uitbesteed.

Er kunnen verschillende soorten marktonderzoek worden gedaan. Om er enkele te noemen: een klanttevredenheidsonderzoek, een haalbaarheidsonderzoek, een positioneringsonderzoek, een imago onderzoek of het uitvoeren van een SWOT-analyse.

SWOT staat voor Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats en onderzoekt dus de sterke & zwakke punten van een bedrijf en welke kansen en bedreigingen er in de markt zijn .

Kosten marktonderzoek

De kosten van een marktonderzoek laten uitvoeren hangt helemaal af van wat u wilt laten onderzoeken en hoe gedetailleerd u de informatie wilt hebben. Zorg er allereerst voor dat u een duidelijke doelstelling formuleert van wat u precies wilt weten. Probeer niet te algemeen te zijn in uw formulering, maar kader uw doelstelling goed af.

Prijzen die marktonderzoek bureaus hanteren kunnen onderling enorm verschillen. Daarnaast bestaat er ook verschil in kwaliteit tussen de marktonderzoekbureaus doordat er verschillen zijn qua opleidingsniveau en ervaring.

Uurtarieven

Als we kijken naar een gemiddeld uurtarief, dan moet je denken aan € 90,- voor een junior onderzoeker en € 120,- voor een senior onderzoeker. Beide onderzoekers bepalen tezamen met de klant de onderzoeksvragen en de aanpak.

Het tarief van ingehuurde interviewers is ongeveer € 23,- à € 35,- excl. btw per uur. Op basis van de interviews zal door de junior of senior onderzoeker een rapportage worden opgesteld met conclusies en aanbevelingen.

Maar het loont de moeite om bij verschillende bureaus een offerte aan te vragen!

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een glazenwasser kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende glazenwassers direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul onderstaand formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Alternatief: onderzoek door studenten

Een goedkopere oplossing is het laten uitvoeren van marktonderzoek door bijvoorbeeld HBO-studenten. HBO-instellingen bieden bedrijven vaak de mogelijkheid om tegen een beperkt bedrag marktonderzoek uit te laten voeren door studenten onder leiding van een docent. De kwaliteit van het onderzoek is meestal wel minder omdat het een leertraject betreft. Ook bepaalde herhalingsonderzoeken zijn moeilijker omdat deze door weer nieuwe/andere studenten uitgevoerd zal worden.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies