Wat kost een fotograaf ?

Vraag documentatie en offertes op maat aan

Wat kost een professionele fotograaf ?

De kosten van een professionele fotograaf hangen af van een aantal verschillende factoren. U kunt een fotograaf inzetten om productfoto"s te laten maken, maar u kunt hier daarnaast gebruik van maken om bruidsfoto"s te laten maken, of gewoon een keer een reportage samen te stellen. De kosten van de fotograaf hangen in een aantal gevallen af van het doel dat u voor ogen heeft, maar deze hebben daarnaast sterk te maken met het uurtarief van de fotograaf. Een rondgang over het internet laat zien dat het uurtarief van een professionele fotograaf tussen de €60 en €150 ligt, onder andere afhankelijk van de ervaring en de reputatie die de fotograaf heeft.

Kosten voor de fotograaf

Dit uurtarief is gebaseerd op een aantal verschillende kosten die de fotograaf dient te maken. Denk hierbij onder andere aan de aanschaf van de camera en eventuele aanvullende materialen, maar daarnaast natuurlijk ook aan de verzekering daarvoor en de kosten voor de auto die nodig is om op locatie te komen. Verder dient een fotograaf een ontwikkelmogelijkheid aan te schaffen of te huren en dient de fotograaf bijvoorbeeld vakbladen bij te houden. Dit zijn een groot aantal algemene en vaste kosten, die de fotograaf uit dient te spreiden over de verschillende opdrachten.

Daarnaast steekt een fotograaf veel tijd in het maken van de foto"s en het uiteindelijk bewerken hiervan. Vraag de fotograaf bij voorkeur naar ervaring en bijvoorbeeld eerdere foto"s die hij of zij heeft gemaakt. Probeer ook eens een afspraak te maken, om na te gaan of er sprake is van een klik". Afhankelijk van het uurtarief kost een professionele fotograaf voor een huwelijksreportage zomaar €1.000, waardoor u een flinke investering doet. Wat betreft productfoto"s hangen de totale kosten natuurlijk sterk af van het aantal producten dat u vast wilt laten leggen. Een enkel product vraagt voor het maken van de foto en het bewerken hiervan gemakkelijk een kwartier tot een half uur.

Ads

Fotograaf op locatie

In de meeste gevallen zal de fotograaf op locatie komen, om de foto"s voor u te maken. Dat betekent dat de fotograaf reistijd in rekening zal brengen, of u een vast bedrag rekent voor het op locatie verschijnen. Vervolgens betaalt u de fotograaf een afgesproken uurtarief, dat over het algemeen wat hoger ligt dan voor het bewerken van de foto"s. Spreek af dat de fotograaf bijvoorbeeld 2 uur op locatie zal zijn, tegen een bepaald uurtarief. U weet op die manier wat de kosten zullen zijn voor het maken van de foto"s. Het is vervolgens gebruikelijk dat jullie een afspraak maken over het aantal foto"s dat de fotograaf vervolgens zal gaan bewerken en aan zal leveren.

Prijzen fotoboeken variëren sterk

Prijzen fotoboeken variëren sterk

Bewerken van de foto’s

Met name het bewerken van de foto"s kost over het algemeen veel tijd. Tijdens een bruiloft maakt een fotograaf gemakkelijk honderden tot misschien wel duizend foto"s. Dat betekent dat er veel uitzoekwerk plaats dient te vinden, om tot de foto"s te komen die het best gelukt zijn. De fotograaf steekt hier zomaar een paar uur werk in, die u uiteraard in rekening gebracht krijgt. Vervolgens zal een fotograaf een aantal van de foto"s bewerken, om tot de juiste belichting en uitlichting te komen. Ook dit zit verwerkt in de totale prijs die een fotograaf rekent.

Gaat het om productfoto"s, die u door een professionele fotograaf wilt laten maken? Houd er dan rekening mee dat de fotograaf de producten een voor een klaar dient te maken om deze daadwerkelijk op de website of in een brochure te kunnen plaatsen. Dit betekent onder andere dat er geen sprake mag zijn van een achtergrond, of het dient te gaan om een universele achtergrond. Hier kunt u tijdens het maken van de foto al rekening mee houden, maar er zal over het algemeen altijd een bewerking voor nodig zijn op het moment dat de foto"s eenmaal geschoten zijn.

Bruidsfotografie: veel voorkomende opdracht

Bruidsfotografie: veel voorkomende opdracht

Afdrukken of aanleveren van de foto’s

Tenslotte zal de fotograaf de foto"s afdrukken, of deze digitaal aanleveren. Ook hier brengt een fotograaf kosten voor in rekening. Spreek vooraf af hoeveel foto"s u af wilt laten drukken, of hoeveel van de foto"s u aangeleverd kunt krijgen. U kunt een uurtarief afspreken voor het bewerken, afdrukken of aanleveren, maar het is daarnaast mogelijk om een prijs per foto af te spreken. Ga uit van het aantal foto"s dat u wilt gebruiken (bijvoorbeeld in een fotoboek) en kom op die manier tot het aantal foto"s dat de professionele fotograaf u aan dient te leveren. U krijgt op die manier een goed overzicht van de totale kosten.

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een fotograaf kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende fotografen direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Doe het zelf fotografie ?

Doe het zelf fotografie ?

Vraag documentatie en offertes op maat aan

Ads

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies