Wat kost een electricien

VERLAAGD BTW TARIEF (6 %) op electriciëns

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% ! Indien het electrici nswerk betrekking heeft op onder andere renovatie, dan valt het werk onder de verlaagde btw.

Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Vakbekwaamheid installateur

Nederlanders steken vaak zelf de handen uit de mouwen en klussen heel wat af. Maar als het gaat om gas en/of elektriciteit wordt er toch vaak een vakman bij geroepen omdat deze werkzaamheden gevaar kunnen opleveren en dat risico wil men vaak niet nemen. Bepaal voor u zelf wat verantwoord is om zelf te doen en wat niet.

Hoe weet u of een installateur dan wel bekwaam is? Want de wet stelt geen vakbekwaamheidseisen voor installateurs. Wanneer u een klus heeft op het gebied van elektriciteit, zorg dan dat u een elektrotechnisch installateur inschakelt die lid is van Uneto-VNI. De Uneto-VNI is de branchevereniging voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Om als installatie bedrijf lid te kunnen worden van de Uneto-VNI moet je voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Daarnaast is er nog de SEI, de Stichting Erkenning Installatiebedrijven.

Let op! De persoon die werkzaamheden uitvoert aan een elektrische huisinstallatie is verantwoordelijk voor het werk dat hij uitvoert, maar de eigenaar van de elektrische huisinstallatie is eindverantwoordelijk.

Inbouwspotjes plaatsen

Inbouwspotjes plaatsen

Enkele voorkomende werkzaamheden van electriciëns

 • Het vakgebied is zeer ruim met vele specialismes, maar kenmerkende is dat het te maken heeft met electriciteit, dataverkeer, telefonie of domotica

 • advies, ontwerp, reparatie, inspectie, plaatsing, onderhoud in de ruimste zin des woords

 • aanleggen bedrading electriciteit door gehele woning en daarbuiten

 • maken schema's van electriciteitsnetwerk

 • plaatsen en repareren van groepenkast in meterkast

 • uitbreiden van groepen

 • plaatsen en/of verleggen van stopcontacten

 • 220V en 380V werkzaamheden

 • aanbrengen en monteren lichtpunten

 • ICT-bekabeling aanleggen (specialisme)

 • laag-, midden- hoogspanning

 • electrotechniek

 • bliksembeveiliging

 • alarmsystemen (aparte certificering)

Groepenkasten

Groepenkasten

Zelf werken met stroom ?

Eenvoudige werkzaamheden kunt u - indien u handig genoeg bent - zelf uitvoeren. We moeten dan denken aan het vervangen van een oud door een nieuw stopcontact, het vervangen van de aan- en uitschakelaar van het licht etc. Echter, indien het om iets complexere werkzaamheden gaat waarbij grondbekabeling, groepenkasten, aarding, vochtige omgevingen etc. van toepassing zijn, is het verstandiger om dit over te laten aan de vakman. Zowel voor de veiligheid als voor de verzekering is het beter om het aan een specialist over te laten. Op het moment dat er namelijk in een latere fase brand ontstaat vanwege bijvoorbeeld kortsluiting, zal de verzekeringsmaatschapij moeilijk doen over vergoeding aangezien het niet door een gecertificeerd bedrijf is aangelegd.

Erkend bedrijf

Het is belangrijk dat u niet door een 'Beun de Haas' de werkzaamheden laat doen, aangezien het al vaak is voorgekomen dat dat tot brand en grote schade heeft geleid. Verzekeringsmaatschappijen hebben daarom clausules die dat soort oorzaken uitsluiten, waardoor u met enorme persoonlijke en financi le schade blijft zitten.

Kwaliteit van materiaal

In elke bouwmarkt kunt u tegenwoordig allerlei soorten electrische bedrading en schakelaars kopen die u zelf - met behulp van een kluswijzer - kunt monteren. Het kwaliteitsverschil met de bedrading en schakelaars die de professionele electrici n monteert is echter meestal groot. Bedrading moet in principe 40 tot 50 jaar mee kunnen gaan (ongeveer dezelfde tijd als de levensduur van een woning voordat die gesloopt of gerenoveerd moet worden). Het electrische materiaal moet in de loop der tijden allerlei invloeden weerstaan zoals koude en vocht, maar ook de seizoensinvloeden zijn van invloed. Tevens wijzigt apparatuur waardoor spanning hoger kan worden. Hoogwaardig materiaal is daarom een belangrijke eis.

Wat kost een electriciën

Als u zelf werkzaamheden gaat uitvoeren waar elektriciteit bij komt kijken, denk er dan te allen tijde aan dat u veilig werkt en zorg dat er NOOIT spanning staat op de elektrische installatie waar u aan wilt gaan werken. Wilt u liever toch de werkzaamheden uitbesteden, dan komt u al gauw uit tussen de € 27,50 en € 55,- per uur exclusief de btw met een gemiddeld uurtarief van € 40,- exclusief de btw. Het loont zeker om prijzen te vergelijken.

Om u een voorbeeld te geven van een groter project: het aanleggen van een compleet electriciteitsnetwerk inclusief uitbreiding groepenkast in een bedrijfsruimte van 200 m2 inclusief 100 m2 kantoorruimte. Met circa 4 stopcontactenzuilen in combinatie met databekabeling en aanleg van verlichting door het gehele pand, moet u denken aan een bedrag van circa € 6.500 inclusief btw, echter exclusief 15 % korting op de btw.

Met dit soort bedragen moet u ook rekening houden met het aanleggen van electriciteit in een casco nieuwbouw woning. Indien het gaat om het vervangen of renoveren van het aanwezige netwerk dan komt er nog een bedrag aan demontage en sloop- en hakwerk bij.

Per uur of aannemen ?

Zeker indien u met een nieuw bedrijf in zee gaat is het verstandig om een totaal aanneemsom af te spreken indien het gaat om een groter karwei zoals bijvoorbeeld het compleet verzorgen van al het elektriciteitswerk in een casco bedrijfsgebouw van 200 m2. Dit zijn projecten die 5 tot 10 werkdagen kunnen duren, afhankelijk of het mee of tegenzit. Voor het vervangen van een stopcontact kunt u wel het risico-nemen om een bedrag per uur af te spreken. Sowieso loont het heel erg de moeite om minimaal 3 a 4 offertes aan te vragen. Niet alleen bent u daardoor goedkoper uit, maar veelal krijgt u ook een beter beeld doordat elektriciens vaak creatieve oplossingen kunnen bedenken (deels gebaseerd op hun ervaring).

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een electricien u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende electriciens direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidi ring van 15% !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Volt, Ampère, Ohm

Een generator in een elektriciteitscentrale wekt spanning op. Deze spanning wordt gemeten in volt (V). In een woning komt er spanning van ca. 230 volt binnen. Deze spanning laat elektronen bewegen. Maar wat is dan stroom? Aan het woord stroom kun je al afleiden dat er iets "stroomt", de elektronen wel te verstaan. Stroom is de hoeveelheid elektronen die per seconde passeren en dit kun je meten in ampère (A). De ampère geeft dus de grootte van elektrische stroom aan. Ohm is de elektrische weerstand.

Stroom kan alleen in een kringloop lopen. Er ontstaat kortsluiting als de weerstand in een kringloop wegvalt. Men zegt dan ook wel dat de stoppen doorgeslagen of eruit gesprongen zijn. Deze stoppen schakelen dus de stroom uit en als dit niet zou gebeuren, dan ontstaat er brandgevaar omdat de leidingen dan zó heet worden dat ze zelfs kunnen smelten. Kortsluiting ontstaat ook als er één of meer elektrische draden met elkaar in aanraking komen en is héél gevaarlijk als er water in de buurt is, want water is een goede stroomgeleider.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een foutje is zo gemaakt, maar kan wel verstrekkende gevolgen hebben. Werk dus veilig en zorg voor goede voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld het dragen van schoenen met rubberen zolen en gebruik gereedschap met ge soleerde handgrepen.

Formule

W = V x A

Vermogen (in watt) = spanning (in volt) x stroom (in ampère)

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies