Wat kost een deurwaarder

Wanneer u uw rekeningen niet binnen de gestelde termijn betaalt, dan krijgt u een aantal aanmaningen toegestuurd waarin u wordt gevraagd om het verschuldigde bedrag alsnog te betalen. Doet u dit niet, dan geeft de schuldeiser de schuld uit handen en wordt er een incassobureau ingeschakelt die de schuld gaat innen. Dit brengt werkzaamheden met zich mee voor het incassobureau en deze kosten worden, bovenop de schuld die er al is, bij u in rekening gebracht. Deze incassokosten liggen niet wettelijk vast, maar als richtlijn wordt een bedrag van 15% van de hoofdsom aangehouden. Een deurwaarder kan ook schulden innen in opdracht van een schuldeiser.

Maar wat is dan het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder? Het verschil zit hem namelijk in de wettelijke status; een deurwaarder heeft veel meer mogelijkheden om schulden te innen. Denk daarbij aan dagvaarden, beslag leggen of het ontruimen van een woning. Een incassobureau heeft geen wettelijke status.

U krijgt dus meestal pas met een deurwaarder te maken als u met gerechtelijke middelen gedwongen moet worden om uw schuld te betalen (plus alle extra kosten die dat met zich meebrengt!). (Bron: Nibud)

Voordat een deurwaarder tot dagvaarding overgaat, brengt hij eerst incassokosten in rekening. Maar vanaf het moment van dagvaarden gaat de deurwaarder ook andere kosten in rekening brengen...namelijk de ambtelijke kosten. Onder ambtshandelingen worden die werkzaamheden van de deurwaarder verstaan die alleen deurwaarders volgens de wet mogen verrichten, zoals: dagvaarden, betekenen (officieel overhandigen) van een vonnis, beslag leggen en ontruimen. Deze ambtelijke kosten liggen vast. Voor de niet-ambtelijke werkzaamheden, zoals het innen van schulden, stelt de deurwaarder zelf tarieven vast.

Welke kosten de deurwaarder voor ambtshandelingen in rekening mag brengen is geregeld in het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders. In de onderstaande tabel staan de kosten van de meest voorkomende ambtshandelingen vermeld:

Art. 2

Ambtshandeling 2011

standaard bedrag

a

dagvaarding

€ 76,31

b

betekening van een titel (vonnis, dwangbevel)

€ 73,45

c

diverse aanzeggingen per exploot

€ 60,37

d

overbetekening diverse beslagen

€ 64,61

e

beslag op roerende zaken

€ 100,37

i

derdenbeslag, anders dan op periodieke betalingen

€ 159,94

j

derdenbeslag periodieke betaling (niet verhaal alimentatie)

€ 113,84

k

derdenbeslag tot verhaal alimentatie

€ 97,22

s

aanslaan biljetten voor aankondiging openbare verkoop

€ 75,50

t

executoriale openbare verkoop van roerende zaken

€ 264,22

v

gedwongen ontruiming van onroerende zaken

€ 197,41

Bronnen: www.kbvg.nl en www.schuldinfo.nl/deurwaarderskosten

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies