Wat kost een dakdekker ?

Bitumen dakbedekking aanbrengen

Bitumen dakbedekking aanbrengen

Plat dak

Een dak van een huis is of plat of schuin. Een plat dak is eigenlijk niet helemaal plat, want het regenwater moet niet op het dak blijven staan, maar afgevoerd kunnen worden en daarom heeft een plat dak altijd een lichte helling. Platte daken zijn vervaardigd van houten planken die op draagbalken liggen. Die planken worden bedekt met gebitumineerd afdekmateriaal. Bitumen dakbedekking heb je in verschillende kwaliteitsklasses, van gewoon teerpapier tot duurzaam polyestervilt.

Reparatie plat dak

Als uw platte dak met asfalvilt is bedekt, dan zal dit zo'n 10 tot 15 jaar meegaan. Kleine reparaties kunt u eventueel zelf uitvoeren om zo de levensduur te verlengen en om lekkages te voorkomen. Een scheur of blaar in het asfalvilt is te repareren met bitumineuze mastiek. Let op dat de ondergrond schoon en droog moet zijn voordat u de bitumineuze mastiek aanbrengt. Als de scheur niet helemaal gesloten kan worden, dan kunt u de scheur afdekken met reparatieband.

Indien u de steen- of de leislag wilt vervangen, dan moet u eerst het hele dak schoonvegen en het dak behandelen met een schimmelwerend middel. Breng daarna vloeibare rubber aan over de gehele oppervlakte, verwijder spatten en als het rubber goed gedroogd is kunt u er weer nieuw grind op leggen. Grind heeft als doel het dak koel te houden door het zonlicht te reflecteren.

Wat ook makkelijk beschadigt is de verbinding tussen het platte dak en de muur. Bij beschadiging kan er water door gaan lekken en dat wilt u natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen. De beste manier om deze verbinding af te dichten is met loodslabben. Wanneer een loodslab kapot is, dan kunt u zelfklevend afdichtband gebruiken.

Mocht het zo zijn dat het asfaltvilt dusdanig beschadigd is dat het niet meer gerepareerd kan worden, dan moet het worden vervangen. Voorwaarde hiervoor is wel dat de onderliggende constructie nog in goede staat moet zijn.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Schuin dak

Een schuin dak heeft dakspanten die op de buitenmuren rusten en samenkomen bij de nokbalk. Over deze dakspanten worden dunne latjes gespijkerd zodat de dakbedekking gedragen kan worden. Vaak wordt er onder de dunne latjes een waterdichte folie gelegd en soms daaronder ook nog planken (het zogenaamde dakbeschot).

De meest gebruikte dakbedekkingsmaterialen voor schuine daken zijn dakpannen van gebakken klei of beton, natuurlijke leisteen of imitatie leisteen.

Leisteen is duur en wordt niet zo vaak meer gebruikt. Natuurlijk leisteen is zwaar en kan gauw breken en ze worden aan de dunne latjes (ook wel daktengels genoemd) vastgemaakt met behulp van twee koperen leinagels. Hiervoor moet er een gat gemaakt worden aan de bovenkant of in het midden van de lei. Elke lei moet circa tweederde van de twee leien eronder bedekken. Je hebt ook leipannen van gebakken klei of van beton. Deze leipannen worden op een andere manier gelegd, namelijk door ze met de neus cq. nok (dit is een uitsteeksel aan de achterkant van de leipan) over de panlatten te haken. Sommige pannen worden ook vastgespijkerd.

Pannen aanbrengen op pannendak

Pannen aanbrengen op pannendak

Kunstleien zijn ook verkrijgbaar. Voordeel is dat ze lichter, goedkoper en gemakkelijker te leggen zijn, want ze worden met clips op hun plaats gehouden. Voorwaarde voor kunstleien is dat er een nauwkeurige dakconstructie nodig is.

Het meest gebruikt op schuine daken zijn dakpannen. De bevestiging van dakpannen is weer anders dan bij leipannen. Ook dakpannen worden gehaakt over de panlatten, maar ze haken ook nog eens in elkaar. Op deze manier is er maar één laag nodig in tegenstelling tot de leipannen waar je een dubbele leilaag hebt. Je hebt dakpannen van gebakken klei, maar ook betonnen dakpannen.

Heb je een heel erg schuin dak? Dan zijn dakspanen (houten tegels) heel geschikt als dakbedekking. De bevestiging van dakspanen gebeurt op dezelfde wijze als leien.

Herstel/vochtwerend lood aanbrengen

Herstel/vochtwerend lood aanbrengen

Reparatie schuin dak

Een losse dakpan kan weer op zijn plaats gelegd worden als de neus nog intact is. Til de omliggende pannen voorzichtig op, plaats er tijdelijk houten wiggen onder en schuif de losse pan voorzichtig terug op zijn plaats. Indien de neus niet meer intact is, dan moet de dakpan op dezelfde manier als een lei bevestigd worden.

De meest voorkomende oorzaak dat leien wegglijden is doordat de spijkers waarmee ze vast zitten zijn doorgeroest. Als u een lei moet vervangen, moet u eerst de spijkers verwijderen en dan de kapotte lei weghalen. Vervolgens spijkert u een reep lood op zink aan de panlat onder de lei. Schuif de nieuwe lei over deze reep lood of zink heen en vouw dan het uiteinde van de reep over de onderkant van de lei.

Kunststof dakbedekking aanbrengen

Kunststof dakbedekking aanbrengen

Kunststof daken

De laatste jaren is door technologische ontwikkeling het zogenaamde kunststof dak is een meer dan uitstekend alternatief geworden voor de gewone dakpannen. Van afstand lijken deze kunststof platen van meerdere vierkante meters groot sprekend op dakpannen, maar zijn in werkelijkheid massieve kunststof platen die eenvoudig aangebracht kunnen worden. Naast het snelle aanbrengen heeft een kunststof dak nog een belangrijk voordeel, namelijk dat het een isolerende werking heeft en er geen losse dakpannen meer naar beneden kunnen komen.

Dit soort daken kent een ontwikkeling die gelijk loopt met de ontwikkeling van laminaatvloeren voor in huis: er zijn zelfs designs beschikbaar die lijken op oudere en verweerde dakpannen om een zo authentiek mogelijk beeld te geven.

Kosten dakdekker

Dakdekkers werken vaak op aanneembasis en sommigen werken met een prijs per vierkante meter, maar als we gaan kijken naar uurtarieven dan kost een dakdekker gemiddeld € 30,- per uur exclusief de btw.

Voor het leggen van dakpannen word vrijwel altijd per vierkante meter gerekend. U moet dan denken aan een bedrag tussen de € 90,- en € 110,- per m2.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Rieten daken

Een apart vakgebied is het aanleggen of herstellen van rieten daken. Dit vergt ouderwerts vakmanschap waar een beperkt aantal bedrijven in is gespecialiseerd. Met name in landelijke gebieden kiest men nog voor deze uitstekende isolerende dakbedekking, die echter wel brandgevaarlijk is en waarbij men veelal last kan krijgen van rottende plekken door vocht dat niet goed weg kan lopen.

Bij de aanleg van een rieten dak moet u uitgaan van circa € 55 tot € 110 per vierkante meter, exclusief de btw.

Tarieven via wat-kost-het.nl opvragen voor:

 • Bitumendak / Platdak

 • Pannendak

 • Kunststof daken

 • Rieten dak

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat het dakbedekking voor uw woning of gebouw kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende dakdekkers direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies