Wat kost beveiliging

Verharding maatschappij

We lezen het dagelijks in kranten en op internet: inbraakgolven zijn aan de orde van de dag. Mede gevoed door recessie en bezuinigingsmaatregelen bekruipt mensen het gevoel dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien. Een gevoel van onrust is ontstaan, mensen zijn niet langer zeker van hun baan. Onderlinge verhoudingen gaan op scherp staan, kortom : de maatschappij verhardt en mensen voelen zich niet altijd meer veilig op straat. Ook bedrijven krijgen steeds meer te maken met inbraken en criminaliteit. Door deze (wereldwijde) ontwikkelingen wordt de behoefte aan beveiliging steeds groter. In Nederland zijn er talloze grote en kleinere beveiligingsbedrijven met elk hun eigen specialismes. Op deze pagina zullen we dieper ingaan op de verschillende specialismes en de gemiddelde kosten daarvan weergeven.

Verschillende soorten beveiliging

Particuliere beveiligingsbedrijven moeten zorgen voor de veiligheid van personen en goederen. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld winkelsurveillance, persoonsbeveiliging, beveiliging van objecten of bewaking van terreinen en gebouwen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker aandacht geschonken aan elektronische beveiliging (bewaking van databestanden, alarmbeveiliging), maar ook aan de bewaking van reputaties van bedrijven.

Cybercrime

Vooral bedrijven die gevoelige informatie tot hun beschikking hebben, moeten goed beveiligd zijn tegen spionage of het lekken van informatie waardoor bijvoorbeeld bepaalde dossiers zomaar op straat komen te liggen. In het Cybercrime Rapport 2012 van beveiligingsbedrijf Symantec staat dat de wereldwijde schade door cybercriminaliteit wordt geraamd op 388 miljard dollar. Dit is meer dan de wereldwijde omzet in drugshandel (omzet van 288 miljard dollar)! De behoefte aan beveiliging is dus groot.

Objectbeveiliging

We spreken hier in feite over het bewaken van locaties zoals bedrijfsgebouwen. Dit kan weer op verschillende manieren zoals een surveillance-auto die 2 keer per nacht langsrijdt en even alle ramen en deuren visueel controleert. Veelal worden zogenaamde abonnementen afgesloten, vaak met meerdere bedrijven tegelijk of met het gehele bedrijventerrein waardoor de kosten beperkt kunnen blijven tot circa € 250 per maand.

Bedrijfsbeveiliging

Bij bedrijfsbeveiliging moet u denken aan bewakers en ordehandhavers van bijvoorbeeld grotere winkels of supermarkten. In geval van diefstal grijpen ze in of proberen preventief op te treden. Daarnaast verleent men informatie en algemene service. Doelstelling hierbij is het gevoel van veiligheid bij het winkelend publiek en medewerkers te vergroten en potenti le dieven en onruststokers af te schrikken.

Afhankelijk van de situatie en aanvullende eisen die gesteld worden moet u hierbij uitgaan van een uurtarief dat ligt rond de € 32 per uur, exclusief de btw.

Beveiligingsbranche staat onder druk

Hoewel de behoefte aan beveiliging groot is en de vraag naar beveiligingsdiensten hoog blijft, is de omzet in 2010 gedaald. De concurrentie in de beveiligingsbranche is groot en doordat de drempels om te beginnen niet hoog zijn, gaan relatief veel starters failliet. Er is een hoog verloop van medewerkers in de branche en er is een grote behoefte aan vakkundig personeel. De techniek gaat ook een steeds grotere rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan DNA-douches of dat meerdere objecten op afstand beheerd kunnen worden via internet. Ondernemers die hierop weten in te spelen door middel van het aanbieden van een totaalconcept en effici nt met hun kosten omgaan hebben goede mogelijkheden.

Persoonsbeveiliging

Niet alleen goederen of objecten hebben beveiliging nodig, maar helaas ook steeds meer personen. De hedendaagse maatschappij is niet zo harmonieus als men misschien wel zou willen en er zijn zat mensen die niet altijd het beste met je voorhebben. U denkt wellicht dat het alleen maar de hele rijken of de beroemde filmsterren en de koninklijke familie persoonsbeveiliging nodig hebben, maar dat is niet waar. Het zijn er meer dan u denkt. Denk maar eens aan advocaten, politici, ambassadepersoneel, directieleden en prominente Nederlanders. Tarieven voor persoonsbeveiliging beginnen vanaf ca. € 50,- per uur excl. btw en excl. onkosten en vervoer. Ook wordt er regelmatig een vaste opdrachtprijs afgesproken waarbij vaak een plan van aanpak en een risico-analyse tot de service behoren.

Persoonsbeveiliging vergt speciale kennis zoals formatielopen, in- en uitstapprocedures, bommenchecks bij voertuigen. Een ander onderdeel is rijvaardigheidstraining waarbij onder andere ontwijkend rijden en vluchten van toepassing zijn.

Persoonsbeveiliging is een van de moeilijkste onderdelen in de beveiligingsbranche. Vanzelfsprekend is het duurder om een high-risk en high-profiel

Organisaties

Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties (VPB)

www.vpb.nl

Verbond van Beveiligingsorganisaties (VvBO)

www.vvbo.nl

Evenementenbeveiliging

Het beveiliging van evenementen wordt meer en meer door particuliere organisaties uitgevoerd omdat de politie het niet langer voor haar rekening wil nemen. Daarnaast zijn de organisatoren van evenementen ook strafrechterlijk verantwoordelijk te houden indien er ongelukken gebeuren omdat de beveiliging niet goed is geregeld. De vraag naar totaaloplossingen voor evenementen inclusief risico-analyse en beveiligingsplan groeit daardoor. Afhankelijk van het evenement betaalt u totaalkosten voor meerdere beveiligers onder leiding van een supervisor inclusief risico-analyse en rapportage achteraf. U moet denken aan kosten die vari ren van € 5.000 voor kleine evenementen met een minimaal risicoprofiel tot aan € 100.000 voor grootschalige meerdaagse evenementen.

Camerabeveiliging

De kwaliteit van camera's wordt steeds beter. De verwachting is dat het een kwestie is van enkele jaren voordat gezichtsherkenning met camera's mogelijk is. Dit zou in theorie een enorme kostenbesparing opleveren bij bijvoorbeeld Eredivisie-voetbalwedstrijden waardoor hooligans bijtijds ontdekt worden. Daarnaast zijn camera's een onmisbaar onderdeel geworden in hedendaagse beveiligingssystemen. In combinatie met een internetaansluiting zijn bij inbraak vaak direct al vanaf afstand de beelden te bekijken.

Ter illustratie: levering, plaatsing en testen van een camerasysteem inclusief 24-uurs harde schijf recorder, 4 dag- en nachtcamera's kost tussen de € 2.200 en € 3.500. (afhankelijk van plaatsing camera's en afstanden bekabeling).

Electronisch alarm

Niet alleen bij bedrijven, maar ook bij particulieren is de installatie van een alarm allang niet uitzonderlijk meer. Door de combinatie met draadloze brandalarmen is het mogelijk een totaalomvattend beveiligings- en brandbeveiligingssysteem te realiseren, in combinatie met aansluiting op een alarmcentrale. Kosten vari ren tussen de € 1.250 en € 3.500 exclusief het jaarabonnement op een alarmcentrale van zo'n € 275,00 excl. btw.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies