Wat kost een advocaat

Vraag documentatie en offertes op maat aan

De advocaat verleent rechtsbijstand in gerechtelijke procedures en geeft juridisch advies, beide op het terrein van het burgelijk (civiel) recht, staatsrecht, bestuursrecht en het strafrecht. De advocaat heeft gedeeltelijk een procesmonopolie. In civielrechtelijke procedures voor Rechtbank, Hof of Hoge Raad is de advocaat de enige rechtshulpverlener die cli nten mag vertegenwoordigen. Dit geldt niet voor civiele procedures voor de kantonrechter. In bijvoorbeeld het bestuursrecht meg een ieder zelf procederen of als gemachtigde optreden. (bron:Rabobank Cijfers & Trends, maart 2011)

Tegenwoordig zijn de mensen goed ge nformeerd en ook kritisch. Dit betekent onder meer dat zij bij meerdere advocatenkantoren informeren naar tarieven en of het kantoor wel of niet goed aangeschreven staat. Een trend in de markt is ook dat het aantal vrouwen in de advocatuur blijft stijgen (ruim 40%). Advocaat tarieven vari ren sterk in Nederland. Per uur kan er sprake zijn van honderden euro's verschil, excl. kantoorkosten !

De hoogte van het tarief is afhankelijk van meerdere factoren zoals de ervaring van de advocaat, de aard van de zaak en hoe spoedeisend het is. Globaal kun je de volgende tarieven aanhouden:

Compagnons

€ 190,- tot € 250,-

Seniormedewerkers (v.a. 6e jaar na be diging)

€ 175,- tot € 240,-

Juniormedewerkers (t/m 5e jaar na be diging)

€ 90,- tot € 160,-

Stagiaires (t/m 3e jaar na be diging)

€ 70,- tot € 120,-

Vraag documentatie en offertes op maat aan

Tip! Houdt eerst een ori nterend gesprek met een advocaat. Vaak worden al heel veel dingen duidelijk binnen een half uur tot een uur.

Wanneer er eenmaal een tarief is afgesproken declareert een advocaat zijn uren (vaak tot op 10 minuten nauwkeurig!) wat hij aan uw zaak heeft besteed. Voordeel hiervan is dat de specificatie gemakkelijk te controleren is, maar het grote nadeel is dat u van te voren niet weet hoeveel de zaak u in totaal gaat kosten. Er is dus een grote mate van onvoorspelbaarheid en daardoor onzekerheid.

In sommige gevallen kan er een vaste prijsafspraak worden gemaakt, maar dit is alleen mogelijk als de werkzaamheden exact kunnen worden afgebakend en dat is nu juist in het geval van een gerechtelijke procedure vaak niet mogelijk.

Mogelijke juridische onderwerpen

Rechtsspecialisme

Omschrijving

Arbeidsrecht

Kwesties/conflicten m.b.t. werk zoals ontslag, overwerk, onkosten etc.

Auteursrecht, intellectueel eigendom

Kwesties/conflicten m.b.t. plagiaat, auteursrecht,modellenrecht, octrooirecht etc.

Belastingrecht

Kwesties/conflicten m.b.t. belastingdienst, bezwaarschriften, fiscale boetes etc.

Bestuursrecht

Kwesties/conflicten m.b.t. overheid en burgers en bedrijven, bijvoorbeeld vergunningverleningen, rijbewijsafgifte etc.

Computer, ICT-recht

Kwesties/conflicten m.b.t. software, internet, netwerken etc.

Consumentenrecht

Kwesties/conflicten tussen bedrijf en consument inzake problemen met geleverd produkt en garanties etc.

Faillissementsrecht

Kwesties/conflicten m.b.t. faillissement, surceance van betaling, curator

Huur & Verhuur, Vastgoedrecht

Kwesties/conflicten m.b.t. huurovereenkomsten en koopovereenkomsten, prijsverhogingen etc.

Internationaal Recht

Kwesties/conflicten m.b.t. import/export, asielkwesties, verhuizingen etc.

Letselschade

Kwesties/conflicten m.b.t. persoonlijk letsel, schadevergoedingen en smartegeld, medische missers etc.

Mediation

Juridische en praktische bemiddeling tussen twee partijen om procesgang te voorkomen

Milieurecht

Kwesties/conflicten m.b.t. Wet Milieubeheer, milieuboetes en naheffingen

Ondernemingsrecht

Kwesties/conflicten/advies m.b.t. oprichting bedrijven en concernstructuur, integratie andere bedrijven

Personen-,familie- en Erfrecht

Kwesties/conflicten/advies m.b.t. achtscheiding,adoptie,familieconflict en erfenissen

Sociaal Zekerheidsrecht

Kwesties/conflicten/advies m.b.t. sociale zekerheid, zoals AOW, ziektewet, Wet Wajong etc.

Strafrecht

Kwesties/conflicten/advies m.b.t. strafbare feiten, misdrijven en overtredingen, straf en overige sancties, politiegerelateerd

Verzekeringsrecht

Kwesties/conflicten/advies m.b.t. schadekwesties, dekking en polisvoorwaarden verzekeringen

Vervoer en Transport

Kwesties/conflicten/advies m.b.t. Vervoer Gevaarlijkse Stoffen, Verhuizingen, vervoervergunningen, transportdocumenten etc.

Vreemdeling en Asielrecht

Kwesties/conflicten/advies m.b.t. verblijfsvergunning, gezinshereniging, tewerkstellings vergunning etc.

Gang naar de rechter

Er is een nieuwe wetvoor het kostendekkend maken van griffierechten. Het uitgangspunt hierbij is dat mensen die hun recht willen halen bij de kantonrechter of de bestuursrechter zelf de kosten voor hun rekening nemen. Voor mensen die weinig geld hebben (minder dan € 17.300,- voor een alleenstaande) komen de griffierechten voor alle typen kantonzaken en bestuurszaken op € 125,-. Voor zaken in hoger beroep en cassatie worden de griffierechten 2,5 keer zo hoog als voor zaken in eerste aanleg. (bron: ANP)

Organisatie

Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)

www.advocatenorde.nl

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?

Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een advocaat u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende advocaten direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken • Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders • Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht • Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt • U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen ! • Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Snel en gemakkelijk kosten bekijken en vergelijken

Snel en gemakkelijk kosten bekijken en vergelijken

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies