Wat kost een doodskist

De traditie om een overledene is een grafkist te begraven stamt al vanuit de tijd van de Egyptenaren. Zij vonden dat als de overledene naar het dodenrijk gaat, hij wel beschermd moest worden.

Tegenwoordig zijn de keuzemogelijkheden voor een doodskist enorm en een grafkist kan helemaal aan uw eigen wensen en smaak worden aangepast. Er zijn verschillende houtsoorten, kleuren, afwerkingen, handvatten, stijlen en soorten binnenbekleding mogelijk.

U kunt er ook voor kiezen de kist zelf te beschilderen. Er zijn ook doodskisten met schoolbord te verkrijgen, zodat de nabestaanden de gelegenheid hebben een persoonlijke boodschap op de kist te zetten. Ook zijn er kunstenaars die de kist voor u kunnen beschilderen, zodat de kist niet alleen een omhulsel is, maar ook echt bij de overledene past.

Het is zelfs mogelijk om zelf een doodskist te maken. De overheid stelt dan wel een aantal milieu-eisen welke in het lijkomhulselbesluit 1998 staan vermeld. Denk daarbij aan bijvoorbeeld houtsoorten en lijm- en laksoorten die gebruikt mogen worden.

Een andere benaming voor doodskist is ook wel grafkist, begrafeniskist of crematiekist. Vaak kiest men bij begrafenissen voor een kist gemaakt van echt hout en bij crematies voor een crematiekist. Een crematiekist is gemaakt van spaanplaat of mdf en daardoor milieuvriendelijker omdat er bij de verbranding minder schadelijke stoffen vrijkomen.

Er zijn ook vele stijlen van doodskisten mogelijk. Het loopt uiteen van standaard basiskisten tot eco kisten, klassieke kisten, trendy/moderne kisten, rieten/rotan kisten en zeer luxueuze doodskisten. En niet alleen de stijlen lopen uiteen, de prijzen ook! Een eenvoudige, sobere kist heb je al voor rond de € 350,- maar prijzen voor luxe kosten kunnen wel oplopen tot € 2.500,- en er zijn er zelfs die nog duurder zijn (bijvoorbeeld de "Amerikaanse" kist).

De simpelere kisten zijn vaak gemaakt van spaanplaat, mdf of multiplex. De duurdere doodskisten zijn van een massieve houtsoort gemaakt zoals bijvoorbeeld eiken-, kersen-, vuren- , notenhout of mahonie.

Wat uiteindelijk de prijs bepaalt is de houtsoort, de afwerking en vormgeving.

Voorbeeld doodskist van sober naar luxe

Indicatieprijzen

Spaanplaat met printfolie eiken

€ 350,-

Spaanplaat met eikenfineer

€ 500,-

Eikenhout

€ 850,-

Beukenhout, kersenhout, elzenhout, mahonie

€ 1.600,-

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies