Wat kost uitlijnen auto

Als je merkt dat:

* de auto naar links of naar rechts trekt
* de auto onstabiel op de weg ligt
* het stuur trilt of niet goed terugdraait als je een bocht hebt gemaakt
* de banden scheef afslijten

dan moet je je auto laten uitlijnen, want dan betekent het dat het onderstel van de auto niet goed is afgesteld. Het onderstel van een auto bestaat uit een aantal complexe bewegende onderdelen en deze onderdelen moeten goed op elkaar afgesteld staan om de auto goed te laten rijden en ook om slijtage te beperken. Het bevorderen van de veiligheid en comfortabel rijden zijn ook van groot belang. Daarnaast bespaart een goed uitgelijnde auto op de brandstofkosten en de banden gaan langer mee.

Ook als er bepaalde onderdelen van de auto vervangen zijn, kan het zo zijn dat de auto uitgelijnd moet worden omdat er net iets aan de afstelling veranderd is. Het kan ook gebeuren dat je door een diepe kuil bent gereden of een stoep hebt meegepakt waardoor bepaalde onderdelen licht ontzet of verbogen zijn, waardoor de auto minder lekker bestuurbaar is. Kleine verschillen kunnen al duidelijk merkbaar zijn.

Niet voor iedere auto geldt dezelfde afstelling van het onderstel. Voor een luxe auto is comfort van groot belang en bij sportauto's is het bijvoorbeeld weer belangrijker de bochten goed genomen kunnen worden bij een hoge snelheid.

Voor het uitlijnen wordt speciale apparatuur gebruikt.

Uitlijnen

Is uitlijnen hetzelfde als balanceren? Nee, dit is niet het geval alhoewel vaak wel wordt gedacht dat er hetzelfde mee wordt bedoeld. Het verschil zit hem in de wielen. Bij balanceren wordt er namelijk iets aan de wielen gedaan en bij uitlijnen wordt er niets aan de wielen zelf, maar aan de ophanging en de stand ervan gedaan.

Als er geen balans is in het wiel, dan krijg je te maken met trilling en dat kan op een gegeven moment ook in het stuur worden gevoeld (deze stuurtrillingen worden ook wel "shimmy" genoemd), met name als je een bepaalde snelheid rijdt (meestal bij 100 à 120 km/uur). Met behulp van een balanceerapparaat kan het wiel worden gebalanceerd. Ook bij de productie van nieuwe banden en wielen is het onmogelijk het materiaal zo te verdelen dat het geheel in statisch en dynamisch evenwicht is. Dit is de reden dat ook nieuwe banden gebalanceerd moeten worden.

Zoals gezegd gaat het bij uitlijnen niet om de wielen zelf, maar om de ophanging en de stand van de wielen. De ophanging kan in verschillende richtingen worden afgesteld.

Uitlijnen kost gemiddeld tussen de € 48,- en € 65,-

Tip!

Controleer regelmatig uw bandenspanning! Een goede bandenspanning zorgt voor minder slijtage èn u gebruikt minder brandstof.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies