Wat kost een uitlaat

Een uitlaat is niet zomaar een stel buizen. De prestatie van de motor wordt verhoogd naarmate de verbrande gassen sneller naar buiten kunnen stromen en een uitlaat zorgt voor die afvoer van de verbrandingsgassen. Verbrandingsgassen ontstaan door de verbranding van brandstof in de motor. De uitlaat zorgt er tevens voor dat de motor zijn hitte kwijt kan, door deze hete gassen af te koelen en af te voeren naar de buitenlucht. Maar dit is niet de enige functie van een uitlaat.

Een uitlaat zorgt ook voor een demping van het lawaai dat de motor maakt. Dit lawaai ontstaat doordat de uitlaatgassen onder hoge druk uit de motor komen en daarna meteen uitzetten. De einddemper zorgt voor de demping van het geluid. Dit gaat door middel van schotten, maar meestal gaan de gassen door een pijp waarin gaatjes zitten en waar demping materiaal om heen zit. Hoe groter de diameter van de einddemper hoe lager de toon van het geluid.

Daarnaast zorgt de uitlaat in samenwerking met de katalysator voor het onschadelijk maken van gevaarlijke stoffen.

Je hebt uitlaten die gemaakt zijn van gewoon (plaat)staal. Er zijn echter ook uitvoeringen in RVS. De gewone stalen uitlaten hebben als nadeel dat ze snel doorroesten en dus regelmatig moeten worden vervangen. Dit komt door condensvorming; de condens blijft met name in de achterdemper hangen, waardoor de uitlaat kan gaan roesten. RVS uitlaten kennen dat nadeel niet en gaan net zo lang mee als de auto zelf. RVS uitlaten zijn daardoor wel een stuk duurder dan de stalen uitlaten, soms wel het dubbele van wat een gewone stalen uitlaat kost.

U moet dus voor uzelf een aantal zaken afwegen, zoals bijvoorbeeld hoe lang u nog in uw auto wilt blijven rijden en of u dus de hogere kosten van een RVS uitlaat eruit haalt of niet.... Daarnaast moet u voor uzelf bepalen hoe belangrijk u de "looks" van een uitlaat vindt en hetzelfde geldt voor hoe belangrijk u het "geluid" vindt dat de uitlaat produceert.

U kunt er ook voor kiezen om een sportuitlaat te (laten) monteren, zodat je de power van de auto kunt voelen èn horen. Een sportuitlaat werkt hetzelfde als een normale uitlaat, alleen bij een sport uitlaat hebben de uitlaatgassen minder weerstand en hebben de verbrandingsgassen dus meer ruimte met als gevolg meer geluid en meer vermogen (doordat de motor minder tegendruk krijgt).

Aan te raden is dat als u een nieuwe uitlaat nodig heeft, dat u wel goed op de kwaliteit let èn dat de uitlaat op de juiste wijze wordt gemonteerd. Een uitlaat moet namelijk spanningsvrij worden opgehangen, want als er bijvoorbeeld teveel spanning op komt te staan, kan de uitlaat door metaalmoeheid breken of gaan scheuren. Uitlaten moet tegen allerlei weersomstandigheden kunnen (denk aan regen, condens, sneeuw en de daarbij horende pekel) maar ook tegen verschillen in temperatuur. Originele uitlaten bieden in ieder geval een optimale bescherming hiertegen.

Meestal worden de uitlaten niet als één geheel aangeboden, maar koopt u aparte onderdelen (spruitstuk, katalysator, tussendemper, einddemper etc). Afhankelijk van welke auto u rijdt, kost een uitlaat gemiddeld rond
€ 150,-

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies