Wat kost een startmotor

Startmotor

Je hoeft geen technicus of automonteur te zijn om te weten dat je een startmotor nodig hebt om een auto te kunnen laten starten, want een motor start niet uit zichzelf. Een startmotor is een elektromotor die ervoor zorgt dat de zuigerverbrandingsmotor genoeg snelheid krijgt om de motor te kunnen starten. De startmotor krijgt zijn energie van de accu.

Door middel van tandwielen is de startmotor met de motor gekoppeld en deze constructie is een belangrijk onderdeel. Je hebt het systeem van de bendixkoppeling, waarbij de as van de startmotor een schroefdraad heeft waarin precies het rondsel past, maar er zijn ook andere systemen om de koppeling van startmotor met de motor tot stand te brengen. De verbinding tussen startmotor en motor wordt automatisch verbroken zodra de motor aanslaat, want anders zou de startmotor door de motor worden aangedreven en deze flink beschadigen. Als startmotor worden meestal gelijkstroom seriemotoren gebruikt met een vermogen van ca. 500 tot 2.500 Watt. De startmotor mag trouwens niet al te lang in werking zijn en zal bij herhaaldelijk gebruik eerst moeten afkoelen.

Als je je auto schoon wilt maken of schoon wilt spuiten, dan vraag je je soms wel eens af of de motorruimte wel tegen al dat vocht kan. Wat betreft de startmotor kunnen we u gerust stellen, want een startmotor is bijna geheel dicht. Waar u alleen op moet letten zijn de directe verbindingen met de accu en de start relaiskabel. Deze zijn wel vochtgevoelig. Om dit te voorkomen, wordt vaak een rubber kous gebruikt om deze verbindingen af te dekken. Aan de andere kant is het wel zo, dat als er op de één of andere manier toch vocht binnen is gekomen, dit niet gemakkelijk weg kan komen en er dus roest cq. corrosie kan ontstaan.

Prijzen startmotor

Een startmotor is aan slijtage onderhevig net als ieder ander onderdeel van een auto. En het kan dus gebeuren dat je motor niet meer zo lekker wilt starten of in het ergste geval helemaal niet meer starten. Er kunnen meerdere oorzaken zijn zoals kapotte of lege accu, defect contactslot of een kapotte startmotor.

Indien de startmotor kapot is en moet worden vervangen, dan zijn de kosten afhankelijk van of u een nieuwe startmotor koopt of een gereviseerde. Met een gereviseerde startmotor bent u natuurlijk goedkoper uit, maar de garantietermijn is dan vaak wel korter. Daarnaast is het natuurlijk ook afhankelijk van het merk auto, want niet elke startmotor is hetzelfde. Het gebeurt ook vaak dat de oude startmotor ingeruild wordt. Voor een gereviseerde startmotor moet je rekening houden met een bedrag van rond de € 80,- à € 90,- en een nieuwe startmotor heb je vanaf ca. € 120,- oplopend tot wel € 400,-. Deze bedragen zijn inclusief btw en exclusief montage.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies