Wat kost een roetfilter

Sinds 1 januari 2011 moeten alle nieuwe dieselpersonenauto's en lichte dieselbestelauto's die worden verkocht een roetfilter hebben. De reden hiervoor is dat in de uitlaatgassen van dieselauto's fijnstof / roet zit, wat schadelijk is voor de gezondheid en het milieu. Fijnstof deeltjes blijven namelijk lang in de lucht hangen, wat de kwaliteit van de lucht niet ten goede komt. Ze veroorzaken smog en tasten gebouwen aan. En door inademing kunnen deze kleine roetdeeltjes de luchtwegen irriteren en diep in de longen komen, wat bijvoorbeeld weer hart- en longziekten kan veroorzaken.

Roetdeeltjes ontstaan door onvolledige verbranding. Een roetfilter heeft een poreuze wand die wel de uitlaatgassen doorlaat, maar de roetdeeltjes tegenhoudt doordat ze vastkleven aan de wanden van de pori n van het filtermateriaal. Een probleem is dat de roetproductie zo groot is, dat het filter snel verstopt raakt. Daarom moet het geregenereerd worden, wat betekent dat het regelmatig en automatisch schoongebrand wordt. Anders gezegd: het roet dat is tegengehouden door het filter, moet verbrand worden en daar heb je een temperatuur van 550 celcius voor nodig in de uitlaat. Die temperatuur behaal je bij een hoge belasting van de motor, maar niet in bijvoorbeeld het stadsverkeer (ca. 200 C). De filters die sinds 1 januari 2011 verplicht zijn, zijn dusdanig ontworpen dat meer dan 95% van de roetdeeltjes tegenhouden worden en dus ook het verstopt raken moet voorkomen.

Kosten roetfilter

Oudere dieselauto's hebben vaak geen roetfilter. Maar laat u toch een roetfilter plaatsen (retrofit) dan levert u een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het milieu.

Tot 1 januari 2011 kon u als eigenaar van een bestaande dieselauto subsidie krijgen voor het laten inbouwen van een roetfilter. Deze subsidieregeling is echter gestopt. Aangezien het niet verplicht is om in een bestaande dieselauto een roetfilter in te bouwen......waarom zou u dan toch een roetfilter laten plaatsen? Zoals gezegd spaart u het milieu en is het ook beter voor uw eigen gezondheid en die van uw medemens. Bovendien is de verwachting dat de inruilwaarde van uw auto over enkele jaren hoger is wanneer u een roetfilter heeft, dan wanneer u een dieselauto heeft zonder filter.

De gehele montage van een roetfilter zal niet meer dan 20 minuten in beslag nemen. Aan te raden is om het plaatsen van een roetfilter gelijk te combineren met andere werkzaamheden aan uw auto zoals bijvoorbeeld de APK keuring of een grote beurt. De prijs van een roetfilter is afhankelijk van het merk auto dat u rijdt en van het model auto.

Automerk

Gemiddelde prijzen roetfilter exclusief btw

Alfa Romeo

ca. € 520,-

BMW

van € 595,- tot € 795,-

Citro n

van € 235,- tot € 495,-

Fiat

van € 255,- tot € 560,-

Ford

Van € 340,- tot € 480,-

Mazda

ca. € 430,-

Mercedes

Van € 420,- tot € 455,-

Opel

Van € 510,- tot € 650,-

Peugeot

Van € 230,- tot € 495,-

Renault

van € 480,- tot € 515,-

Saab

Van € 510,- tot € 585,-

Volswagen

ca. € 450,-

Volvo

Van € 335,- tot € 395,-

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies