Wat kost een nummerplaat

Ieder voertuig is verplicht een nummerplaat (ook wel nummerbord of kentekenplaat genoemd) te hebben. Een nummerplaat is onderdeel van het kenteken en bestaat uit een unieke combinatie van letters en/of cijfers. Het kenteken staat op naam en indien nodig kan de eigenaar van het voertuig achterhaald worden.

Wist u dat Nederland zelfs het eerste land ter wereld was dat een nationale registratie had van de kentekenplaat? Dit was in 1898.

Tot 2004 bestond de nummerplaat uit een 6-delige cijferlettercombinatie verdeeld in 3 koppels van letters of cijfers. Daarna heeft de RDW nieuwe kentekencombinaties in het leven geroepen bestaande uit reeksen van 1, 2 of 3 cijfers of letters. De reden dat er geen klinkers in het kenteken voorkomen is dat er geen ongewenste woorden gevormd kunnen worden.

Ben je je nummerplaat kwijtgeraakt doordat deze bijvoorbeeld is losgetrilt of is deze gestolen, dan kan er een duplicaat geregeld worden. Er staat dan op het nummerbord met een klein cijfertje aangegeven om het hoeveelste duplicaat het betreft. Dit heet ook wel de duplicaatcode.

Er zijn een aantal speciale kentekens, waarvan de bekendste AA is voor de leden van het Koninklijk Huis. Andere speciale kentekens gelden bijvoorbeeld voor militaire voertuigen, buitenlandse diplomaten, rechters en diplomatieke medewerkers van het Internationaal Gerechtshof of bijvoorbeeld voor voertuigen die een bijzondere toelating van de RDW hebben.

Kosten nummerplaat

Je kunt voor de sier of voor het leuke zelf een nummerbord laten maken met een naam erop of bijvoorbeeld "just married". Vrachtauto's hebben vaak een extra kentekenplaat met een naam erop. Deze zijn er al vanaf € 11,95 exclusief verzendkosten.

Ben je echter je offici le kentekenplaat verloren of is deze gestolen, dan moet je bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant een nieuwe nummerplaat kopen. U hoeft tegenwoordig geen vervangend kentekenbewijs aan te vragen. Wel wordt er gevraagd naar het originele Voertuigenbewijs (deel 1A) en een geldige legitimatie.

Let op! Als er op het voertuig 2 nummerplaten zaten, dan worden er ook 2 nieuwe verstrekt, ook als je er maar eentje kwijt was geraakt (of was gestolen).

Voor zo'n nieuwe set nummerplaten moet je denken aan ca. € 25,-

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies