Wat kost een distributieriem

Wat is een distributieriem

De distributieriem is een getande riem en die zorgt ervoor dat de krukas de nokkenas (of nokkenassen) aandrijft. De krukas laat de zuigers bewegen en de nokkenas op zijn beurt drijft de inlaatkleppen en de uitlaatkleppen aan.

De nokkenas heeft dus als taak de kleppen op het juiste moment te openen. Daarnaast wordt ook de benzinepomp direct of indirect door de nokkenas aangedreven. Zoals gezegd wordt de nokkenas(sen) door de krukas aangedreven.
Het geheel van aandrijving heet "distributie".

Wil de motor goed draaien, dan moet de timing dat de zuiger en ook de kleppen van die cilinder op het juiste moment op een bepaalde positie staan perfect zijn. Het is dus heel belangrijk dat de distributieriem op de juiste manier wordt gemonteerd, zodat de krukas en nokkenas(sen) goed op elkaar zijn afgesteld. Is de montage niet goed gedaan of als bijvoorbeeld de riemspanning niet correct is, dan kan de distributieriem een tandje overslaan of zelfs breken wat grote gevolgen heeft voor de motor. De kleppen kunnen bij een breuk namelijk de zuiger raken! Een distributieriem is ook aan slijtage onderhevig. Aangezien niemand zit te wachten op motorschade en op dure reparaties als gevolg daarvan, is het raadzaam om een distributieriem preventief te controleren en zo nodig te (laten) vervangen. Voor elke motor is de spanningswaarde van de distributieriem vastgelegd.

Niet elke auto heeft trouwens een distributieriem, die hebben dan een ketting of tandwielen. Het voordeel van een ketting ten opzicht van een getande riem is de lange levensduur en de minieme kans op een breuk. Als nadeel is te noemen dat een ketting meer herrie maakt en kan rekken. Om dat probleem op te vangen heb je een kettingspanner nodig.

Hoe lang gaat een ditsributieriem mee?

Hoe lang gaat een distributieriem mee? De levensduur van een distributieriem hangt van een aantal factoren af zoals de montage, de gebruiksomstandigheden en met name van een juiste spanning. Maakt de distributieriem lawaai, dan weet je meteen dat er wat aan de hand is en moet je hem in ieder geval laten controleren en eventueel laten vervangen. Bij correct gebruik hebben de meeste distributieriemen een levensduur van zo'n 60.000 tot 120.000 kilometer.

Kosten distributieriem vervangen

De prijzen voor het laten vervangen van een distributieriem verschillen nogal. Logischerwijd hangen de kosten ook af van het merk auto dat je rijdt, het type motor en of je de werkzaamheden bij de dealer of een gewone garage laat uitvoeren. Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag tussen de € 235,- en € 475,- incl. montage en btw.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies