Wat kost een bobine

Wil brandstof kunnen verbranden, dan heb je daar zuurstof voor nodig. De brandstof moet met de juiste hoeveelheid lucht worden vermengd. Bij alle benzinemotoren is het zo dat aan het einde van de compressieslag het mengsel tot ontbranding moet worden gebracht. Hiervoor is een sterke vonk nodig bij de bougie. En wat doet nu een bobine? In een bobine wordt hoogspanning opgewekt die dus nodig is voor die vonk bij de bougie. Anders gezegd is een bobine dus eigenlijk een soort transformator. Een bobine transformeert de 12 volts accuspanning naar een hoge spanning van wel 20.000 tot 30.000 volt.

Hoe ziet een bobine eruit?

Je moet je voorstellen dat een bobine eigenlijk een zachte ijzeren staaf in een behuizing is. Er zitten twee draadwikkelingen om die ijzeren staaf. Deze wikkelingen worden ook wel de primaire en de secundaire wikkeling genoemd. De primaire wikkeling heeft een wat dikkere draad dan de secundaire en die draad zit een paar 100 keer om de staaf heen gewikkeld en staat in verbinding met de accu (dit is dus 12 volt). De secundaire wikkeling is veel dunner van draad en is paar 1000 keer om de staaf gewikkeld. In de secundaire wikkeling wordt de hoogspanning opgewekt.

De primaire wikkeling wordt via het contactslot met de pluspool van de accu verbonden. Het andere uiteinde wordt via de contactpunten van de stroomverdeler met de minpool van de accu verbonden. De stroom in de primaire wikkeling veroorzaakt een magnetisch veld met de ijzeren staaf als middelpunt.

Zodra het magnetisch veld is opgebouwd, gaan de contactpunten open en is er dus een onderbreking van de stroom. Hierdoor komt het magnetisch veld weg te vallen. Het wegvallen van dat magnetische veld heeft weer tot gevolg dat er spanning in de secundaire wikkeling ontstaat. Deze spanning heet ook wel inductiespanning of ontstekingsspanning.

De ontstekingsspanning in de secundaire wikkeling kan wel tot 30.000 volt oplopen, terwijl je maar ca. 15.000 volt nodig hebt. Een bobine levert dus meer dan dat je nodig hebt. Feit is wel dat om een eerste vonk bij de bougie te krijgen er een wat hogere spanning nodig is. Dit heet ook wel de ionisatiespanning.

Kosten bobine

De kosten van een bobine is natuurlijk wel afhankelijk van welk merk auto je rijdt. Maar als we kijken naar de gemiddelde prijzen dan kost een nieuwe bobine tussen de € 30,- en € 60,- per stuk. En dan moet hij nog in de auto gemonteerd worden, maar dat mag normaal gesproken niet al te veel arbeidstijd kosten.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies