Wat kost een autoverzekering

Waren er rond het jaar 1900 nog maar 200 auto's in Nederland, nu moet je toch denken aan ca. 10,5 miljoen voertuigen op de weg waarvan ca. 7,7 miljoen personenauto's!

Het is dus niet heel moeilijk voor te stellen dat er per jaar heel wat schade wordt veroorzaakt. In Nederland is de bezitter (of gekentekend houder) van een motorrijtuig verplicht om zijn motorrijtuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Deze wettelijke regeling is in het leven geroepen om slachtoffers van het gemotoriseerde verkeer te beschermen.

Soorten autoverzekeringen:

 • WA verzekering

 • Casco verzekering

WA autoverzekering

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en zoals gezegd is een ieder verplicht zijn auto minimaal WA te verzekeren. De WA autoverzekering dekt alleen de schade die met of door de verzekerde auto wordt veroorzaakt waarvoor de verzekerde aansprakelijk is.

De premie voor de WA autoverzekering wordt op basis van het gewicht van het motorrijtuig bepaald, maar ook andere factoren wegen mee. Zo is ook de regio waar u woont van belang, maar ook uw leeftijd, het aantal kilometers dat u in een jaar aflegt, hoe lang u uw rijbewijs heeft en het aantal schadevrije jaren.

Casco autoverzekering

Casco autoverzekeringen kunnen in 2 soorten worden onderverdeeld, namelijk:

* WA + beperkt casco verzekering
* WA + volledig casco verzekering

De WA + Beperkt Casco autoverzekering houdt in dat er naast de verplichte wettelijke aansprakelijkheid ook dekking is tegen schade aan de eigen auto. Maar let op; het gaat om schade die is ontstaan uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. Dus lees deze voorwaarden van de verzekeraar goed, want deze kunnen per verzekeraar verschillen! Hierbij moet u denken aan dekking tegen schade door brand, diefstal, ruitbreuk, stormschade, schade door botsing met dieren, schade ontstaan tijdens vervoer van het motorrijtuig...

De WA + Volledig Casco autoverzekering wordt in de volksmond ook wel de "all risk" autoverzekering genoemd, maar dit is enigszins misleidend want niet álle risico's zijn gedekt! Bij de volledige cascoverzekering worden naast de bovengenoemde dekkingen bijvoorbeeld ook de schade ten gevolge van botsing, slippen, omslaan, van de weg of te water raken gedekt. Er zijn echter wel een aantal uitsluitingen, waarbij de verzekeraar dus niet tot vergoeding van de schade overgaat. Hierbij moet u denken aan schade die is ontstaan doordat er alcohol of drugs in het spel zijn, maar bijvoorbeeld ook schade ten gevolge van waardevermindering is uitgesloten.

Let op! Onder motorrijtuig bij een cascoverzekering wordt meestal verstaan het motorrijtuig met de tot de standaarduitrusting behorende accessoires. Accessoires die niet tot de standaarduitrusting behoren zijn, afhankelijk van de verzekeraar, soms tot een bepaald maximum bedrag meeverzekerd of er moet extra premie voor worden betaald.

Let op! De cascoverzekering geldt alleen voor het specifiek in de polis omschreven motorrijtuig. Aanhangers en caravans vallen NIET onder de dekking. Deze kunt u, indien gewenst, apart verzekeren.

Let op! Meestal geldt er bij autoverzekeringen in geval van cascoschade een eigen risico. Maar dit is niet bij alle verzekeraars het geval.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

 • volledig gratis

 • uitgebreide kostenbegrotingen

 • actuele kostenoverzichten

 • veel relevante informatie en tips

 • snel kosten inzichtelijk krijgen

 • offerte aanvragen niet nodig

 • offerte aanvragen kan wel

 • gratis uw kostenvragen indienen

 • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies