Wat kost een accu

Zonder accu is geen auto te starten! Je zou kunnen zeggen dat een accu de energiebron is van uw auto. Daar sta je eigenlijk nooit echt bij stil....tot je een keer daadwerkelijk stil komt te staan. Dit gebeurt dan meestal in de winter, want hoe kouder een auto accu, hoe minder startvermogen er is. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je last hebt van lekstroom. Dit betekent dat er "ergens" sluiting wordt gemaakt en de accu langzaam leegloopt. Dit is een lastig probleem omdat "ergens" betekent, dat de sluiting overal kan zitten (elektrische onderdelen, lampen, draad etc.) en dus lastig op te sporen is.

De overtollige energie die een accu produceert (en die dus niet nodig is om te starten) wordt doorgegeven aan de andere apparatuur in de auto zoals verlichting, radio, achterruitverwarming, verwarming, navigatiesystemen etcetera. Indien de dynamo niet genoeg stroom kan leveren, dan wordt deze energie gevraagd.

De auto accu is een start accu. Dit betekent dat er een hoog piekvermogen is, maar dat ze niet diep ontladen kunnen worden. Ook als een auto voor langere tijd stilstaat, kan de accu leeglopen. Aanslepen heeft dan alleen zin als de accu niet voor 100% leeg is, anders moeten er startkabels worden gebruikt.

Je hebt onderhoudsvrije accu's en accu's die wel wat onderhoud nodig hebben. Bij de laatste categorie moet je controleren of de vloeistof boven de platen staat (want anders kunnen de platen krom trekken en het is overbodig te zeggen dat dit niet goed voor de accu is!). Indien nodig bijvullen met gedestilleerd water. Gebruik NOOIT accuzuur. Een ander punt waar je op moet letten is of er aanslag op de polen zit. Dit moet je verwijderen, want dit belemmert de doorvoer van de stroom.

Welke accu je ook hebt, hij gaat niet voor eeuwig mee. De gemiddelde levensduur van een accu is ongeveer 4 jaar. Wanneer je veel korte ritten maakt, neemt de levensduur aanzienlijk af. Ook extreme hitte onder de motorkap kan de accu behoorlijk beschadigen. Merk je dat je auto minder goed start, laat dan je accu eens nakijken.

Kosten accu

Prijzen van startaccu's zijn onder andere afhankelijk van het type auto dat u heeft, het gewenste amperage van de accu en het merk. Gemiddeld beginnen de prijzen van een accu 12v, 35 ah op € 65,- oplopend tot ca. € 145,- voor 12 v, 100 ah.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken

TIPS !

Hieronder ziet u de populairste kostenoverzichten:

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost een stratenmaker?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten kunststof kozijnen?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost asbest verwijderen?

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een dakdekker?

Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost gevelreiniging?

Wat kost ongediertebestrijding?

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat kost een notaris?

Wat kost een website?

Begroting maken ?

Wilt u een begroting maken ? Dan is wat-kost-het.nl, de ideale partner voor u: snel en doeltreffend kunt u voor allerlei soorten spullen en werkzaamheden actuele kosten achterhalen zonder dat u hoeft te bellen of offertes hoeft aan te vragen ! Eenvoudigweg alles even noteren op uw kladblok en u weet aan wat voor kosten u ongeveer moet denken om uw wensen uitgevoerd te krijgen.

Toch offertes aanvragen ?

Hebt u naar aanleiding van onze indicatieve kostenramingen behoefte aan een offerte op maat ? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wat-kost-het.nl werkt met meer dan 150 partners samen om bij elke offerte-aanvraag op elk gebied u kostenloos minstens 4 verschillende vrijblijvende offertes aan te bieden ! Op de verschillende pagina's vindt u offerte-formulieren om snel een eenvoudig offertes aan te vragen.

Verlaagde 6% BTW geldig voor:

airco's alarminstallaties architecten asbest asbest verwijderen asbestinventarisatie badkamer beglazing behangen bestrating betegelen betonnen vloeren binnenhuisarchitecten binnenriolering bliksemafleiders boilers buitenriolering carports cementvloeren CV-installaties dakkapel dakterras dubbelglas enkelglas erkers garages gaskachels geisers gevelherstel gevelisolatie gevelreiniging gevelrenovatie hekwerken houtkachels hoveniers HR++glas HR+glas impregnerern interieurarchitecten invalidentrap keuken kunststof vloeren omheiningen renovatie & herstel gebouwen renovatie aanleunwoning renovatie bejaardenhuis riolering rolluiken sauna's schilderen schoorsteen schuren serre sierbestrating spouwmuurisolatie stratenmakers stucen tegelzetten toilet traprenovatie tuinaanleg tuinarchitecten tuinontwerp veranda vloerbedekking vloerbetegeling vloerisolatie vloerrenovatie vochtbestrijding vochtwering voegen voegen uithakken warmtepompen zonneboilers zonnepanelen zonwering

Klopt het volgens u niet ?

Wij trachten middels marktonderzoek zo zorgvuldig mogelijk weer te geven wat producten en diensten ongeveer kosten. Desondanks kunnen tarieven niet meer actueel zijn. Bent u van mening dat onze indicatieve prijzen niet kloppen, dan kunt u ons een bericht sturen. Klik hier voor ons contactformulier

Voordelen wat-kost-het.nl

  • volledig gratis

  • uitgebreide kostenbegrotingen

  • actuele kostenoverzichten

  • veel relevante informatie en tips

  • snel kosten inzichtelijk krijgen

  • offerte aanvragen niet nodig

  • offerte aanvragen kan wel

  • gratis uw kostenvragen indienen

  • wekelijkse updates

Advertenties

Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies